Tand på G redan? bild

Gokväll!

Elias har låtit mig få sova i 1½ timme, otroligt vad skönt det var. Det behövdes verkligen minst sagt alltså. Men nu mår jag illa och troligen beror det både på tröttheten och hungern, har ärligt talat inte haft tid att äta idag för den lille har gnällt så mycket, har knappt kunnat lägga ifrån mig honom innan han börjar vråla :-( tycker synd om honom.

Men nu är sambon på väg hem och då ska det bli mat, gott ska det bli. Elias ligger här i sitt babygym och små gnäller, nappen spottar han ut trots att han vill ha den, busunge :-)

Tänkte att ni kära läsare kunde hjälpa mig, har tagit två bilder. Ursäkta det kassa kvaliten men det är inte så lätt att ta bild själv samtidigt som bebisen rör sig som bara den :-) men vad tror ni??? är det en tand på g.

Kram till er






Ont i ryggen

Godmiddag på er!

Varit uppe sen 5 i morse och är helt slut i kroppen känns det som. Lilleman har varit otrolig gnällig hela dagen hittills och jag tror det beror på att det är tänder på g. Vi såg något igår som vi tror är en tand på väg upp, stackars vår kille. Nu sover han i allafall och jag borde göra detsamma men så fort jag lägger mig vaknar han känns det som :-D

Händer för övrigt inte speciellt mycket här idag, skulle gått på babysim med Elias men får bli på torsdag istället känns det som. Tror han kommer älska det faktiskt.

Igår var sambon hemma redan vid 15.30 men blir betydligt senare idag i allafall. Men det är okej för han är ledig på torsdag&fredag så snart är det LÅNG helg :-P

Den 25/2 ska vi ha taco kväll här hemma, det kommer lite andra föräldrar  hit med sina små. Ska bli riktigt trevligt faktiskt.

Imorgon är det 1:a februari, 18 dagar kvar till lilleman ska döpas också. Man börjar känna sig stressad att hinna med allting som måste göras innan.

Annars har jag ont i ryggen, så förbannat ont att jag knappt kom ur sängen varken igår eller idag och knappt att jag klara att bära den lille :-( så när jag fyller 30 i mars vet jag precis vad jag ska önska mig av sambon ;-)

Vad har ni gjort idag?

Kärlek till er


Tävlar hos Manson Dust

Nu är jag med i ytterligare en tävling hos MansonDust  (länk till tävlingen) där man kan vinna en valfri vara hos buy4baby som är en nystartad webb butik med en massa söta bebiskläder.

Vad väntar du på, tävla du också


Tävlar hos Millah

Ännu en gång är jag med och tävlar hos Millah och denna gång är vinsten en jätte söt bebis filt ifrån Rofa med egen text på. Absolut att vår son ska ha en sådan så vi får hoppas på tur eller hur :-)

Gå in du också och tävla.


Tävlar hos Milla

Jag är med och tävlar hos Millah där man har chansen att vinna en suit of sweden. Vad passar bättre om inte en sådan som man kan mysa ner sig i en kall vinter dag. Var med och tävla du också.


Min viktresa börjar imorgon

Godmiddag snyggingar :-)

Har helgen varit bra? Tycker det har gått alldeles för fort, men som tur är så är det ju helg snart igen.
Jag stack aldrig på festen igår utan stanna hemma och myste med familjen istället. Blev tacos till middag och massa gott till några filmer.

Idag har vi varit ute på lång promenad, två stycken faktiskt med vovven och Elias. Riktigt skönt men rätt kallt efter ett tag i allafall. Det är bara minus 2 men känns som minus 10 :-D

Just nu står sambon och lagar mat, fick bli korvstroganoff och ris idag. Länge sen man åt det så det ska bli gott.

Ikväll ska jag allt passa på att äta gott för imorgon är det dagen med stort D. Jag ska äntligen påbörja min vikt resa, jag känner mig verkligen taggad och redo för det. Jag kommer köra med diet shaken NUPO till en början för att kicka igång allt men sen kommer jag gå över till GI-metoden eller någon annan som är bra. Osäker om jag ska köpa gymkort för har ju bara möjlighet att gå dit på helgerna eller när sambon är ledig. Promenader räcker ju gott det också.

Vad har ni gjort i helgen?

 Ute på promenad =)

Äntligen helg

Godmorgon bloggen!

