Elias ska inte dö

Fick precis en fråga om Elias kommer dö, om den är seriös eller inte vet jag inte men nej han ska inte dö. Han måste sövas så han är totalt avslappnad och dom kan utföra testet på honom, hur han hör vill dom ha på papper ju precis som med alla småbarn. Gillar dock inte tanken men som jag sa så måste dom ju ha hans audiogram på papper, det räcker liksom inte med att jag säger att han hör.

Känns som natten kommer bli lång. Elias åt 220 ml ersättning, fick en alvedon och lite näsdroppar innan han la sig för typ 30 min sen, har redan fått gå in ett par ggr. Lillen verkar ha svårt att komma till ro :-(

Sambon är äntligen snart hemma i allafall, drog ut på tiden då han fick punktering också, fattades bara det..

Önskar er en fortsatt bra kväll för nu ska jag titta på tv, sen väntar en duch och sängen.

Kram på er

5:e hörseltestet misslyckades

Godkväll!

Som jag skrev tidigare så skulle Elias göra ett 5.e hörseltest idag som också misslyckades, så nu ska vi få en tid så dom får söva honom och utföra mättningen då samt kolla öronen riktigt noga. Känns lite ledsamt men vad gör man. För övrigt verkar han inte så kry, extremt gnällig, ledsen, varm, har en otäck hosta osv, stackars vår kille.

Jag däremot mår bättre så Madde kommer som planerat imorgon. Hoppas bara lillen mår bättre imorgon. Han har ingen feber i allafall tack och lov men vi har höjt hans säng ändå.

Annars är sambon på väg hem, och så fort han kommer börjar helgen för oss, känns skönt så man kan få vila lite merän man fått göra denna veckan.

Annars ska jag göra lite att äta, fiskpinnar och hemmagjord mos. Elias sover/vilar just nu så bäst att passa på kanske.

Vad gör ni ikväll?

 Jag och vår fina pojke

Sömnlös i Linköping

Halloj i stugan!

Här sitter man vaken och relativt pigg med en rinnande näsa, jag som hade hoppats på att få slippa förkylningen men så verkar det inte vara. Har varit vaken sedan 02.30 för då vaknade Elias, varför vet jag inte för jag trodde verkligen han skulle sova hela natten. Så inatt har jag fått sova totalt 2½ timme, jag undrar bara hur jag ska orka med dagen ensam med en liten när man sjäv inte mår så himla toppen.

Sambon ska snart upp han också för att åka till jobb, men imorgon torsdag&fredag är han ledig i allafall, och DÅ ska jag passa på att vila lite. Imorgon kommer Madde hit på förmiddagen, vi ska scrappa&fika lite och snacka lite skit tänkte vi, lika trevligt varje gång.

Blir nog att ta det lugnt idag, vill verkligen inte bli sjuk. Dock måste vi till sjukhuset för Elias ska göra sitt 5:e hörseltest och fan också om det inte lyckas denna gång, då söver dom honom och dessutom verkar det som han börjar bli förkyld han också tyvärr så det förvånar mig inte om det inte går idag heller.

Har du lyckats hålla dig frisk denna vinter eller?

Kramar

Grattis min vän

Vill säga ett stort grattis till min bästa vän Camilla. Hon och hennes pojkvän förlovade sig ikväll. Underbart och du förtjänar all lycka gumman.

För övrigt sitter sambon och ger Elias mat, nu är han så trött så han somnar snart. Han har inte sovit alls sen 16 ungefär så han har hållt sig vaken länge nu.

Själv ska jag snart ta en duch och sen lägga mig. Är trött och illamående av allting just nu.

Vad har ni gjort ikväll?

Prata lite med min kära mor ikväll. Idag är det exakt en månad kvar tills vi åker till Malmö för att fira min 30 års dag. Usch man börjar bli gamal nu eller hur *L* fast målet jag hade har jag i allafall uppnåt, det var att få åtminstone ett barn innan jag blir 30 :-)

Jag önskar er en fortsatt bra kväll och en god natt. Vi hörs mer imorgon.

Kram

 Jag och min bästa vän

Ändrat om i sovrummet+bild

Godkväll!

Passar på att blogga lite medans lilleman vilar en stund, snart dags att väcka honom så han är rejät trött sen när han ska sova för natten. Sambon är på väg hem så idag kommer han äntligen hem i vettig tid.

Var en trevlig promenad innan med Johanna och våra kidz, vi har haft ett riktigt vår väder här idag och det gillas.
På vår byrå i sovrummet lägger vi oftast kläder på, av ren reaktion när man lägger sig så idag tog jag tag i saken och fixa om lite, bild nedan visar hur det ser ut nu. Passa på att byta sängkläder och fylla diskmaskin också. Snart dags att börja med maten så vi kan äta när Christian kommer hem.

Vad gör alla idag då?

Kramar till er





Att lämna bort Elias över natten

Godmorgon!

Här fick man rejält med sovmorgon idag. Elias vaknade vid 05.10 ungefär för att äta och sen somna han om igen och sov då till 09.30, äskade unge du är så duktig så.

Sitter och pratar med Elias gudmor och min bästa vän på facebook och hon fråga nyss när hon skulle få ha Elias över natten :-) så vi får se när det blir. Jag litar på henne såklart så jag skulle inte ha några problem att låta honom sova över där en natt, så jag och Christian får lite egentid själva. Det hade varit otroligt skönt att få sova tills man vaknar någon gång men samtidigt älskar jag livet som mamma och har ingenting att klaga på.

Det blir bara en lugn dag idag, ska iväg till netto och kika lite och sen vid 12.45 ska jag och min kompis som även är min granne gå en promenad med ungarna tänkte vi :-) och sen ska jag ta och plocka undan här hemma, ser ut som ett bombnedslag, hans leksaker ligger redan lite här och var.

