Gott Nytt År

Godmorgon!
 
Här har barnen sovit bra ännu en natt, vi är riktigt nöjda. Elias somna kl 21 igår kväll och vakna 08.15 idag. Joline somna 22.30 efter maten och sov sen till 07.50 med ett uppvak kl 02.30 för mat. Hoppas det håller i sig och fortsätter så :-)
 
Sen vill jag önska er ett gott nytt år. Har ni några nyårslöften detta året?
 
Här har jag ett löfte att gå ner 10 kg i vikt och sen ska jag unna mig massa nya kläder som sitter bra för en gångs skull, så det så.
 
Båda barnen har fått mat nu och ska snart få sig vars ett bad och kläder på sig så dom är klara tills sambons föräldrar kommer sen runt 14 tiden. Blir mest bara lugnt här idag, äta&dricka gott ska vi allt göra i allafall och jag ska faktiskt ta mig en drink el två för första gången på 1 år nu :-)
 
Hoppas ni får en fin dag, vi hörs nästa år ;-)
 
Kram på er
 
 
 
 

Vunnit en kaffemaskin

Godkväll!
 
Sitter här och väntar på att lillan ska vakna för mat innan vi ska lägga oss. Hon ska äta mellan 23-00.00 så vi får se när hon vaknar eller om vi måste väcka henne.
 
Jag har deltagit i lite olika julkalendrar på facebook utan någon framgång alls trodde jag. Sambon tittade i morse och det visa sig att jag vann en kaffemaskin i söndags på ena kalendern, alltid kul. Kostar tydligen 1500 kr i affär så det är ju bara att tacka och ta emot då :-) sambon har också haft lite tur, han vann 150 kr från scans och en digital köksvåg för 500 kr.
 
Fast ibland ska man väl ha tur också, så är det.
 
För övrigt har det varit rätt lugnt här idag. Imorgon kommer BVC på hembesök vilket dom gör här när man fått bebis, var likadant när Elias var liten bebis med. Sen blir det att handla lite och städa. På lördag kommer min mamma upp och ska då få träffa Joline för första gången. Hon åkte ju hem 2 dagar innan lillan föddes, då hade hon varit här 2 veckor ihopp att hon skulle födas då :-D så det kan bli.
 
Önskar er en fortsatt bra kväll.
 
Kram på er
 
 

Lite kort från julafton

Godmorgon!
 
Hoppas ni sovit gott? Här kunde det väl bli lite bättre med sömn än vi vänta oss. Elias somna vid 20.30 igår kväll och vakna sen runt 23.00 för att hålla sig uppe till kl 02.00 då han till slut somna av övertrötthet. Hann väl lägga mig precis så vaknade Joline kl 02.30 för att äta, runt 03.30 somna hon. Sen sov vi till 06.30 då hon vakna igen för mat. Sambon gick upp kl 7.30 då Elias vakna och jag och Joline sov till 10.30 ungefär men man känner ju ändå sviterna efter igår/inatt men jag klagar inte. Det är sånt som hör till att vara småbarnsmorsa :-P
 
Hur firade ni julafton?
 
Här var det rätt lugnt, var vi 4:a här hemma och sambons föräldrar och bror. Min mamma kommer på lördag och firar nyårsafton här i år istället. Vi åt i allafall gott och hade det trevligt. Elias älskar sina julklappar, står i sitt minikök och leker just nu med pappa som han fick utav oss. Elias och Joline fick en himla massa i allafall vilket det är så det ska vara ju. Vore det inte för barnen skulle vi nog inte fira speciellt mycket. Jag och sambon fick ju vår syskonvagn för 7000 kr i julklapp av hans föräldrar så vi trodde och vänta oss absolut inget mer, men trots det hade dom köpt en ny brödrost åt oss, vi fick även 1200 kr på ica, parfymer från Disel&Beoncey (stavas?) och lotter så vi är merän nöjda med julafton.
 
Tänkte lägga in ett par foton från gårdagen i allafall och sen ska jag sätta mig och leka lite med min son och vara social med honom. Så jag hoppas ni alla får en bra dag.
 
Kramar till er där ute
 
 

God Jul kort


Trevlig helg

Godmorgon!
 
Vill först passa på att önska alla en god jul och gott nytt år :-) Har ni några roliga planer nu för julhelgen?
 
Här blir det att sätta på julmusik idag och storstäda samt göra lite julgodis. Imorgon ska båda barnen få det stora söndagsbadet man brukar få innan julafton :)
 
Livet som småbarns mamma känns så ovant men ack vad jag älskar dom små liven. Kärleken till dom är obeskrivlig ♥
 
Jag trivs jätte bra i rollen som tvåbarns mamma. Vi hade planerat 2 barn bara men eftersom det är så tätt mellan dom nu så kanske det blir en sladdis om kanske 3-5 år, det är vi överens om. Vi får helt enkelt se hur framtiden ter sig osv, inget man bestämmer nu.
 