Var er fredag bra? Vår var hur bra som helst, det var fullt upp så jag hann inte blogga faktiskt. En vännina kom hit vid 12 och fika lite för hon skulle få lite graviditet&ägglossningstest utav mig som blev över efter Elias blev till. Det uppskattades mycket för såna saker är ju inte direkt billiga. Hon förlora ju sin bebis i magen i vecka 39+3 i november och jag tycker så synd om henne och hennes sambo, så himla orättvist att det ska bli så. Har 3 vänner nu som förlorat bebisar och den ena var i vecka 24, den andra vecka 40 (39+3) och den andra förlora sin son när han var 3 månader ungefär. Hur orkar man gå vidare? kan man ens gå vidare efter en sådan tragisk upplevelse?

Kan ju säga att mina cupcakes var omtyckta i allafall utav dom som har smakat :-)

Sen runt 17 åkte vi hem till Sandra och lilla Celine och var där till 20 ungefär, riktigt trevligt och Celine verka tycka om Elias, hon skulle sitta hos honom hela tiden, klappa gärna honom lite och sådär. Hur gulligt som helst.

Sambon kom hem först runt 22 igår kväll så då åt han mat och sen titta vi på en film som slutade 00.30 och då la vi oss. Tror knappt vi hann lägga oss innan vi somna, så trötta var vi.

Lillen vakna kl 5 i morse och ville ha mat men somna om ganska snabbt igen och vakna nu 07.20 ungefär, pigg och glad. Sitter och "snackar" i sin sitter lite, han ska inte ha mat riktigt än nämligen.

Vad har ni för planer denna lördag då?

Själv har vi nog inget planerat, en vän till mig har inflyttningsfest och ville att jag skulle komma. Det vore riktigt trevligt men jag är lite rädd att sambon ska bli sur eller något eftersom han får ta Elias ikväll. Fast är det inte bådas ansvar? Tänk om jag skulle bli sur för jag får ta honom 24/7 varje dag annars
men det gör jag inte, jag ÄLSKAR att vara mamma, det finns inget underbarare.


Kärleken till dig min underbara son går inte att beskriva ♥

Se det snöar

Hela dagen mer eller mindre har det snöat här, det är inte mycket men snöar det hela tiden blir det till slut mycket. Nu ska snart Elias äta och sen tänkte vi ta en promenad bort till netto och kolla lite, jag skulle behöva en kalender i allafall, jag brukar alltid skriva upp när jag får mens osv så man har lite koll men det är svårt nu utan en sådan :)

Någon frågade vad vi använder för preventivmedel nu efter förlossningen och ärligt talat så använder vi ingenting. Jag har fått p-piller utskrivet men jag är jätte tveksam till det då vi har hjärtproblem och propp problem i familj&släkt. Känns inte sådär jätte bra då, men vi är ju narturligtvis extra försiktiga, men vi skulle inte bli ledsna heller om jag blev gravid igen men helst ska Elias vara lite äldre innan, så vi får väl se.

Mindre än en månad kvar till dopet och det är så mycket som ska fixas. Jag ska baka tårtor och kakor och tänkte även då göra cupcakes, fast någon annan sort än den jag gjorde igår. Det ska fixas duk och plast tallrikar, muggar osv men sånt är ju rätt lätt. Måste även fixa blått band till lillemans dopklänning.

Bilden på lilleman är från igår och nu tycker jag han är en kopia av Christian :-) det syns nog mer när dom är lite äldre, många nyfödda ser typ likadana ut ju *L*

Älskar min fina familj så oerhört mycket ♥

Vad har ni för planer ikväll?






Bilder på vårt hem

Hoppas ni mår bra och att dagen har varit bra såhär långt?
Här mår vi toppen i allafall, väntar på att lilleman ska vakna så han kan äta innan vi ska bege oss till Marie.

Det var någon som fråga hur vårt hem ser ut och jag kan lägga in några bilder, dock är rummet som ska bli Elias inte med och såklart inte toaletten :-) det är ju inget att se och Elias rum är lite stökigt just nu när man planerar hur saker och ting ska vara.

Vi är i allafall riktigt nöjda över vårt lilla krypin :-) det är en 3:a vi bor i, än så länge.