Christian kom hem runt 22 igår kväll, och började sen halv 7 idag, lite väl häftigt tycker jag faktiskt. Hatar när det blir så sent, man hinner snacka en liten stund sen ska man sova. Men jag visste ju vad jag gav mig in på när vi blev tillsammans så *L*.

Någon som haft cellförändringar i livmodern? på efterkontrollen efter förlossningen tog dom ett sådant prov på mig som visade misstankar om cellförändringar så den 8/3 ska jag på ytterligare undersökning osv på sjukhuset, sambon tog ledigt då för att ta Elias.

Önskar er en bra dag. Uppdaterar lite senare.








Lite shopping igår&idag+bilder

Godkväll!

Elias ligger i vardagsrummet på sin filt och tittar på barnprogram :-) och gud vad han snackar med tvn och sig själv, ibland skriker han till också, låter så himla kul.

Idag tog vi oss en promenad för jag kände att det sög till i shopping tarmen igen. Denna gång blev det lite underkläder och ett nytt linne, detta linne hade kommit ut i butik idag :-D och igår fick ett par skor följa med mig hem också, behövdes i allafall. Bilder nedan visar det jag köpt igår och idag.

Har ni haft en bra dag?

Själv sitter jag här och väntar på att sambon ska höra av sig, han brukar det när han är på väg hem och jag sms:a för en timme sen utan resultat. Börjar bli orolig att han inte ska hinna så han kommer hem ikväll. Dom får ju bara köra ett visst antal timmar om dagen ju. Fan också såhär sent har han aldrig kört ifrån skara, det tar ju också 2½ timme hem liksom. Fy vad jag hatar hans jobb ibland, men det är jag inte ensam om.

Nä nu ska jag roa den lille lite innan han blir riktigt förbannad på tvn :-D

Kram på er






Tillägnat till dig sötnos

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Här har jag väl sovit gott fram till klockan 4 i morse, då babyvakten började spöka. Nu är jag seriös för trots att Elias SOV så började fanskapet tjuta klockan 4, sen klockan 5 och 6 så jag kom aldrig till ro efter det, kvart i 8 vaknade Elias. Är inte det konstigt? Jag tyckte det var lite obehaligt faktiskt.

Igår var en lång dag, Elias sov knappt ingenting alls så när han fick lägga sig för natten runt 21.20 så slockna han på mindre än en minut, DÅ är man trött. Sambon blev inringd på jobb också så han fick åka vid 18.30 så inatt har jag och lilleman varit själva hemma.

Så i brist på annat knåpa jag ihop en minnestavla till Elias, vad tycker ni?

Har helgen varit bra?

Kram




En underbar helg

Godmorgon!¨

Här vakna jag klockan 6 medans Elias sov till 06.30 så jag hann dricka mitt kaffe i lugn och ro. Vår helg har varit bra på alla sätt och vis. Igår trotsa vi förkyningen och gick ner till stan, det är en halv mil enkel väg, synd bara att det blåste för annars hade det varit riktigt skönt. Väl nere på stan så tog jag och sambon en välbehövlig fika på ett av favorit caferna. Därefter gick vi till en affär som sålde scrapbook saker, dom skulle upphöra så det var 70% allt, det jag handla skulle gå på 364 kr men jag betala bara 193 kr istället :-) därefter gick vi till bolaget och köpte några cider till mig och öl till sambon och sen åkte vi hem, tog bussen hem eftersom Elias kunde vakna när som för mat vilket han också gjorde men han sa inte ett pip på bussresan hem.

Väl hemma så vila jag ett par timmar och till kl 18 hade sambon maten klar som bestod av potatisgratäng, fläskfile och sallad och en cider/öl till det.

Lillen somna vid 22 så därefter titta vi på paranormal activity 3, ettan är helt klart bäst men så brukar det ju vara, eller hur? därefter la vi oss för klockan hade hunnit bli 23.30. Så med andra ord var vår dag toppen.

Idag ska vi iväg och hämta lite saker vi köpt, typ stolkudde tills Elias ska sitta i en egen barnstol och sen lite kläder till honom. Sen ska vi förbi ikea och köpa en hylla som Elias dop presenter ska stå på. Därefter ska jag iväg och sola tänkte jag sen vet jag inte riktigt vad dagen bjuder på.

På onsdag är det dags för Elias 5:e hörseltest som jag verkligen hoppas lyckas, för annars söver dom honom :-( och det vill jag inte men dom måste ju få hans audiogram på papper så vad gör man inte. 

Hur har er helg varit?

Kram




Pigga och glada

Godmorgon i stugan :)

Här vakna sonen klockan 06.05 ungefär, bättre det än 2 på nätterna i allafall :-P haha man är ju som en zombie, hade nästan glömt hur det var att få kliva upp på nätterna eftersom han sovit så bra jätte länge nu.

För övrigt skulle jag behöva köpa på mig lite fler leggings och sådär. Jag har ett par leggings nu som jag inte fick på mig i sommras men nu är dom för stora :-O rasa ju i vikt efter förlossningen, gick ner 12 kg mer än vad jag gick upp, klagar inte men det är jobbigt när man behöver dra upp brallorna jämt *L*.

Här är sambon lite förkyld så tyvärr är taco kvällen inställd, vill ju inte smitta dom små liven men vi ska försöka trotsa detta ändå för vi skulle behöva köpa en hylla som vi kan sätta upp i Elias rum, ska bli en minnes hylla och jag skulle som sagt behöva lite mer kläder.

Sambon ligger och snarkar medans jag och Elias är pigga och glada, eller nåja glada i allafall. Elias sover också snart så jag ska passa på att beställa lite saker till min scrappning.

Bilderna nedan är tagna från våran trädgård.

Nä dags att fixa lite kaffe, men jag skriver sen.

