Mammas stora kille

Hej bloggen!

Nu har vi kommit hem från BVC och Elias växer så det knakar. På 5 dagar har han gått upp 220 gram, så nu väger vår "stora" kille hela 4035 gram. Känns oerhört skönt att det går så bra, hellre åt det hållet än andra.
Dessutom är remissen nu skickad till barnkirugen, så vi väntar på en kallelse dit för en operation av vår älskling.

Sitter och slår ihjäl lite tid framför datorn med en kopp kaffe i väntan på att lillprinsen ska vakna och äta, vilket kan bli när som helst nu :-)

Älskar min familj så oerhört mycket, trodde inte det var möjligt att älska någon så mycket men det är det tydligen. Dom är det bästa som någonsin har hänt mig.

I eftermiddag blir det att träffa kompisen, får se om hon kommer hit eller om man ska ses i stan.

Nu håller lilleman på att vakna men ha en fortsatt underbar dag.

Kram till er


Uppe med tuppen

Godmorgon sunshines!

Sovit gott? det har jag i allafall gjort, vi gick och la oss kl 22 igår kväll för att få sova lite innan Elias bestämde att det var dags för mat vid 01.30. Efter maten tog det en timme så sov han igen och sov fram till kl 6 då sambon skulle till jobb, då gick hela familjen upp så nu sitter Elias i babysittern mätt och belåten.

Hade ju helst velat att han skulle sova några timmar till men är han inte trött så är han inte men jag klagar inte på sömnen inatt i allafall, finns ju dom som har det betydligt värre.

Så nu sitter jag här och dricker mitt vanliga morgonkaffe med en sprattlande bebis bredvid mig. Han är väldigt fäst vid lampor av alla dess slag och blir helt sprallig och uppspelt när han ser en, sötunge.

Har ni några ider på hur jag kan få tiden att gå nu fram tills vi ska till BVC?

Tycker det är lite tråkigt för tillfället faktiskt, och gå ut känns väldigt tidigt också, ska vänta en liten stund i allafall för hunden måste ju ut även om vi har en trädgård.

Förresten nu när Elias vakna vid 6 så fick jag erfara hur dåliga pampers blöjorna är. Blöjan hade läckt och hela han var dyngsur, så det var bara att ta av pyjamasen och byta blöja, men ändå ska inte blöjorna hålla? Vet att en vän till mig har haft samma problem nämligen.

Vilket blöjmärke använder du till ditt barn? Är du nöjd?

Måste avsluta här nu men jag uppdaterar under dagen som vanligt.

Kärlek till alla ♥


Familjemys

Nu är jag äntligen utvilad, jag fick sova mellan kl 14-17 idag då min sambo tog hand om Elias. Det var både välbehövligt och skönt kan jag tala om. Nu har jag ny energi och nya krafter inför kvällen och inatt.

Här hemma har vi precis ätit middag och Elias ligger och sover så gott så. Tänkte då passa på att ta en kvällfika framför gränsbevakarna australien. Fler som ser det? Tycker själv att det är rätt intressant att kika på.

Fler som haft problem med försäkringskassan gällande mammapenning? Innan Elias var född så ringde vi försäkringskassan för att prata om just mammapenningen, men då sa dom att detta skulle gå automatiskt, okej skönt tänkte vi och gjorde inte mer åt det, för dom om någon borde ju veta tycker man. När den 25:e väl kom så fanns inga pengar på kontot. Vi ringde igen och då sa dom att det är nåt man måste ansöka om.

Snacka om att man blir både arg&ledsen. Man känner ju sig otroligt lurad. Eftersom jag aldrig har gjort det förr så lita ju jag på att det skulle gå automatiskt som hon sa när vi ringde innan Elias föddes.

Imorgon ska vi till BVC igen och sen ska vi eventuellt träffa en vän till mig annars ska jag försöka dammsuga av lite och så här hemma, beror ju på Elias i stort sett.

Vad gör ni fina läsare ikväll?


Sambon ledig idag

Godmorgon sverige!

Har ni sovit gott? antar att många är uppe nu och är på väg till jobb eller rent av är där redan.