Kram till er

 Vårt sovrum

 Sovrummet

 Köket

 Vardagsrummet

 Vardagsrummet

 Del av vår trädgård

Banan&Chocklad chessecake

Gokväll i stugan :)

Lillen har sovit en stund efter maten kl 18 och nu snart är det dags igen innan han ska sova för natten.
I allafall så passa jag på att göra en banan&chocklad cheesecake till morgondagen. Hur den smakar vet jag inte ännu, får se imorgon men visst ser den läcker ut? :-)

Vad hittar ni på ikväll?

Tydligen är min sambo på väg hem från skara redan, så får se om vi hinner ses ikväll eller om jag sover när han kommer hem. Är i allafall skapligt trött då jag varit vaken sen 6 i morse.

Önskar er en fortsatt bra kväll.

Kram på er


Mina allra första cupcakes *bild*

Godkväll!

Passar på att blogga lite nu när lillen äntligen sover en stund, är snart dags för mat så han lär ju vakna snart.

Idag har sambon varit ledig på dagen men åkte iväg runt 15 tiden och kommer hem inatt någongång. Och eftersom det är tänkt att några mammor och deras små kommer hit imorgon så tog jag mig tid till att baka cupcakes, mina allra första någonsin också som jag också blev riktigt nöjd med om jag får säga det själv.

Chocklad muffins med vanilj frosting och dekorationer på. Smaka riktigt bra. Var ju tvungen att testa innan jag bjuder på dom eller hur ;-)

Tänkte även göra en banan&chocklad cheesecake sen om den lille sover efter maten. Ja jag älskar att baka, jag är dessutom utbildad inom området, så man får ju använda sina talanger eller vad säger ni?

Har ni haft en bra dag?

Nu vaknar lillen så jag får uppdatera mera senare.

Kram




Gravid fakta

När fick du reda på att du var gravid? Mars 2011

Hur fick du reda på att du var gravid? Gjorde ett test på morgonen för att utesluta en graviditet då jag skulle påbörja min viktnedgång.
Ungefär när blev du gravid? I mitten av februari ungefär då jag hade ägglossning

Hur reagerade du? Chockad och oerhört lycklig
Hur tog pappan det? Jätte bra, han blev överlycklig

Var graviditeten planerad? Ja absolut det var det
Vilken vecka födde du i? V.35+3

 

Mådde du illa? Nja till och från men inte så jag kräktes

Hade du halsbränna? Nej
Hade du ont av foglossning? Emellan åt men inte alls mycket
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej! :)

Fick du några bristningar? Ja några få på magen men inget jag störs av

Fick du en hormonrand? Nej
Var du extra känslig? Väldigt :-)

 

Kissade du ofta? Var nog mer på toa än någon annanstans haha :-)
Hade du några gravidcravings? Piggelin glass :-P

Hur mycket gick du upp i vikt? 1,7 kg

När kände du dom första sparkarna? V.15
När kände pappan dom första sparkarna? Runt vecka 20 ungefär
Sparkade han mycket ? - Ja han var jätte livlig i magen precis som han är utanför också ;)

Fick ni en pojke eller flicka? En pojke! :)

Vad trodde du att det var? Det varierade ofta

Vad trodde pappan att det var? pojke

Vad funderade ni på för namn? Lukas och Elias

Vad fick bebisen för namn? Elias
Hur många ultraljud gjorde ni? 10 minst men av medicinska orsaker

När var bebisen beräknad? 16 November

När födde du? 15 Oktorber

Vart födde du? Vrinnevisjukhus i Norrköping

Vilka var med på förlossningen? Min mamma och pappan

Var du nervös inför förlossningen? Nope :)

Vad använde du för smärtlindring? Varken smärtlindring eller lustgas

Hur lång tid tog det? 96 timmar från vattnet gick till han var ute
Hur lång tid tog krystskedet? 30-35 min

Hur födde du? vaginalt


Stor städning pågår

Här hemma håller jag och min sambo på att stor städa och då menar jag verkligen stor städa. Lilleman ligger och sover i sin babysitter :-)

Skurat hela diskbänken+spis-check
Rensat avloppen i badrummet-check
Rensat i skafferiet-check
Lagt in en maskin tvätt-check
Dammsuga-
Tvätta golven-
Damma av-
Köpa nytt babygym-
Handla-
Vika tvätt-

Såhär ser lite utav vår dag ut i allafall, det är fullt upp med andra ord. Jag ska nog även om jag hinner och orkar baka lite, typ snickerkakor, dumlekakor, brownie och sådär för på torsdag kommer det några fina mammor hit med sina bebisar. Det är alltså min tur att hålla i mamma träffen denna gång, ska bli super kul i allafall.