Kram på er



Rosor från min sambo

Min sambo slutade jobb ganska tidigt idag, redan vid 15.30 var han hemma, ganska ovanligt faktiskt :-) jag skicka iväg honom för att handla lite inför helgen eftersom lilleman skulle ha mat en timme senare. När min sambo kommer hem igen hade han köpt med sig en bukett rosor <3 utan att jag berättat något så tänkte jag för mig själv tidigare idag varför han aldrig ger mig rosor, inte på alla hjärtans dag osv utan i övrigt också, det är viktigt att visa uppskattning mot varann i ett förhållande annars dör det lätt ut anser i allafall jag, så det var lite kul faktiskt att han kom hem med rosor till mig.

Ikväll blir det mat ifrån max i allafall och så har vi hyrt ett par filmer, paranormal activity 3 och Johnny Englisch 2 och en massa mys på det= en underbar fredag kväll med mina käraste.

Vad gör ni ikväll???


Bild på våran sötnos

Godmorgon!

Strax efter jag skrev mitt förra inlägg vid halv 4 i morse så somna Elias igen som tur är och sov till 07.45 så det var både skönt och välbehövligt med lite mer sömn får jag säga.

Idag ska jag försöka städa så gott jag kan och hinner, allt beror på lillfisen här om han bestämmer sig för att vara gnällig eller inte, än så länge har han varit jätte snäll. Sitter i sin sitter och ler och snackar mot mig medans jag busar och sjunger för honom, gounge :-)

Annars blir det att gå och köpa filter til kaffebryggaren, dom tog visst slut nu vid förmiddagskaffet och sen har jag precis betalat räkningarna, känns lika skönt varje gång det är gjort, håller ni inte med mig??

Känns det som våren är på väg? Jag börjar få lite vår fellings i kroppen faktiskt, speciellt igår när det var så skönt ute och solen sken, tråkigt att det blåste så förskräckligt bara.

Bilden på Elias är tagen för ett par dagar sen. Gud vad jag ÄLSKAR den lillkillen ♥


Elias vaken och pigg

Godmorgon eller vad säger man vid denna tid på dygnet? Klockan är snart halv 4 i allafall :-)

Elias han har varit vaken och pigg sen klockan 01.45 så det var ju bara att snällt gå upp. Han fick dock lite mat och ren blöja om det var det som behövdes men det verkar inte så, han är glad och pigg ännu så jag antar att han sov lite för mycket igår kväll, då sov han mellan 17.30-20.30 ungefär så idag får man försöka hålla honom vaken lite på kvällen tycker jag.

Fredag idag i allafall, vad har ni för planer till helgen?

Här händer nog inte så mycket, det blir att städa och sådär. Imorgon kommer det dock några mammor hit med sina respektive samt barn på taco kväll så det ska bli hur trevligt som helst tycker jag.

Kul att ni gissar på förra inlägget :-) dock kommer jag inte avslöja det direkt eftersom inte ens min sambo vet om hemligheten ännu och han ska inte få reda på det genom bloggen tycker jag.

Jag hoppas nästan sambon stannar hemma idag, jag är säker på att jag inte kommer orka med hea dagen och kvällen med Elias helt själv eftersom han nu redan varit uppe i 2 timmar snart, har själv bara sovit i typ 2 timmar och det är ju knappt ingen sömn alls. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Kram på er så länge

Gissa hemligheten

I augusti firar jag och min sambo 2 år tillsammans samt att han fyller år också. Och såklart ska detta firas. Presenten är i stort sett redan klar och den är nog mest till oss båda två.

Kan du gissa vad det är?


Sveriges nya prinsessa är född

Stort grattis till Victoria och Daniel som tidigt i morse fick sin dotter.

För övrigt har det inte hänt så mycket, var iväg på BVC innan med Elias. Nu väger skrutten hela 6520 gram och är 60 cm lång, nu börjar han verkligen bli stor. Nästa gång den 19/3 så ska han få två sprutor till :-( inget man ser fram emot.

Annars dricker jag kaffe, roar lillen och scrappar lite :-) första gången för mig idag faktiskt. Fick mersmak av det vännen Madde visa som hon hade gjort. Vilka minnen senare i livet att kolla tillbaka på det.

Lägger in en bild på Madde hennes fina Vincent och Elias, underbart kort enligt mig då ♥ är oerhört glad över att vi fått bättre kontakt igen. Vi har dock känt varann i många år.

Vad gör ni för kul idag då?

Kanske lägger in bilder på det jag scrappat sen, beror på om jag är nöjd.




Bilder från dopet del två

Godmiddag!¨

Vi är så stolta över vår lillkille, han är jätte duktig. Nu har han sovit i sitt eget rum två nätter i rad och vi har inte behövt gå in alls, han somnar vid 21-22 och har sovit till 07.30 båda dagarna, man är lite bortskämd av honom för det mesta :-)

Som jag lovade så kommer det lite fler bilder från dopet nedanför, bilderna är klickbara. Dessutom kom sambons bästa vän, det trodde jag faktiskt inte men jodå han fanns på plats :-)

Sambon jobbar idag, första gången på en vecka nu :-) men han är visst hemma till 16 sa han precis. Skönt att han kommer hem i vettig tid för en gångs skull.

Igår var det en månad så fyller jag 30 ÅR, än känns det inget speciellt men det kanske kommer ju närmare man kommer den 21/3 men vi får se. Vi ska till Malmö den 28/3 för att fira min 30 års dag med familjen och släkten.

Skriver nog lite senare, väntar mer bilder från andra.

Kram på er

    

Bilder från dopet

Godmorgon!

Nu har jag inte bloggat på hela helgen och det beror på att det har varit fullt upp minst sagt, i vår 3:a här har vi varit 5 vuxna och 3 barn så ni kanske förstår :-) men jätte kul och trevligt har det varit ändå.