Jag är uppe för Elias precis har fått mat och somnar han igen ska jag lägga mig och sova några timmar till tänkte jag annars väcker jag sambon sen så får han ta honom några timmar så jag får sova ifred lite.
Man får ju passa på när sambon är hemma, visst förstår jag att han är trött men vad är då inte jag. Det är också ett heltids jobb med en bebis.

Hur gör ni andra som har småbarn och ena partnern jobbar?

Här är det jag som tar Elias varje natt för det mesta och såhär tidigt på morgonen och på dagarna, oavsett om det är vardag eller helg. Som längst har jag fått sova till 8 på en lördag då sambon tog Elias på morgonen. Sambon sover ALLTID till 10-11 på helgerna. Ibland undrar jag om han inte ens tänker på att jag kanske vill ha lite hjälp eller få sova lite längre på morgonen för ovanlighetens skull.

Elias är det bästa som någonsin har hänt mig ♥ livet som mamma är underbart och tro det eller ej men jag älskar min sambo otroligt mycket också, men klaga måste man få göra ibland :-) och han är för övrigt världens bästa pappa till Elias.

Händer för övrigt inte så mycket här idag tror jag, vi har inget planerat i allafall så vi får väl se. Nu börjar jag längta efter snön, är jag helt ensam om detta?

Vet att dom börjat få snö uppe i norra sverige så kanske är det på gång men man vet aldrig.

Nu sover lilleman så jag ska ge djuren mat och passa på att sova, mellan 10-11 är det dags för mat igen.

Uppdaterar lite senare. Ha en toppen dag







Beställt hem pizza istället

Gokväller

Nu äntligen sover Elias sen 1½ timme tllbaka, stackarn var så trött så. Han slockna i vagnen direkt men jag gick ut ändå för vovven behövde göra vad hon skulle.

Skulle laga middag men det gick inte som jag ville, koka nog potatisen för längre för när jag skulle göra potatismosen så var det som klister så det var bara att slänga och eftersom klockan är så pass mycket redan så orka jag bara inte ställa mig och göra en omgång till så jag gick in här och beställde vars en pizza till mig och sambon, blir dyrare än att beställa på pizzerian men jag ville verkligen inte konka på Elias kläder igen och gå ut i blåsten.

Sambon är hemma runt kl 23 skrev han precis, lagom till man går och lägger sig *suck* tur han är ledig imorgon och kan ta den lille lite så mamma får sova.

Ikväll blir det bara att ta det lugnt och mysa lite med bebisen när han ätit mellan 22-23 ikväll.
Sen lär jag somna som en stock så fort jag får tillfälle.

Och skit finns det bara på tv ikväll också, men jag får väl glo på nåt utav det ändå.

Ha en fortsatt toppen kväll

Övertrött bebis

Godmiddag!

Hoppas ni mår bra? vi mår helt okej, dock är jag ganska trött men jag antar att det hör till när man har barn :) Elias har nämligen inte sovit alls sen kl 10 ungefär och är så övertrött&gnällig just nu att ingenting hjälper. Tänkte klä på honom lite kläder och gå en runda med vagnen, det brukar hjälpa och han somnar ganska snabbt då.

Just nu sitter han i babysittern och kollar på mig medans jag har plockat in i diskmaskin och startat den.

Sambon är ju iväg och jobbar och kommer väl hem någon gång ikväll, dock är han ledig imorgon så han får ta Elias lite så jag får sova. Har sovit typ 4 timmar sen vi la oss igår kväll, så helt klar i bollen är man ju inte.

Vad brukar ni göra när era barn är gnälliga och ingenting hjälper? vore kul att läsa om andras erfarenheter.

På onsdag ska vi till BVC igen och då väger lillen förhoppningsvis 4 kg :-) tycker tiden har gått FÖR snabbt sedan han föddes.

Längtar till fredag för då kommer min bästa vännina hit och sover över en natt, sedan på lördag åker vi till skåneland och hälsar på min familj, självklart längtar jag till dess också.

Har ni några bra förslag på vad man kan köpa till en 1 åring i födelesedags present så kom gärna med tips på det också.

Nu blir det en fika här innan vi ska traska ut en runda men jag önskar er alla en bra dag.

Kramar till er

Förlossning berättelse

På begäran kommer nu min förlossnings berättelse.