Vad gör ni idag då?

Kärlek till er ♥

Dagens fråga

Ska man alltid komma fram till 112 oavsett hur många som ringer samtidigt?


Anledningen till att jag frågar är för när vi ringde i söndags kväll när det brann i trapphuset så kom vi inte fram. Både jag och sambon ringde från olika mobiler samtidigt men det gick inte att komma fram alls. När dom väl kom till plats påpeka vi hur dåligt vi tycker detta är, men dom sa att det var så många som ringde samtidigt så det gick inte att komma fram. Nejhej och? Tänk om det hade hänt något någon annanstans just då.


Borta bra men hemma bäst

Godkväll!

Förlåt att jag inte bloggat idag men det var så mycket i förmiddags. Vi är i allafall hemma i Linköping, har varit hemma i snart 2 timmar i aallafall och har pacat upp, gett lillen mat och nattat honom. Får hoppas han sover bättre nu i sin egna säng. Sambon är iväg och fixar något att äta nu ska bli mumsigt men vi orkade inte ställa oss att laga mat nu såhär sent heller.

Dagarna i Malmö har varit kanon på många sätt och vis. Jätte kul att träffa familjen och släkten igen i allafall. Igår sluta det dock med att det brann i trapphuset så det blev ett himla ståhej med ambulans och brandkår under flera timmar på kvällen. Lyckligtvis kom ingen till skada och dom lyckades släcka branden innan den spred sig, men lukta apa gjorde det än idag i hela trappan.

Igår passa vi även på att träffa en gamal vän till mig har inte träffats på 2 år typ och det har hänt så mycket. Vi har båda fått barn och allt sådant så det var jätte mycket att prata om. Måste försöka hålla kontakten bättre nu tycker vi båda. Nu ska vi inte ner till Malmö förrän i mars och då ska min 30 års dag firas :) dock kommer familjen upp 17 februari då lilleman ska döpas den helgen, vi ses som sagt varje månad, dom kommer hit ena gången och vi åker ner andra gången.

Har ni läsare haft en bra helg?

Jag lovar att blogga mer imorgon, men nu ska vi äta och sen kallar sängen.

Natti natti och kram

Tävling med angelicashop

Nu kör jag tillsammans med angelicashop igång en tävling igen.

Denna gång kan du vinna ett presentkort värde 100 kr att handla för i hennes shop.

OBS att frakten tillkommer. Du kan alltså INTE betala frakten med presetkortet.

Tävlingsregler

Finns inga regler men en extra chans är att gilla angelicashop på facebook här

Tävlingen pågår tills det finns 50 stycken tävlande.

Lycka till


Shoppat åt lilleman

Godkväll!

Nu har jag äntligen lite tid över för att blogga, dagen har gått ruskigt fort. Min kusin kom ju i förmiddags och ville narturligtvis hälsa på Elias, det var första gången för honom. Jätte kul att träffa kussen igen i allafall samt att min syster kom upp hon också en stund och snacka.

Sambon står och lagar middag, spagetti och köttfärssås, ska bli mumma. Jag gjorde middagen igår så här får man turas om nu när vi är så många men det går jätte bra det med.

Igår var jag och sambon ute och shoppa lite åt lilleman, han hade ju fått presentkort i julklapp också som bara gällde på mobilia här i malmö så vi passa ju på nu när vi är nere, bilder kommer nedan.

Min syrra har ju separerat och hon fick lägenheten så imorgon ska vi hjälpa henne lite med flytten, hon ska hämta köksbord och lite sånt och eftersom vi har bilen med oss ner så passar det ju bra.

Har ni haft en bra lördag?

Här har den varit riktigt bra, har vaknat för en stund sen. Var tvungen att vila några timmar då lilleman vakna 4 i morse både igår och idag, jobbigt värre i allafall men det är nog för han känner att vi inte är hemma, en annan säng osv. Hoppas sovrutinerna återgår till det normala när vi kommer hem.
Har hunnit med en promenad också med mamma, sambon och lilleman i vagen, det snö och regna samtidigt som det blåste så förbannad, äckliga väder.