I söndags döptes Elias och det gick faktiskt riktigt bra, så jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från dagen. Han var så snäll hela dagen och det gick precis som vi ville.

Igår åkte min familj hem igen, tomt här hemma men ändå skönt att få återgå till det normala igen.

Inatt har Elias sovit i sitt egna rum för första gången och det har gått jätte bra. Har inte behövt gå in en enda gång. Han somna vid 21 igår kväll och sover fortfarande när jag skriver detta :-) vår duktiga kille.

Igår eftermiddag var vi hemma hos Madde, Rikard och Vincent så det kommer ett nytt inlägg om det lite senare.

Vad har ni gjort i helgen?

Det är så mkt bilder så jag får göra ett inlägg till senare med fler bilder. Nu ska jag dricka kaffe innan Elias vaknar.

Kärlek till er

 Cupcaksen jag gjort till dopet.

 

 Gudmor och Elias

 Madde&Rikard

 Gudfar Mattias och svärmor

 Jag och Christian

 Pappa och son (strumporna är Bellas)

 Christian&Elias och min bror och hans söta dotter
 Presenterna Elias fick

 Alla är samlade

 Vår älskling




Bild på doptårtan

Godkväll!

Har varit fullt hus här hemma idag och systersonen har suttit vid datorn hela dagen mer eller mindre. Nu är i allafall doptårtorna klara, blev riktigt nöjd.

En tårta innehåller vaniljkräm, hallon&vitchocklad mousse spacklad med smörkrämsmix och dekorationer. Den andra innehåller vaniljkräm, hallonsylt, blåbär&chocklad mousse, spacklad med gräde samt dekorationer.

Tror dom smakar gott. Imorgon bitti ska jag göra vaniljmuffins och ha chockladfrosting på.

Klockan 15 börjar dopet så vid 14 bör vi vara där och gå igenom allt.

Vad gör ni i helgen?

Elias har vart ovanligt pigg idag med tanke på operationen igår, men såklart trött emallan åt med. Just nu är han vaken men ska äta om en timme och sen sova för natten. Han vakna 8 i morse fast både jag och syrran var uppe kl 7 :-) har även hunnit med en nagelförlägning idag så det har hänt saker hela dagen.

Bilden är tagen utan blixt.

uppdaterar sen. Kram till er

Bloggar från sjukhuset

Godmorgon! Sitter här på sjukhuset med sambon och väntar på att dom ska ringa efter operationen. Den skulle ta max en timme och snart har 2 timmar gått, vad händer? Börjar bli oroliga. Lilleman har varit super duktig, sa knappt ett pip när kanylen i handen sattes, vi är så stolta över vår plutt. Vi hoppas att allt gått bra och att vi får komma hem i eftermiddag. Ikväll kommer familjen från Malmö upp ju så vore mysigast att vara hemma då ju. Bilden nedan är taget utanför sjukhuset kl 06.20 i morse på vår sötnöt. Vad gör ni idag??? Kram på er


Operation imorgon då

Vi har ju bara väntat 2 månader på denna tiden och imorgon är det äntligen dags för lilleman att opereras. Klockan 06.30 ska vi vara på sjukhuset. Han får inte äta efter kl 3 inatt så inatt får vi gå upp och ge honom mat då och sen ska vi upp kl 5 för han ska bada då med ett speciellt tvål. Han måste bada både ikväll och imorgon bitti. Lilleman är först ut därför vi ska vara där så tidigt.

Sambon är iväg just nu och hämtar sängen till Isabella, men sen ska vi ta en fika tillsammans och det är dags för lillen att bada och få mat därefter innan han ska sova för natten.

Idag fick det bli pizza till middag, riktigt gott faktiskt. Har även hunnit med att göra kokostoppar, både till oss och till dopet på söndag.

Vad har ni ätit till middag idag?

Kram på er


Dagen totalt planerad

Godmiddag alla!

Det var ett tag sen jag skrev nu igen, det märks att man inte hinner med det så mycket när man har en liten att ta hand om också :-) men livet som mamma är underbart, jag älskar det verkligen och jag älskar min lilla familj merän jag kan beskriva.

Idag är det fullt upp. Jag och Elias gick upp ungefär vid 07.15 och då fick han mat och jag drack kaffe, därefter tog jag tag i städningen så nu har jag dammsugit, dammat av, tagit hand om disken och vikt tvätt. Och nu för en stund sen sålde jag bärselen jag hade, vi använder inte den så varför ha den då. Klockan 13 ska vi träffa narkosläkaren på sjukhuset och skriva in Elias inför operationen imorgon. Därefter ska vi handla och sen ska vi iväg och hämta en resesäng som lilla Isabella ska sova i till helgen, min brorsdotter följer med.

Imorgon är det som sagt dags för Elias operation och sen på kvällen kommer min mamma, mina två syskon, min moster och mina två ssykon barn hit, så i vår 3:a blir vi alltså 9 personer, 2 hundar och två katter i helgen. Ingen lugn stund med andra ord men ack så trevligt ändå.

Vad är era planer till helgen?

Sambon är ledig idag, han tog ledigt för vi ska till sjukhuset och sen imorgon också såklart så vi ska passa på att baka kakorna till dopet, tårtorna gör jag på lördag tänkte jag.

Nu ska snart lilleman ha mat igen och sen ska vi åka till sjukhuset så jag uppdaterar senare.

Kram på er

Bild på tårtan

Jag gjorde en tårta dagen till ära, men eftersom sonen sov och snart skullel vakna fick det bli en snabb tårta så den är inte så jätte fin men smakar desto bättre hoppas jag :-)

Den är fylld med vaniljkräm, hallonsylt, vitchocklad mousse samt hallon mousse. Den är täckt med vanlig grädde och dom rosa "blommorna" är färgat smörkräm.