Det hela börja i allafall 8/10-11/10 då jag dessa dagarna hade känt att det var något som inte riktigt stämde. Hade rätt ont i magen, typ som träningsvärk fast lite värre, kunde knappt röra mig överhuvudtaget.
Vi ringde in till förlossningen men vi fick inte komma in eftersom dom inte trodde det var på gång än, det var ju trots allt en månad kvar, visst så tänkte jag också men det finns faktiskt dom som föder tidigare.

Den 12/10 går jag upp kl 5 på morgonen för att säga hejdå till sambon som skulle åka och jobba, drygt 30 mil bort. Jag gick sen och la mig igen helt ovetandes om vad komma skall. Vaknar kl 09.45 och går i vanlig ordning på toaletten. När jag reste mig upp så forsa det väska ur mig, det var som man kissa på sig. Satte mig på toan och tog på en binda som fylldes ganska direkt, då fatta jag att det var vattnet som gått. Ringde mamma först av alla, haha och hon bad mig såklart ringa förlossningen, sagt och gjort. Det var såklart in direkt och det var visst både vattnet och slemproppen som gått samtidigt.
Eftersom sambon inte var hemma just då körde hans lillebror mig in, sambon vände hem direkt såklart.

Där och då blev jag inlagd på förlossningen men flyttades under dagen till special BB istället. Fick dock åka hem ett par timmar för att packa saker eftersom jag inte tänkt på detta tidigare.

Jag låg där fram till den 14/10 med kraftiga förvärkar, inga mediciner hjälpte eller nåt och ont gjorde det. Den 14/10 var inte förlossningen på gång alls sa dom när dom undersökte mig, riktigt besviken blev man ju. På natten mot den 15/10 fick jag en liten sk tecken blödning som ökade i mängd under nattens gång.

15/10 kl 10.30 blev jag undersökt ännu en gång, öppen 4 cm. Flyttades ner till förlossningen igen. Väl där fick jag byta om till den "sexiga" sjukhus rocken och en nål sattes i handen och ctg på magen för att mäta värkarna och se hur bebisen mådde.

15/10 kl 12.30 blev jag ännu en gång undersökt, öppen hela 7 cm nu. Vid denna tid hade jag fortfarande inte tagit någon smärtlindring eller lustgas överhuvudtaget. Nu visa det sig att det var endast en plats kvar på neotal och den missa jag, detta resultera i att det blev ambulans med blåljus till Norrköping istället. Bricanyl sattes in för att stoppa värkarna och för att jag inte skulle riskera att föda i ambulansen.

15/10 kl: 13.45 kom vi fram till vrinnevisjukhuset där jag blev bra omhändertagen av en underbar barnmorska vid namn Ulrika. Hon var med mig hela vägen också under förlossningen.

15/10 kl 14.30 var jag helt öppen, dvs 10 cm och hade fortfarande inte tagit någon smärtlindring och nu var det för sent, lustgas användes inte heller. Nu började värkarna bli allt intensivare och det gjorde grymt ont i ryggen, trodde den skulle gå av alltså.

15/10 kl 19.40 hade fortfarande inte de riktiga krystvärkarna kommit igång ännu, så värkstimulerande dropp sattes in, och det tog endast några minuter så var värkarna så kraftiga att jag ville krysta hela tiden.

15/10 kl 20.14 föddes äntligen lille Elias. Han kom ut på 3 krystvärkar. Jag hade ingen smärtlindring eller lustgas överhuvudtaget, samt att jag sprack så pass lite att det endast krävdes 2 stygn. Lyckan var total.

Samma kväll flyttades Elias till neotal och jag till BB. Efter drygt 4-5 dagar på neo blev både jag och Elias inskrivna på barnavdelningen, där vi sedan låg till den 25/10 då vi äntligen fick åka hem igen.

Bilden är på mig, min mamma, min sambo och vår fina son


Äntligen hemma i hemmts lugna vrå

Gokväll! Nu är vi hemma igen, kom hem för typ 30 minuter sedan, har varit väldigt mycket ida så man är rent slut i bollen.
Elias somna i bilen hem och sover än, han ska äta runt 20.30-21.30 ungefär.
Sambon ska iväg till jobbet en snabbis sen också, men kommer som tur är hem efter 1 timme igen.
Nu sitter vi framför tvn , till det blir det lite kaffe, sen myser vi till det med chips och dipp :-P

Läsarfråga: Vilken blogg läser du allra mest?