Nu har jag precis blivit klar med snickerskakorna som jag visa i ett par inlägg nedanför. Vi tog med oss lite ner här och bjöd på till fikat i igår, riktigt populära var dom. Dom är farligt goda som man säger.

Jag lägger in tävlingen om några timmar när lilleman lagt sig för natten, vi hörs då.

Nedan är en del av det vi köpte. Vi köpte även lite I Love mum/dag nappar och pyjamaser, dregellappar osv.

Kram på er alla




I Malmö nu

Godmorgon!

Sitter nu hos min mamma i Malmö. Har precis gett lillen mat medans hundarna busar, vi har ju en hund sen min moster som också bor här har en vovve. Dom blev överlyckliga av att ha en kamrat nu att leka med ju. Min mamma är vaken men min sambo och moster sover än.
Blir nog snart lite morgon kaffe här, känns som det behövs.

Kom ner rätt sent ändå, vi fick vända om 2 ggr för vi glömt saker hemma ;-) så runt 20.30 var vi nere.

Trots att jag inte uppdaterar bloggen har jag över 100 unika besökare per dag, hur kommer det sig? Glad är jag ju såklart eftersom jag knappt hade några i början men det gäller tydligen att synas lite överallt på nätet.

Idag ska vi gå och shoppa lite till Elias, lindex hade ju halva rea priset idag också och lilleman har ju 600 kr att handla för på mobilia här i malmö. Det motsvarar typ tornby i Linköping dvs alla affärer under samma tak.

Under dagen kommer jag även starta en tävling där ni kan vinna ett presentkort på 100 kr hos Angeliqashop.

Vad har ni för planer idag?

Nu är det dags för kaffe men uppdaterar lite mer sedan med bilder.

Kram

Recept på snickerskakorna

Godmorgon!'

På begäran kommer nu receptet på snickerskakorna.

Ingredienser

1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 dl kokos
8-10 dl Cornflakes
1 tsk vaniljsocker
300-400 g choklad

Gör såhär

1. Blanda jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull – låt det koka upp.

2. Blanda ner vaniljsocker och flingorna – rör ihop.

3. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt, ju större plåt desto tunnare kaka.

4. Ställ plåten i frysen till kakan stelnat (ca 30min)

5. Smält choklad och bred över kakan.

6. Ställ in plåten i frysen igen och låt stelna på nytt. Ta fram och skär upp i munsstora bitar precis innan de ska ätas.

 Såhär blev mina :-)





Mitt namnhalsband

Godkväll!

Vår lille kille har fått feber, inte alls mycket. Som mest har den varit på 38 grader så han fick sig ett bad (inte för varmt dock) och en alvedon innan han skulle sova för natten. Hoppas han mår bättre morgon när vi ska åka bil 42 mil typ.

Snickerkakorna blev lyckade i allafall och sambon har redan smakat på dom och han lever än ;-) haha skoja bara. Jag smakar nog inte förrän imorgon. Bild och recept kommer jag lägga upp i bloggen antingen senare eller imorgon.

Min vän Hanna har gjort ett namnhalsband till mig. Jag beställde det redan idag och det vart klart på någon timme så när sambon skulle handla mat så hämta han det på vägen också. Otroligt nöjd blev jag i allafall. Kolla in hennes webshop, jätte fina smycken gör hon.

Nu ska jag skriva upp vilka gäster som kommer på dopet så man har lite koll. Imorgon innan vi ska åka till malmö ska vi åka och prova dopklänning till lillen. Någon som vet vart man köper dopljus?

Kram


Äntligen över

Vår kille var så duktig på BVC, visst grät han men det gick över på 10 minuter. Känns så otroligt skönt att det är över nu, dock ska han få en spruta om 2 mån igen. Än så länge har han inte någon feber *peppar ta i trä* hoppas han slipper det. Just nu ligger han i sin säng och sover så gott vårt lilla hjärta.

Han vägde nu 5645 gram vilket är drygt ett halvt kilo upp på några veckor :-) och var 56 cm lång. Han är inte så lång men han följer sin kurva perfekt så det finns absolut inget att klaga på.

Just nu bakar jag snickerskakor, fick receptet utav Emma :-) hon bjöd på dom i måndags och dom var så otroligt goda så jag var tvungen att göra det själv hemma.

Väntar hem sambon om ett tag hoppas jag, han skulle vara hemma tidigare idag än igår sa han i allafall. Vi skulle behöva packa och lite såna saker innan klockan blir för mycket.

