Vecka 16

Godmiddag!
 
Var det verkligen en vecka sen jag skrev sist? sjukt vad tiden går fort alltså.
Idag går jag in i vecka 16, "bara" 3 veckor kvar till rutinultraljudet nu, både roligt, spännande och nervöst på samma gång.
 
Undra hur det kommer sig att tiden går så fort efter vecka 12 :) innan går tiden så himla långsamt och sen går det fort fram tills man närmar sig slutet av graviditeten då det går i snigelfart igen.
 
Dessutom kommer min mamma upp den 23 juli igen för att hjälpa mig med Elias den veckan, jag ska den 24:e göra glukosbelastning som tar totalt 2½ timme så det är ju inte direkt kul för Elias då, sambon jobbar. Blir kanske att han tar ledigt till den 27:e då ultraljudet görs men vi får se.
 
Vad ska ni fina göra i helgen? blir rätt lugnt här hemma tror jag i allafall. Sambon har semester i ca 1 vecka till sen ska han jobba hela juli och sen ta ut lite pappadagar (2 veckor) i augusti istället. Blir en tripp till skåneland då och skånesdjurpark med lilleman, han älskar verkligen djur den lille fisen :-)
 
Ville i allafall bara uppdatera att vi lever :) har inte haft en tanke alls att blogga riktigt och har ju ett kraftigt illamående denna gång så jag tar det rätt lugnt, passar på när Christian är hemma :)
 
Hoppas ni får en fin dag ♥
 
Tänk när Elias var såhär liten :) lyckligaste dagen i vårt liv var när du föddes.
 
 
 
 

Vecka 15+magbild

Godmorgon!
 
Hoppas er midsommar var bra? här var det bara bra, fint väder också även om det blåste lite.
Vi åt och drack gott (alkoholfritt till mig såklart).
 
Att magen växer snabbare vid andra, tredje graviditeten osv stämmer rätt bra. På mig ser det ut som jag är i typ vecka 20 eller något :) men det är ju mysigt så jag har inget emot det. Tänk att om drygt en månad så har jag gått halva tiden av graviditeten, det har gått fort.
 
För att klargöra lite saker här så är jag såklart glad över att C har jobb, såklart. Däremot att han jobbar fast han är ledig ibland är jobbigt och han är för snäll och kan inte säga nej. DÅ får jag känslan att han hellre jobbar än att vara med familjen. Jag har sagt åt han att jag inte vill veta av något sånt när nr 2 kommer, dvs att han jobbar när han egentligen ska vara ledig, så valet ligger hos honom.
 
Och baraför han har jobb betalar han inte allt. Vagnen fick vi i present innan lilleman föddes, bilbarnstolen betala jag för MINA pengar. Resorna vi åker på betalar vi vår egen del på, så det är inte tack vare honom vii kan köpa dit och dat som många verkar tro.
 
Han betalar väl hyran, elen och sådär medans jag står för maten åt oss, Elias och djuren och även jag betalar en del gemensamna räkningar. Men detta är ju något vi kommit överens om innan vi blev sambo.
 
För övrigt ska jag snart klä på lillen och gå och köpa lite frallor till frukost till oss alla, vore så gott.
 
På måndag åker mamma och Anton hem igen, men det är dags för oss att åka ner också, får väl se om C följer med, för jag vill stanna nere minst 1 vecka i allafall så lillen får knyta an till sin mormor också lite, vilket är svårt när C jobbar men han påstår att han inte klarar sig så länge utan oss.
 
Igår slängde jag ihop en liten tårta dagen till ära och även en bild på magen, den är tagen igår när jag gick in i vecka 15.
 
Hoppas ni får en bra dag.
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar imorgon

Godmorgon!
 
Här har jag och lilleman varit vakna sen 5 ungefär, morgonpigga? javisst ibland.
 