För övrig sover sonen igen, han somna i vagnen när vi var ute med vovven tidigare, får se hur länge han sover.

Och jag har precis ätit och ska väl strax vila en stund jag också.


Happy Valentinesday

Trevlig alla hjärtans dag vill jag önska er alla ♥ hoppas dagen blir bra.

Hur firar ni dagen?

Godmorgon förresten!

Här sitter jag i grodan ro medans sonen sover, jag vakna för nästan en timme sedan. Vet inte riktigt varför men jag la mig innan 23 igår så det kan ju vara att jag är utvilad för stunden. Massa snö har det kommit inatt också, nu får det snart ge sig för det börjar bli jobbigt att gå ut med vagnen nu för dom plogar ju inte direkt här heller.

Vovven mår i allafall betydligt bättre, dock äter hon inte så mycket men hon dricker desto mer och verkar gladare och möter en i dörren när man kommer hem osv, alltid något ju.

Alla hjärtans dag idag då, det ska nog inte firas på något speciellt sätt. Sambon jobbar så men däremot hade jag tänkt göra en alla hjärtans dag tårta, kommer lägga upp bild senare om jag blir nöjd med den :)

På lördag är det tänkt att jag ska fixa mina naglar inför dopet på söndag men vi får helt enkelt se om vi kommer hem på fredag från sjukhuset, vi hoppas ju det och att allt går som det ska med Elias.

Funderar faktiskt på att dricka upp kaffet och lägga mig en stund till, tills sötnöten vaknar.

Nästa helg är det taco kväll här, kommer några fina mammor, deras respektive och barnen såklart.

Jag uppdaterar lite bättre under dagen, var så mycket igår. Var och handla och sen var jag hos min granne och fikade och snacka lite.

Kärlek till er



Whitney Houston död?

Stämmer det verkligen? Jag fick verkligen en chock i morse när jag logga in på facebook och princip alla hade skrivit om det. Verkligen tragiskt, hon var en otroligt bra skådespelare och sångerska såklart.

Imorgon är det måndag igen och sambon jobbar som vanligt, dock bara till onsdag och sen är det långhelg. På torsdag ska vi skrivas in på sjukhuset och på fredag är det äntligen dags för operationen samt att familjen från Malmö kommer upp då också.

Har eran helg varit bra? gjort något skoj?

Vår helg har varit väldigt lugn, Elias verkar ha fått en vana att från kl 15-16 börja gnälla tills han somnar för natten, eller skrika rättare sagt och verkligen INGENTING duger åt honom. Men idag har det varit något bättre. I morse vakna han 7.30 :-O var fler än jag som blev förvånade. Nu ska han snart ha kvällsmålet och sen nattas för natten, så vi får se hur länge han sover imorgon.¨

Annars har vi mest bara plockat iordning i kommande barnrum så folket får plats i helgen. Vår hund verkar inte må bra alls heller idag, hon har varken ätit eller druckit alls, hon vill knappt gå ut ens och är inte alls glad. Dock fick jag i henne lite vatten via en spruta innan och lite korv som vi åt till middag men det är allt sen igår kväll. Vi ska avvakta till imorgon och se hur hon verkar då, för igår kväll vid läggdags var allt som vanligt.

Nu ska jag sätta mig hos sambon och mysa lite innan helgen är slut, nästa helg blir det ingen lugn stund alls ju.

Nedan är bilder på kläderna jag köpte för 100 kr, dessutom är ett par av jeansen från polarn och pyret så bara dom kostar ju 200 kr annars, så vi är nöjda :-)

Kram på er



Vår nya tavla+bild

Idag var det faktiskt jag som vaknade förre Elias :-) inte ofta det händer. Klockan slog 06.50 när jag vakna så jag gick upp och gjorde mig en kopp kaffe som jag drack i lugn och ro innan busen vaknade kl 07.10, första gången han sover till efter 7 men han var så trött igår och extremt gnällig och vi hade svåra problem att söva honom på kvällen, så jag trodde faktiskt inte han skulle sova så länge som han gjorde.

Här händer det inte mycket alls idag, jag har precis sovit ett par timmar. Elias ska ha mat om drygt en timme och sen ska vi iväg och handla lite, det är väl också det enda. En vän kom förbi med 4 plagg till lilleman som jag köpte. 2 snickarbyxor och 2 bodysar köpte jag för 100 kr :-) lägger upp bild senare.

Här kommer tavlan jag visa i några inlägg sen fast nu är det våra kort som är i :-) vi blev nöjda i allafall.

Vad gör ni idag då?

Nu ska jag ge Elias mat i allafall innan vi ska åka, uppdaterar mer sen.

Kramar till er



Tävlar hos Millah

Nu är jag med i en tävling igen hos Millah där man har chansen att vinna nalletavlor från helhjärtat med fransk text tryckta på en uppspänd canvasduk.

Var med och tävla du också, perfekt till barnrummet.


1 vecka kvar

Godmorgon!

Passar på att blogga lite nu medans lilleman sover, men han vaknar nog snart. Det är dags för mat ju.

Någon fråga vad det var för val jag hade gjort som jag skrev i förra inlägget och det var det bästa jag gjort så inga påhopp tack. När jag först mötte min sambo var jag förlovad med en annan man som jag då hade varit tillsammans med i nästan 9 år, jag lämna alltså min dåvarande för Christians skull. Jag och Christian gjorde INGENTING innan jag lämna min dåvarande. Men efter typ 2 ggr fick jag det där förälskade pirret i magen för Christian och då insåg jag att jag inte älskade mitt ex, inte på "rätt" sätt i allafall. Jag och mitt ex var bra vänner ett bra tag efteråt och umgicks ändå men så gjorde han nåt oförlåtligt så nu har jag inte pratat med honom på ganska exakt 1 år. I allafall det var det bästa val jag någonsin gjort. Tack och lov fick jag aldrig barn med mitt ex, vi försökte ju men fick 3 missfall och nu i efterhand var det nog bäst så för nu har jag världens finaste Elias hos mig ♥

Nu är det fredag, vilket innebär att det snart är helg och dessutom är det exakt en vecka kvar till Elias operation. Lite dålig tajming bara då han döps nästa söndag så vi hoppas operationen går bra på fredagen så han får komma hem samma dag, är en liten operation som tur är, men vad det gör ont i mammahjärtat ändå.