Vad har ni gjort idag då?

Nä jag ska nog fortsätta här men jag bloggar lite senare igen.

Kärlek till er.




3 månaders vaccination

Godmorgon!

Ber om ursäkt att jag inte blogga alls igår men det var ingen trevlig dag igår. Elias skulle ju göra ett hörseltest igen för 4:e gången, även denna gång misslyckades så en läkare kolla i hans öron. Han hade en del vax där och läkaren tog bort rätt mycket, han ville inte gå för långt in. Detta tycker såklart inte Elias om, vi fick hålla fast honom, vi var 3 stycken så han inte skulle bli illa skadad när läkaren pilla i öronen. Jösses vad arg han blev, värr blev det när dom sög rent i öronen. Gud vad det gjorde ont i mammahjärtat. Han grät och kämpa så mkt att han blev genom blött av svett stackarn, tyvärr var det behövligt.

Den 15/2 ska vi göra om testet för 5:e gången och lyckas inte det den gången kommer Elias sövas en stund så vi kan utföra testet. Dom vill ju liksom veta hur bra han hör och det vill ju vi också. Sen togdet 40 min minst efter dom var klara att trösta älsklingen, sen var han lite små gnällig hela kvällen och sådär med.

Kl 11.30 ska vi till BVC då ska han vägas&mätas samt få 2 sprutor i låren :-( usch hoppas inte han gråter så som igår, har aldrig sett något liknande.

Sambon jobbar sista dagen idag med för denna veckan, så i eftermiddag ska det packas här hemma då vi åker till Malmö imorgon förmiddag. Ska bli riktigt skoj faktiskt.

Vad gjorde ni igår?

Uppdaterar lite senare. Kram

Vilken underbar dag

Godkväll!

Det har varit full rulle precis hela dagen känns det som, men trots det har det varit en underbar dag. Har idag fikat med många fina mammor och deras små. Vid 13 hämta Maria upp mig så vi åkte tillsammans till Emma som höll i fikat. Jätte smaskiga saker du hade bakat också vännen, var svårt att hålla fingrarna i styr. Vi blev väl 7 mammor totalt och så alla bebisar, fullt upp med andra ord. Det har i allafall varit en toppen dag på alla sätt. Var hemma runt 15 igen och då slockna både jag och Elias till kl 17. Jag har varit uppe sen 5 i morse och Elias sen 6 så lite vila var väl behövligt.

Vi blev bjudna på snickerschocklad, dumlekakor och chocklad biskvier, allt hade Emma gjort :-P

Därefter skulle lilleman äta i vanlig ordning och sen gick vi ut på en promenad och var hemma vid 19 igen och sen dess tills nu nyligen var lilleman vaken. Han höll på att somna så han fick sin mat 1 tim tidigare så jag kunde lägga honom för natten och det verkar som han redan sover, hörs i allafall ingenting genom babyvakten.

Imorgon är det dags för ytterligare hörseltest på Elias, det är 4:e gången då och vi hoppas verkligen det lyckas denna gång. Annars får tydligen en läkare ta ställning till hur vi ska göra. Dom första 2 ggr var lillen förkyld så det misslyckades pga det.


Sambon kommer förhoppningsvis snart hem också från jobb. Då ska han äta och vi ska väl prata lite och ha lite tid ihop innan det är dags för att dejta john blund. Jag köpte hem mat från max idag faktiskt, för jag är så trött i huvudet att jag bara inte orka ställa mig och laga mat och dessutom var Elias vaken och lite små gnällig hela tiden. Lite lat får man vara ibland.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och titta lite på tv innan sängen kallar.

Jag hoppas ni har haft en toppen dag ni med. Bjuder på en bild på vårt charmtroll, taget idag.






Att önska någon missfall

Godmorgon folks :-)

Idag vakna jag förre lilleman, sitter här och väntar på att han ska vakna faktiskt. Trodde han skulle vakna vid 4 som vanligt men han sover än, inte konstigt med tanke på att han knappt sov alls igår på dagen.