Ikväll kommer min mamma och min systerson från Malmö, ska bli riktigt kul. Var 2½ mån sedan vi sågs nu och det har ju hänt massor under den tiden. Lilleman har lärt sig sitta själv, fått 2 tänder osv.
 
I tisdags fick vi ännu en titt på bebis. Precis som med Elias så börja jag blöda som en mens och då ville dom ha in mig på en koll, sagt och gjort. Som tur är såg ALLT bra ut och bebis den hicka och hoppa till hela tiden. Vecka 15 imorgon, så tiden går rätt fort.
 
Vi ska på rutinultraljud den 27 juli och därefter om allt går bra så ska vi beställa en syskonvagn och sälja vår emmaljunga som sonen har nu.
 
Idag blir det att städa, måste hinna med stan en sväng också. Behöver ett par nya sandaler också.
 
Funderar på om jag ska göra cupcakes till ikväll, kankse chocklad cupcakes med hallonfrosting. Vi får helt enkelt se hur mycket man hinner med idag. Och imorgon ska det bakas jordgubbstårta, så sambon ska iväg imorgon och köpa jordgubbar och färskare kan dom inte bli :-) dom är direkt plockade då.
 
Vad är era planer för midsommar?
 
Kram
 
 

Elias 8 månader

Godmorgon!

Här vaknade lillen vid 5 men som tur är somna han om i 1½ timme till. Vilket pissväder man har idag, ett riktigt mysa inne väder i allafall. Tänkte att vi skulle sortera alla kläder, lägga undan lillens kläder i strl 50, 56 och 62 tills nästa bebis kommer. Strl 68 kan han ha ett tag till, vissa plagg i allafall.

Igår kväll kl 20.14 blev Elias 8 månader, tiden går rysligt fort. Tycker inte alls det var så länge sedan han föddes.

Sambon sover fortfarande men han vaknar nog om en stund, brukar gå upp vid denna tiden när han är ledig.

Vad gör ni i helgen?

Magen känns något bättre, har kunnat sova de senaste två nätterna utan panodil i kroppen i allafall vilket känns skönt. Men jag är  ganska öm fortfarande efter alla kramper jag haft.

Nu ska jag klä på mig och fixa kaffe så dagen kan börja.

Hoppas ni får en bra dag :-)

Det finaste vi har ♥

Åkte ambulans till sjukan

Godmiddag alla!

Hoppas ni mår bra? vi mår helt ok, jag har dock mått bättre.

Vaknade i måndags med lite små smärtor i magen som blev värre och värre. Såklart oroade man sig för den lill* där inne men tack och lov mår h*n bra.

I tisdags morse ensam hemma med Elias och allt fick jag nog, jag kunde knappt stå på benen än mindre ta hand om Elias. Ringde 112 som skickade en ambulans, fick åka in och Elias följde med. Han hämtades av farmor&farfar någon timme senare som tur är, då hans pappa inte kunde komma precis då.

Efter en hel dag med massa tester av olika slag, blodprover, ultraljud osv så visa det sig att jag hade infektion i tjocktarmen, tror fan jag har ont då. Christian har fått ta ledigt igår, idag och även imorgon för att ta hand om Elias för jag orkar inte. Idag mår jag något bättre men helt bra är det inte än, tacka vet jag panodil så jag får sova på natten i allafall.

Imorgon går jag in i vecka 14 och igår fick vi en snabb titt på bebisen som mådde hur bra som helst :-) det var höjdpunkten i allt elände.

Nu är Christian ledig i 3 veckor, så himla skönt och om en vecka kommer min älskade mamma upp till oss och min systerson följer visst också med :-)

Elias blir hela 8 månader imorgon, gud vad tiden springer iväg.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Kram


Sista chansen idag

Godmorgon!

Då var ännu en helg snart över, men detta är sista jobb veckan för sambon sen är han ledig 3 veckor och då kommer han inte svara i telefon alls som är jobb baserat, så det ska bli otroligt skönt.