Adventsmys med familjen

Sitter här hos svärföräldrarna och har precis ätit gott. Lilleman sover som vanligt :-) men snart dags att klä på honom och ge sig ut på julskyltningen är det tänkt, man drar sig lite för det med tanke på hur det blåser. På lördag ska vi åka till Skåne och hälsa på min familj så dom också får se Elias. Ber om ursäkt om inlägget ser konstigt ut men skriver från mobilen ju. Ikväll kommer förlossningsberättelsen upp :-) bilden på Elias är från idag. Kram på er


1:a advent och ingen snö

Godmorgon underbara människor!

Då är det 1:a advent idag, hur känns det? För min del känns det inte alls som det snart är jul. Vart är snön någonstans? En jul utan snö är ingen jul eller vad tycker du?

Om man jämför med förra året såhär dags så är det rena sommaren nu, haha. Jag hoppas åtminstone vi får en vit julafton, det är så mysigt tycker jag i allafall.

Elias har sovit bra ännu en natt i sin egna säng. Han somna kl 2 inatt efter maten och sov sen till 05.30 då han skulle ha mat igen och nu sover han igen. Varför jag inte lägger mig igen kanske ni frågar er? ja det var en bra fråga men jag är inte så trött och sitter dessutom och dricker kaffe men jag ska faktiskt försöka sova en stund till snart, vill vara säker på att skrutten sover först bara.

Vad händer för er idag gott folk? vi ska själva åka till sambons föräldrar där vi blir bjudna på mat och ikväll ska vi gå på julskyltning med dom, kan nog bli en riktigt trevlig dag.

Kommande vecka är sambon ledig på tisdag och fredag, very nice :-) känns jätte skönt för annars blir det ofta att han bara träffar sin son på helgerna vilket jag egentligen tycker är lite för lite, men så är det.

Jag har fått frågan om att lägga upp min förlossnings berättelse och jag lovar att göra det under dagen. Det var en riktigt bra förlossning för att vara förstföderska sa dom.

Jag kanske är knäpp eftersom lilleman bara är 5 veckor och några dagar men jag vill bli gravid igen. Jag saknar magen, att känna sparkarna och alla såna saker. Men vi har jätte mycket att se fram emot nu också med Elias så syskon får vänta, vi är dock överens om att skaffa ett barn till lite längre fram.

Nu ska jag ta och avsluta här och dricka upp kaffet innan jag ska krypa ner en stund till.

Kram till er

Äntligen är lussekatterna klara

Godkväll!


Tänkte passa på att blogga lite medans prinsen sover. Det har varit fullt upp i stort sett hela dagen.

Elias somna ju om i morse och sov sen till 10 så det var riktigt skönt, han sover jätte bra. Sen åkte vi till maxi och handla lite mat och sådär. Väl hemma igen satte sambon igång att plocka fram julstakarna, sätta upp julgardiner och såna saker, riktigt mysigt blev det. Under tiden laga jag mat.

Vid 19 börja jag med lussekatterna som var klara runt 21.30, gud vad lång tid det tar att göra såna men riktigt goda blev dom i allafall och det är väl huvudsaken.

Nu sover den lille igen men vaknar sen vid 23.30-00.30 när han ska ha mat, hoppas han somnar om bra efteråt så vi får sova lite mer inatt.

Lägger in en bild på bullarna (utan russin eftersom varken jag eller sambon gillar det) men lika goda är dom ju för det.

Vad har ni gjort denna underbara lördag kväll?


Elias säger godmorgon Sverige

Godmorgon Sverige!

Allt väl med er denna lördag morgon? Här är det toppen utom att jag är så otroligt trött. Elias skrek till och från en timme igår och vi var så nära på att åka in akut med honom eftersom BVC tanten sa att vi skulle det då pga hans ljumskbråck, men tack och lov lugna han sig och somna runt 22.30 och vakna vid 02.15 igen för mat.

Min vännina var här fram till 01.15 inatt och sen körde min sambo ner henne till station så hon kunde ta bussen hem. Nästa fredag sa hon att hon skulle sova här hos oss och ta hand om Elias så jag och sambon får gå ut och äta och bara vara lite, jätte snällt och väldigt uppskattat.

Det är jätte lätt att "glömma" bort varann när man får barn, så lite egentid är egentligen bara bra.