Angående rubriken så undra jag hur vuxna människor kan önska någon en sådan sak? Jag har två vänner som en har förlorat sin son när han var någon månad gamal och en en dotter i vecka 24 i magen. Oerhört tragiskt och orättvist är det, det ska ingen behöva gå igenom tycker jag. En av dessa vänner har ett öppet bråk på FB om detta. Den ena av dom tycker inte man ska gå ut och roa sig ibland när man har barn :-O och hon tycker min vän ältar sin sons död osv. Verkar vara en oerhört omogen kvinna som håller på sådär. Att förlora ett barn är nog det värsta man kan vara med om. Jag själv har ju haft 3 missfall så när jag blev gravid 7 mån in i mitt och Christians förhållande hade jag en vän som önska mig missfall igen :-( i vecka 30 sa hon rätt ut att hon hoppas bebisen dör i magen. Kan man verkligen vara frisk då?

Ingen normalt funtad person håller på så tycker jag. Nog hade dom försökt länge och gått på utredningar osv men det är ändå INGEN ursäkt att önska någon annan människa en sådan sak. Jag sa att jag hoppas dom får uppleva lyckan en dag och att jag alltid funnits där för dom och så säger hon en sådan sak? Jag kan säga att hon åkte ur mitt liv på en sekund. Jag vill inte ha vänner som säger sådär, det är inga riktiga vänner.

Tack och lov gick allt bra och ut kom världens finaste Elias :-) jag är verkligen lyckligt lottad.

Personligen tycker jag att det är självklart man ska få gå ut och roa sig ibland fast man har barn. Man slutar inte leva baraför man får barn. Tror även det ibland kan vara nyttigt för både mor och barn att vara ifrån varann en stund faktiskt, vad tror du? När är det ok att lämna bort barnet en stund ibland?

Kommentera gärna vad du anser?

What a day

Vilken dag och kväll det har varit. Idag var en sådan dag då lilleman absolut inte skulle sova, han har varit vaken sen 8 i morse. Dock har han somnat för en stund sen nu (inte för natten) det krävdes bara att sätta på honom overallen, det brukar vara det enda som hjälper men den kan han inte ha på sig hela tiden, det är fleece och är därmed varm men vad gör man. Trodde dock han skulle hålla sig vaken till 21 nu när han ska ha mat men han somna och då låter vi han sova tills han vaknar och får då äta då istället.

Nu ska jag och sambon i allafall fika, blir hemmagjord äpplepaj med vaniljssås och kaffe :-P mumsigt värre. En evighet sedan man åt det så det ska bli gott.

Annars har vi tvättat idag mellan kl 15-18.30 och tagit hand om hemmet så gott det går med en skrikig bebis. hoppas han är på bättre humör imorgon på mamma träffen :-)

Ni som har småbarn, hur gör ni när barnen är övertrötta? Tips mottages tacksamt.

nää nu ska jag inte upptaa er tid mer och jag ska för första gången idag koppla av en stund innan lilleman vaknar igen.

Ha en fin kväll



Elias 3 månader

Grattis till vår fina älskling som blir hela 3 månader idag. Mamma och Pappa älskar dig merän allt annat

Godmorgon sunshines!

Har ni sovit gott? Det har vi gjort, vi la oss kl 23 igår kväll efter att Elias hade somnat eftersom vi både var trötta och sen skulle lilleman säkert vakna på natten, vilket han gjorde klockan 4 i morse. Men han är otroligt duktig på att somna om igen för efter maten så somna om direkt och sov sen till 8 och då sparka jag upp sambon ;-) nu var det hans tur att ta lilleman lite.

Det är helt otroligt vad fort tiden går. 3 MÅNADER sen Elias kom till världen, det känns fortfarande som det vore igår han tittade ut. Egentligen skulle busfröet vara 2 månader idag.

Idag står det städning på schemat och därefter en promenad med hunden och lilleman i vagnen. Annars blir det nog en lugn söndag, sambon jobbar bara mån-onsdag denna vecka som kommer så det blir en kort vecka för honom innan vi åker till Malmö.


Vad har ni fina för planer denna underbara söndag?

Uppdaterar lite senare, är kaffedax nu :-)

Kärlek till er

 3 månader

 Morgon bild 15/1


Packat ner julen idag

Godkväll!

Det har varit en hel del idag därför jag inte skriver förrän nu. Vi har i allafall packat ner julen och satt upp våra vanliga gardiner osv igen. I eftermiddags blev Flinga hämtad, hade passat henne sen 19 december så nästan en månad, så det känns rätt tomt nu och Engla blev säkert ledsen med. Hon  låg vid dörren i evigheter efter hon hade åkt hem.