Om 11 dagar kommer dessutom min mamma upp och firar midsommar med oss, ska bli så kul att träffa henne igen, det var ju 2½ månad sen, måste bli bättre på den fronten nu.

Har märkt att man inte riktigt kan skriva vad som helst här för det finns tydligen vuxna skvallerkärringar som springer till pappa/chefen/ex chefen osv och skvallrar. VUXNA människor? ja vad ska man säga egentligen. Bara så jävla skrattretande.

Dessutom är det idag sista chansen att vinna en hotell övernattning på valfritt scandic hotell



Nu ska vi äta frukost och sen ska jag sova några timmar. Elias vakna vid 00.50 , kl 04.00 och sen 6.30 så natten har varit rätt jobbig.

Hoppas er helg har varit lika mysig som vår.

Kram

Äntligen helg

Godmorgon!

Det var ett tag sen jag skrev nu igen men ja det är full rulle med en busunge här hemma hela dagarna :-)

Kl 4 bestämde sig Elias för att det var morgonen, dock somna han en timme till vid 5 så det ska bli skönt med helg så sambon kan ta honom lite. Dessutom är tand nr 2 på väg upp nu, brevid den första som kom upp.

Igår var vi på ultraljud och det gick jätte bra. Går in i vecka 13 idag och BF är 20 december. Vi gjorde kubb och fick en risk på 1:12000 dvs en minimal risk för att barnet skulle ha down syndrom vilket känns skönt.

Sambon fick åka igår trots att han var ledig, inget ovanligt iofs. Det jag tycker är så jävla dålig stil är att dom ringet ett par timmar innan han ska åka. Jag blev sur och förbannad, samtidigt ledsen. Så jag sa att nästa gång får han välja ärligt talat. Ska han åka ska dom ta tummen ur röven och ringa på förmiddagen och meddela detta och inte 2 timmar innan typ. Jag sa att när bebis nr 2 kommer ska han inte göra så, då får han säga nej att han har annat planerat, punkt slut. Han ska ge fan i att vara så jävla snäll och våga säga nej till sin chef annars kommer det sluta med att han bor ensam till slut, för det är just så det känns att jag är ensamstående med en inneboende på helgerna (dvs sambon)

Vad ska ni göra i helgen?

Här blir det nog lugnt, vi var barnlediga fre-lördag förra helgen vilket gick jätte bra. Vi var ute och åt plankstek och såg MIB 3 på bio och sov länge dagen efter, mysigt värre.

Lägger in en bild från ultraljudet igår.

Hoppas ni får en fin dag


Första tanden

Godmorgon people :)

Har ni sovit gott? Det har jag eller ja mer eller mindre i allafall.

Igår var vi på sjukhuset då Elias fick sina hörapparater, måste säga att han var jätte duktig och sa inte ett pip. Han försökte inte heller dra bort dom alls igår, hoppas det fortsätter så.

Dessutom kom första tanden igår, uptäckte det igår kväll när han fick tag i mitt finger och bet till, satan vad ont det gjorde. Sen vakna han 4 ggr på några tim och var ledsen så vi gav alvedon för han verkade ha ont av det. Sen trodde jag inte han skulle sova resten av natten men det gjorde han utan att vakna.

Ikväll ska vi vara barnlediga för första gången, Elias ska sova hos sin farmor och farfar. Hoppas bara det kommer gå bra. Jag och Christian ska gå ut och äta och därefter gå och se MIB 3 på bio. Ska bli skönt att bara få vara själva lite även om vi kommer sakna lilleman.

Sitter och dricker kaffe och ska snart ge Elias en flaska välling tänkte jag. Sen tror jag han kommer somna om lite i allafall.

På torsdag ska vi på ultraljud, jag i allafall börjar bli nervös nu men det ska säkert gå bra, hoppas jag.

Vad ska ni göra i helgen?

Kram

RSS 2.0