Idag ska jag och Elias på babymassage tänkte vi :) tycker det ska bli riktigt kul och sen få träffa andra mammor med deras barn i liknande ålder som Elias.

Vad är era planer för helgen?

Här har vi inte några speciella planer, får se om vi åker till min bästa vän och hälsar på, vi får helt enkelt se vad som händer. Städa är i allafall något som behövs här hemma. Hann inte igår då Elias var vaken i stort sett hela dagen och  när han väl sov så sov jag med då vi gick upp vid 05.45 igår.

Önskar er en bra dag, uppdaterar senare.

Kärlek till er ♥

 Elias bara ngn minut gamal

Vad vore jag utan er

Vad vore jag utan er? Min underbara sambo och vår fina son Elias. Förmodligen ingenting, skulle troligtvis varit på samma ruta idag som jag var då och inte mått så vidare bra. Tack vare ett val jag inte ångrar så förändrades hela mitt liv. Jag fick allting jag någonsin har önskat mig. En underbar man som älskar mig för den jag är och respekterar mig, på 1½ år har vi förlovat oss, blivit sambo, rest utomlands och det bästa vi gjort fått en underbar son tillsammans. Det har gått riktigt fort men jag ångrar mig inte en sekund. Ni är mitt allt, ni är mitt liv och min luft ♥

För övrigt har jag en övertrött Elias här, han är väldigt gnällig och ser riktigt trött ut. Förhoppningsvis somnar han snart och sover en stund. Trots att han sov mellan 12.30-14-30 då även jag sov så verkar han mycket trött. Trots det har jag hunnit med 2 långa promenader, vikt tvätt, sorterat alla bebiskläder i strl 50/56, tömt diskmaskin och plockat undan lite smått och gott.

Sambon kommer väl förhoppningsvis hem om några timmar. Vi ska äta mat ifrån max idag tänkte vi, var rätt länge sen nu så det ska bli gott.

Har det snöat hos er också? Här har snön fallit hela dagen, ibland mer och ibland mindre. Imorgon är det fredag igen, denna vecka har gått så otroligt fort, men det är nog för sambon var ledig mån-onsdag och jobbar först idag och sen imorgon
.

Nu ska jag försöka söva en ledsen och trött Elias, men jag uppdaterar senare.

Kramar

Liten börjar bli stor

Godmorgon!

Igår var vi på BCV med lilleman och jag kan ju allt säga att han växer så det knakar. Han väger nu 6285 gram och är 59 cm lång, vilket innebär en ökning med 600 gram i vikt och 3 cm på längden sen 18/1. Han följer fortfarande sin kurva jätte bra och är snart ifatt den normala kurvan han skulle ha om han föddes när han skulle, vilket känns jätte bra för oss. Vi är grymt nöjda med vår BVC sköterska, så himla trevlig, snäll och hjälpsam på alla sätt och viss, och hon försöker inte säga åt oss att vi ska göra si och så som många andra gör ibland. Jag tror att man som förälder vet vad som är bäst för sitt eget barn helt enkelt.

Sambon har precis åkt till jobb och lilleman sover fortfarande, jag är däremot pigg och utvilad känns det som. Idag blir det att mysa med lillen och plocka iordning i hans kommande rum. Ska sortera alla bebiskläder i storlek 50/56 som jag inte vet om vi ska sälja eller spara till nästa barn, får se. Man använder ju knappt hälften av allt känns det som, det man använder mest av är ju bodysar iofs.

Igår skicka jag in lite bilder till fujidirekt som jag ville ha framkallade, så förhoppningsvis dyker dom upp imorgon eller på måndag i lådan. Har även köpt en fin ram som vi ska sätta in nån bild från förlossningen, ultraljudet och när han kom till världen i, blir nog grymt snyggt.

Är det fler som är sjuka? Jag är inte sjuk men däremot min mamma, min syrra och syster son är både förkylda och har feber. Jag hoppas så att dom hinner bli friska till nästa fredag när dom ska komma hit. Dopet går ju inte att ställa in då det blir krångligt med alla som kommer, så jag hoppas på det bästa.

Nu ska jag dricka kaffe och spela lite på facebook, får se när lilleman vaknar igen.

Kram på er

 Ramen vi köpte


BVC besök idag

Godmorgon!

Hoppas allt är väl med er läsare?

Vi mår rätt bra här hemma faktiskt. Det var fullt upp hela dagen igår i stort sett. Vi åkte till Kisa vid 10 för att besikta bilen och därefter umgicks vi med sambons bror och pappa fram till 16 tiden. Var hemma runt 17 tiden då jag la mig för att vila ett par timmar. Sambon väckte mig med en skrikande Elias i famnen, det var ett sådant skrik som om han hade ont, han hade skrikit i 30 min och ingenting alls hjälpte. Vi tänkte såklart på ljumskbråcket och åkte in till akuten, men såklart blev man hemskickade. Vad fan är det med svenska sjuvården idag? Jag bara undrar det. Fast denna gång kände och klämde kirugen på honom och gav lite tips på vad man kan göra om vi misstänker att han har ont, dock tyckte dom det var bra att vi kom in. Längtar till nästa vecka då opererationen ska göras, tycker så synd om vår älskling alltså. Det är ett hjärtskärande skrik.