Nu har jag precis gett lillkillen mat och han är minsann inte trött, han tänker hålla sig vaken nu tror jag, men det spelar ingen roll för sambon som sover brukar ta honom några timmar på dagarna så jag får sova.

Annars idag ska vi åka och handla lite, plocka fram lite julpynt och baka lussekatter och knäck tänkte vi.

Sitter här och dricker kaffer och hoppas på att lillen vill somna om ett par timmar i allafall så jag kan sova lite till, och det ser ut att vara på god väg i allafall *håller tummarna*

Bilden är alldeles ny på Elias, bara några minuter gamal.

Ha en underbar dag, uppdaterar säkert under dagen.


En operation väntar Elias

Gokväll!

Nu har vi varit på BVC och lillskrutten väger nu 3815 gram :-) med andra ord går han upp jätte bra i vikt. Dock upptäckte jag någon hård knöl som var rätt stor i ljumsken på honom, ljumskbråck var det :-( så nu skulle en remiss skickas till barnkirugen och sen väntas en liten operation för vår lille kille. Tycker så synd om honom eftersom det verkade som han hade ont om man tryckte på den, mammahjärtat värker då. Dock fick jag beröm av BCV tanten och läkaren där att jag var så obesevant av mig, klart det är man ju som mamma sa jag :-)

Jag har även hunnit med att baka en kladdkaka till kvällsfikat med min närmaste vännina som jag fortfarande väntar på, men hon kommer säkert snart. Elias har även hunnit med att äta en omgång till, dock åt han inte så mycket så han säger väl till när han är hungrig igen.

Sambon är inte hemma ännu heller, men han kommer också om ett par timmar. Saknar honom faktiskt, han åkte ju hemifrån halv 5 i morse.

Jag är så lycklig över min lilla familj, som jag för övrigt älskar över allting annat.

Har ni några bra tips på vad man kan äta till middag ikväll? kom med förslag.

Nu ska jag passa på att vila den stunden som sötisen sover och innan kompisen kommer.

Önsskar er en fortsatt bra kväll.

Underbara morgon

Godmorgon folks!

Har ni sovit gott inatt? Vi har sovit riktigt bra inatt igen, Elias sover så himla bra så man nästan blir rädd att det är något fel ibland. Han somna runt 00.30 igår efter kvällsmålet och vakna först 04.45 i morse och då fick jag väcka honom för han skulle ha mat, får ju inte gå merän 5 timmar emellan.

Idag ska vi iväg till BVC, dags att vägas igen. Han har gått upp otroligt bra. När han föddes vägde han 2720 gram och förra veckan vägde han 3520 gram så det ska bli intressant att se idag vad han gått upp denna vecka.

Därefter blir det att gå hem och städa lite, baka något gott till kaffet eftersom min bästa vän kommer förbi ikväll och träffar Elias för första gången. Det gillar vi starkt eller hur.

Trots att försäkringskassan strular med min mammapenning så är det en underbar morgon. Skulle ju fått mammapenningen idag men den har inte kommit :-( lite trist att det blir såhär bara så jag ska väl ringa och fråga vad som är problemet.

Dessutom är det ju fredag, äntligen helg. När sambon kommer hem ikväll från jobb blir det en myshelg för hela slanten. Vi ska pynta och baka imorgon inför 1:a advent och på söndag ska vi på julskyltning med hans föräldrar och ev lillebror.

Vad har ni goa människor för planer till helgen?

Ger er en bild på vår fina son. Bilden är tagen när vi låg på neotal efter han föddes.

Nej nu ska jag fixa kaffe och sätta igång med dagen.

Hoppas ni får en riktigt bra dag och helg. Kram på er


Väkommen till min nya blogg

Hej!

Till och börja med vill jag hälsa er välkomna till min nya blogg.

Den 15/10 2011 förändrades vårt liv för alltid, det var nämligen då vår efterlängtade son kom till världen.

Här kommer ni få läsa mycket av vårt liv som nyblivna föräldrar, vi kommer bjuda på en hel del bilder mm.

Eftersom klockan är så pass mycket nu så tänkte jag inte skriva mer. Vi ska försöka söva sonen och sen blir det lite mys för oss själva innan vi ska sova.

Ha en fortsatt bra kväll


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0