I februari på efterkontrollen ska i allafall en spiral sättas in, så det så :-)
 
Sambon står i köket och gör skumtomtefudge just nu, Elias sitter i sin stol och tittar på och Joline ligger i gymet och verkar nöjd efter blöjbytet :)
 
Ska väl avsluta här men kommer uppdatera snart igen.
 
Kram på er och trevlig lördag
 
 
 
 
 
 
 

Förlossnings berättelse

Jaha då är det dags för ännu en förlossnings berättelse, men nu blir det inte fler i allafall ;-)

Enligt mig börja allting den 11:e december, jag hade varit hos barnmorskan och fått göra en hinnsvepning. Vanligtvis görs inte detta om man inte gått över tiden men jag fick en för att försöka skynda på allt lite eftersom jag knappt kunde röra mig längre, hade så ont överallt.

Efter hinnsvepningen hade jag som kraftig mensvärk resten utav dagen och kvällen, gick här hemma och hoppades på att det skulle sätta igång. Christians mamma sov över ifall ifall. Ingenting hände och jag började väl bli otålig eftersom jag hade värkar, dock oregelbundna men ont gjorde det allt. Natten gick och den 12:e december kom utan någon större förändring förrän på kvällen. Efter ett besök på toa så fick jag lite blod på pappret, avvakta till nästa toabesök men då var det inget så det var inget jag la energi på riktigt. Min kusin Jenny bad mig åka in osv men trots det gjorde jag inte det, inte då i allafall. Vid sovdags tog jag 2 panodil och la mig men vakna vid 01.30 av hemska värkar, låg i sängen till 02.30 och klocka dessa, 4-5 minuters mellanrum var det så jag gick upp, satte på lite kaffe och datorn :-) fortsatte klocka dom i 1 timme. Vid 03.45 morgonen mot den 13:e ringde jag förlossningen och dom tyckte det lät som det var dags. Väcker Christian och säger att det är dags att åka in, tog inte lång stund så var han redo och klar =) på vägen in hade jag 2 värkar på 5 minuter och då visste jag.

Givetvis funka inte hissen till förlossningen så vi fick gå genom akuten. Sköterskan såg på mig att det gjorde ont så hon lät oss gå förre och gå igenom. Christian fick köra mig i en rullstol för jag kunde inte stå på benen. Väl uppe gjorde dom ett ctg, givetvis blev jag arg och lättretad när dom ville klämma och känna på magen hela tiden, det gjorde kraftigt ont.

Efter en undersökning var jag öppen 4 cm, jag skrevs in för idag skulle jag föda sa dom. Efter typ 1½ tim hade det inte hänt så mkt mer, var öppen max 5 cm så till slut tog dom hål på hinnorna så vattnet gick. Trots detta hände inte alls mycket och värkarna kom tättare och tättare och det blev jobbigt. Eftersom jag redan var slutkörd då jag varit uppe sen 01.30 med värkar så skulle jag få lite mer hjälp på traven. Mitt i en värk undersökte barnmorskan mig och flytta på kanterna så bebisen åkte ner och då satte det igång på riktigt kan jag lova.

På 2 krystvärkar var vår efterlängtade dotter och Elias lillasyster född på självaste lucia. Hon kom 7 dagar förre BF och vägde 3190 gram och var 48 cm lång.

Förlossningen gick så bra att jag inte behövde sys alls denna gång. Ingen smärtlindring användes heller utom lite lustgas men det gjorde nog allt värre, så upplevde jag det i allafall :)

Pappa klipper navelsträngen på bilden :)


Första syskonbilden

Godmiddag!
 
Inatt har jag äntligen fått sova merän jag gjort den senaste veckan känns det som. Joline verkar vara precis som Elias när han var liten, älskar sin overall att sova i pga värmen. Efter 2 nätter med många vakentimmar testa vi detta igår och jodå hon åt vid 21.15 och somna vid 22 igen, sov till 03.00 då jag fick väcka henne för mat, somna om direkt och sov till 7. Vår duktiga tjeja, och Elias sov till 7.30.
 
Älskar mina fina barn merän allting annat <3
 
Igår boka vi tågbiljett åt min mamma, i år kommer hon fira nyår här hos oss istället för julen. Kan ju vara kul&trevligt att variera sig lite tyckte vi. Sambons föräldrar kommer dock på julafton och äter lite gott och myser.
 