Trots detta sov han till 06.35 idag vilket vi inte trodde med tanke på igår, men han överraska oss :-)

Klockan 11 ska vi vara på BVC, det ska bli kul att se om Elias har uppnåt 6 kg nu eller ej, för ett par veckor sedan vägde han 5645 gram så vi får väl se. Annars är sambon ledig idag också, otroligt nog men börjar jobba imorgon då hans chef nyss ringde.

Vad ska ni hitta på idag?

Skriver mer lite senare, ska dricka kaffe med Christian nu.

Kram



Ny bild på mig

Godmorgon!

Har ni det bra i kylan?

Vi har det toppen på alla sätt och viss. Min sambo var ledig igår och är ledig idag också, så det blir en rätt kort jobb vecka denna vecka. Även nästa vecka då han ska vara hemma torsdag och fredag för sonen ska läggas in och opereras.

Någon som vet om han kan vaba då? dvs ta ut vård av barn eller måste han ta ledigt från jobb? Vi är så nya på det vi har inte så stor koll än, ska läsa på om det under dagen.

Vår kille är så grymt duktig. I söndags kväll somna han vid 21.30 och vakna vid 7 igår morse, han sov hela natten. Igår kväll somna han vid 21 och sov till 06.45 nu på morgonen, så himla duktig vår lillprins är.

Igår var vi i kyrkan och träffa prästen och gick igenom allting inför dopet. Vi fick ha med låten: Välkommen till jorden så vi är så glada. Den är bara för underbar. Lyssnar på den just nu :-) och sen fixa vi dopklänning&band också så det är fixat nu.

Idag ska vi till Kisa och besikta bilen annars händer inte mycket. Blir väl att ta en fika med farbror Mattias eller Camilla, våra faddrar till Elias :) sambons bror och min bästa vän.

Som bilden nedan såg jag ut i förrgår.

Vad är dagens planer för er idag då?


Bilder från dagen

Godkväll!

Äntligen lugn och ro och den lille sover så gott så. Ska också snart sova men ville blogga lite först.
Idag har vi varit hos ett par kompisar och hälsat på, hela eftermiddagen var vi där, hur trevligt som helst ju. Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder därifrån idag.
Vad har ni gjort idag?

Imorgon ska vi iväg och träffa prästen. Tack madde för tipset om en sång till dopet. Helt underbar var den. Välkommen till jorden hette den, hur mysig som helst. Här nedan är texten

Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig
så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Allt känns så skört, som trädens första blad
när våren ännu tvekar, och står tillbaks
du stannar väl, du lovar att va kvar
som en del utav min morgondag, vår morgondag

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Välkommen hem, välkommen hem
-----------------------------------------------------------------------

 Vincent ger Elias en puss <3

 Madde med sin sötnos Vincent

 Jag och Elias

 Madde och Elias

 Madde och jag


Svärföräldrarna på besök

Godkväll!
´
Sitter här och väntar på att maten ska bli klar. Runt 14 tiden fick vi spontant besök av sambons föräldrar, alltid lika trevligt. Dom är kvar ännu eftersom vi ska äta middag tillsammans. Fylld köttfärslimpa,potatis och sås står på menyn idag, ska bli riktigt gott.

Elias farmor hade med sig en jätte fin tröja som hon hade stickat åt honom, hur söt som helst. Är ju en fördel att hon kan det ;-) eller hur.

Annars har Elias farmor&farfar passat honom i typ 1½ timme medans vi stack iväg och handla. Lite onödigt att släpa ut honom nu när det är så kallt tycker vi.

Vad har ni gjort denna lördag?

Utom handlingen svängde vi förbi en vännina till mig och lämna ett foglossningsbälte som hon skulle låna. Hon väntar ju nr 2 nu och har så ont att hon knappt kan gå, stackare så det var klart hon fick låna det. Imorgon ska vi på fika besök hos dom också, ska bli trevligt.

Ena bilden är tagen från vår trädgård och den andra är på tröjan farmor hade stickat åt lillen.

Nu är middagen klar så får skriva mer sen.

Kramar





-16 grader ute

Godmorgon!

Vi har en enormt pigg och glad bebis här som varit vaken sedan klockan 05.15 :-) trodde faktiskt inte han skulle sova så pass länge eftersom han somna för natten redan vid 21 igår kväll men vår duktiga kille sov hela natten ändå, då är man nog trött.

Det är -16 grader ute och är rätt kallt. Vi har en katt som strycker omkring här hela tiden hos både oss och grannarna, jamar som bara den och är allmänt kelsjuk. Tycker så synd om den, nog för att den har päls men fryser inte djur om dom är ute i denna kylan? någon som vet och ja jag är seriös med frågan :-P

Någon känner till en bra sida där man kan framkalla foton över nätet? Vill gärna göra det och sätta in i en bok som följer lillens utveckling och framsteg. Det är så mycket som kommer hända.

Idag händer det inte så mycket tror jag, vi ska åka och handla lite. Mat, band till dopklänningen och lite såna saker annars får vi se vad dagen bjuder på.

Vad är era lördags planer?

Igår kom mina saker till doptårtorna, otroligt fina saker och jätte snabb leverans. Beställde ju dom i onsdags kväll och igår var dom på plats för att hämtas ut. Kolla in sidan http://www.tartdecor.se kommer garanterat att handla därifrån igen.

Eftersom sambon jobba hela denna veckan så är han ledig fram till onsdag nu, otroligt skönt att få spendera lite tid tillsammans. Man hinner ju bara umgås i en timme eller nåt när han kommer hem så sent ibland och sen ska man sova, jobbigt.

Kommer uppdatera sen, det är någon som vill ha min uppmärksamhet :-)

Varma kramar





Operations tiden kommen

Godkväll gott folk!

Har er fredag kväll varit bra såhär långt? Vår har varit okej, sambon kom hem 19.30 ungefär så det blev en sen middag och nu sitter vi och dricker kaffe. Elias sover sen en timme tillbaka ungefär, han var så otroligt trött samtidigt som han inte är helt 100% kry heller.

-14 grader ute innan och då gick vi en promenad på några kilometer, höll på att frysa arslet av mig minst sagt. Usch går inte ut merän nödvänligt nu.

Idag kom äntligen tiden för Elias operation. Torsdagen den 16/2 ska vi dit för att läggas in och träffa narkosläkaren och på fredagen den 17/2 opereras han. Dålig tajming eftersom min familj kommer upp på fredagen och på söndagen ska lillen döpas. Som tur är, är det en liten operation så vi får åka hem samma dag om han mår bra, så får vi vara extra försiktiga med lillen på dopet helt enkelt.

Tog en bild på mina killar innan, sådan far sådan son typ :) bägge glor på tv.

Önskar er en fortsatt bra kväll.

Kärlek till er



Var på babysim igår

Godmorgon!

Passar på att blogga lite medans lilleman sover, han vakna vid 05.15 för att äta och somna vid 6 igen och sover ännu :) jag borde göra detsamma men jag är utvilad. Jag och sambon la oss 22.30 igår, väldigt tidigt mot vad vi brukar så det var oerhört skönt att få sova ut lite. Har suttit här och shoppat lite kläder åt Elias, skrivit ett brev till en vän och lite såna saker som är svåra att göra när han är vaken.

Igår var jag och Elias på babysim för första gången, oerhört mysigt och han älskade verkligen det. Helst skulle han ligga på rygg och bada *L* lillfisen då. Vi åker nog nästa vecka och badar igen. Jag var ju lite orolig och nojjig i början att bada ensam med honom men det gick kanoners. Dock är han rätt liten för att snart vara 4 månader så folk fråga om jag verkligen skulle bada med honom osv :-O jag svara bara ja han är 4 månader snart och älskar att bada, han ser mindre ut eftersom han kom en månad för tidigt men väger nästan 6 kg nu, blev en del chockade miner men det brydde jag inte mig om. Därefter åkte vi till stan där jag för första gången i mitt liv gick på ett kafe ensam (utom lillen då) och fikade.

Prästen ringde ÄNTLIGEN igår så på måndag ska vi dit och prata och sådär inför dopet. Ska även skaffa band till dopklänningen och lite annat smått och gott som behövs till dess.

Har beställt hem lite grejer nu så på alla hjärtans dag ska jag göra en tårta, den 15/2 fyller ju sambons bror år och Elias blir 4 månader, det måste ju firas :-) och även doptårtorna ska jag göra. Fyllningen ska bli blåbär&chocklad fluff i allafall. Ska göra cupcakes också, förslag på frosting? utom jordgubb för det äter inte sambons farbror.

Vad är helgens planer för er?

Kram



Olyckan i Svedala

Godkväll!

Gud vad denna dagen har gått enormt fort. Jag har hunnit med att dammsuga, diska, tvättat, bytt sängkläder osv samtidigt som jag tagit hand om lillen såklart men han har varit oerhört snäll idag :-) och dessutom var vi iväg innan och handla lite mat, blev sjukt sugen på fiskpinnar och hemmagjord mos så det får det bli idag.

Förhoppningsvis kommer Christian hem snart med, han skulle bara göra en sak till innan han kunde komma hem till sina älsklingar som han sa ♥

Tidigt i morse skedde en olycka i det "lilla" samhället Svedala i skåne. En lastbil krockar med en personbil. I personbilen sitter min kusins man :-( som tur är klara han sig, fick ett halvt öra och lite kött skador här och var och ligger på sjukhuset nu. Tur i oturen att det inte gick ännu värre till alltså. Verkar bara som det var han som kördes till sjukhuset så jag hoppas den andra klara sig oskadd.

Till efterätt blir det chockladmousse tänkte jag :-) inte ofta man äter efterätt efter maten här hemma.

Tänk att om 14 dagar blir vårt lillhjärta hela 4 månader. Vart tog tiden vägen?

Vad har ni för planer för kvällen? Efter maten ska i allafall jag gå ut en sväng med hunden om C är hemma då. Det snöar för fullt här och det älskar ju hon.

Kärlek till er

Bild på vårt charmtroll

Godmorgon sunshines!

Vi hade förberett oss på värsta natten hittills eftersom lillen inte sov ordentligt igår alls pga bissingen som är på väg upp nu, men han somna som en stock efter lite gnäll runt 22.30 igår. Vi gav honom alvedon innan ifall han hade ont nu när tänderna kommer. Otorligt nog sov han till 5 i morse ungefär och sen efter mat somna han om och sov till 8, så jag har fått sova lite mer vilket känns skönt.

Idag är det mamma fika i stan kl 14, får se om vi går på det. Beror helt på Elias, för är han jätte gnällig är det ju inget kul att gå och då stannar jag hellre hemma och myser med skrutten. Imorgon ska vi i allafall åka på babysim är det tänkt, ser fram emot det för många säger att det är mysigt och det kan jag tänka mig.

1:a februari nu också, känns sjukt alltså. Känns som man knappt hinner med det man vill för dagarna går så jäkla fort.

Lillfisen ligger och sover i sitt babygym :-) han somna visst där så jag ska passa på att plocka undan lite och såna saker nu innan han vaknar för sen är det tänkt att jag ska gå en långis med vagnen och ta med hunden. Håller ju på att banta ner henne lite också, hon väger några kg för mycket, så hennes ben orkar inte så mycket :-( men hittills går det bra hon äter ett speciellt foder och får motion dagligen.

Igår kväll var vår buse på bra humör, lyckades fånga det på bild och jag verkligen älskar den bilden. Ska nog faktiskt förstora den och ha på väggen här hemma.

Vad är era planer för denna onsdag?

Kram på er


RSS 2.0