Vi fick till en bild på båda barnen igår tror jag det var.
 
Önskar er en bra dag.
 
Kram på er
 
 
 
 
 
 
 

Joline är född

Godmorgon!
 
Igår morse på självaste lucia föddes vår underbara dotter Joline. Hon kom 7 dagar innan beräknad dag. Hon vägde 3190 gram och var 48 cm lång. Vi är så lyckliga. Förlossningen gick bra, behövde inte sys alls och ingen smärtlindring användes denna gång heller, så jag är stolt över mig själv. Vi fick även komma hem igår eftermiddag redan men det är för jag är omföderska+att Joline åt så bra från start.
 
Jag är så glad över att graviditeten är över, nu ska jag läka och må bra igen och njuta av min underbara familj. Det är svårt att fatta att jag är 2 barns mamma nu :-)
 
Hoppas ni får en trevlig helg. Här blir det bara mys med familjen, är - 22 grader ute så vi tar inte ut barnen i detta vädret heller.
 
Ska ni göra något kul i helgen? Tell me i såfall.
 
Ville i allafall bara uppdatera och hela familjen mår bra. Skriver mer när tid och ork finns.
 
Kram på er
 

Hinnsvepning är gjord

Godmiddag på er!
 
Idag åkte min mamma hem efter 2 veckor här, tyvärr blev det ingen bebis under tiden men förhoppningsvis snart. Har idag varit hos barnmorskan och var då öppen 2 cm så hon gjorde en hinnsvepning så nu är jag öppen 3-4 cm, så vi hoppas något händer under kvällen. Sitter och har rätt ont just nu i allafall, bara hoppas dom ökar lite också :-)
 
Bilderna nedan är tagna igår, dvs i 38+3 var jag i då. Tyckte dom blev helt okej.
 
Om ingen bebis har tittat ut till lördag så ska vi julshoppa lite med sambons föräldrar och bror, men givetvis hoppas jag att jag ligger på förlossningen istället.
 
Vad händer för er del i helgen?
 
Kram
 

14 dagar kvar

Godkväll!
 
Äntligen har lilleman somnat, tog ett bra tag idag så får hoppas han sover bra inatt.
 
14 dagar kvar till BF men vi tror hon kommer inom några dagar, dels för jag har börjat öppna mig, slemproppen har gått och jag har rejäla värkar också, dom ska bara bli lite mer regelbudna. Vi längtar så efter bebisen nu.
 
Idag var vi på bvc med Elias, han växer på bra och följer sin kurva jätte bra så det känns skönt. Han har gjort rejäla framsteg sen vi var där sist för snart 2 månader sedan. Lärt sig stå, tagit första stegen, säger mamma&pappa osv.
 
Sitter och väntar på att kl ska bli 22 så vi kan se hells kitchen innan vi ska lägga oss. Både jag och sambon ser ju på det varje onsdag&torsdag.
 
Imorgon går jag in i vecka 39 (38+0) det känns sjukt alltså. Har gått rätt länge nu om man jämför med Elias som kom 1 månad tidigare. Mycket saker med kroppen man inte känner igen sen förra gången osv pga det.
 
Vad ska ni hitta på i helgen?
 
Blir nog bara lugnt här om man nu inte ligger på förlossningen :) får väl hoppas på det. Min mamma åker hem på tisdag eftersom hon MÅSTE till läkaren på onsdag pga sitt blodtryck.
 
Men nu ska jag spela lite så önskar er en bra kväll.
 
Kramar

Första pulkaåket

Godmorgon!
 
Här vakna lilleman 05.45 men min snälla mamma tog honom så jag sov till 7 och sambon till 8 :-) sånt som behövs ibland. 17 dagar kvar till BF och ingen bebis än så länge, men har börjat få mer känningar i allafall.
 
I lördags var vi ute och åkte pulka med Elias för första gången, det var tydligen riktigt uppskattat. Blir nog fler gånger nu men inte när det är 13 minus ute som vi har det just nu, kallt som fasen och kallare skulle det tydligen bli också.
 
Mamma och Elias ligger och sover just nu medans sambon ligger i soffan och jag uppdaterar här. Rätt tyst och lugnt för tillfället.
 
Idag tänkte jag gå ut i skogen och ta lite gravid foton, vem vet om jag blir gravid igen. Iofs lär det dröja några år innan i såfall så man vill ju passa på och ha lite som minnen.
 
Hoppas er helg har varit bra? det har i allafall min varit.
 
Idag står det även städning på schemat så det finns allt lite att göra här hemma idag.
 
Kram på er
 

RSS 2.0