Sen har vi varit iväg och handlat och nu väntar vi på att pizzan ska bli klar. Blir hemmagjord pizza med en massa mys ikväll med mina hjärtan.

Under veckan som kommer känns det som det är fullt upp varje dag nästan. Knytisfika hos Emma på måndag med en massa andra mammor och deras små, hörseltet för lillen på tisdag, bvc på onsdag och på torsdag åker vi till skåne, sambon är ledig mån och tis veckan därpå så troligen stannar vi en eller två dagar extra där nere.

Tackar så jätte mycket för alla fina kommentarer jag får. Det värmer mycket.

Elias ligger och sover och hoppas han gör det en stund till så vi hinner äta lite :-)

Kan uppdatera lite senare med en video på lillkillen.

Kram på er

Att ge sig på barn

Vad tänker folk med som säger elaka saker om små barn? Förmodligen ingenting men ändå. Kan man verkligen vara frisk då?? Jag bara undrar alltså och menar inte att pika någon. Har sett folk som har kommenterat värre saker om barn. Varför ge sig på små oskyldiga människor som varken har gjort något ont eller ens kan försvara sig, kan verkligen vuxna människor vara så jävla fega att dom ger sig på barn? det är för mig obegripligt.

Sen varför frågar man en sak i en kommentar men är så jäkla feg att man inte lämnar någon bloggadress eller mail adress så man kan få ett svar?

Nyss var det någon som skrev till mig: Varför har ungen så stor skalle?

Och mitt svar är att hans huvud är normal stort, troligen kan det se större ut när man tar kort på nära håll som jag gjorde för ett par inlägg sedan. Men han följer sin kurva perfekt och det är huvudsaken. Jag tar inte åt mig eftersom Elias för mig är världens underbaraste, vilket alla föräldrar säkert tycker om sina barn.

Tog inte den kommentaren som något negativt men jag tycker i allafall inte att hans huvud är stort, det är helt normalt.

Sitter i soffan och myser med sambon och Elias har äntligen somnat och sovit ett par timmar nu. Nu väntar man istället på att han ska vakna och äta så han kan få pyjamas på sig och sen sova för natten.

Får se om jag skriver mer ikväll annars blir det väl imorgon.

Älskar bilden nedan på Elias och kusin Anton









Hand&fotavtryck på Elias

Jag hoppas dagen har varit bra? Idag har det varit en gnällig dag ifrån Elias, han har inte sovit några längre stunder alls sen kl 5 i morse, så han är rätt trött. Vi gick ut på en promenad och fy vad det blåser, man blåser ju nästan bort kändes det som.

Och sambon han var hemma kl 12 igen :) dagen gick tydligen inte som cheferna planerat men det lider ju inte vi utav eller hur. I eftermiddags skulle vi göra ett hand och fotavtryck på Elias, och det var allt annat än lätt. Men till slut blev vi nöjda ändå, blir lite lättare när han blir större att göra såna saker.

Snart ska vi ta en fika tänkte vi och sen är det mys för hela slanten. Får hoppas Elias somnar en stund också, annars om inget annat lär han sova gott inatt :-)

Uppdaterar om en stund igen. Kramar till er


Fredagen den 13:e

Godmorgon!

Idag är det fredagen den 13:e och hur ofta händer det att det blir just så? Typ 3 ggr i år eller nåt sånt har jag för mig att det kommer vara fredagen den 13:e. Kanske skulle man ta och se den filmen ikväll, hör inte det till? :-)

Sambon har i allafall precis åkt till jobb och jag sitter här med en glad Elias som ler och "snackar" med mig. Man kan inget annat än att smälta när man hör dom små liven. Han får mig alltid på bra humör om jag inte redan är det men oftast är jag ju det.

Nu är det bestämt att vi åker till Malmö på torsdag och stannar till söndag. Vi tar bilen eftersom vi skulle få lite saker ifrån mamma till Elias, typ en lära gå stol och sådär. Jätte snällt är det, min bror har haft det till sin dotter som mamma köpte till dom och nu tar vi över det. Ni vet hårfärgen jag skänkte bort för ett par inlägg sedan, en tjej i Malmö hörde av sig och det visa sig att hon bor i porten bredvid min mamma, haha sammanträffande eller vadå? Ska nog kontakta henne igen och fråga om jag ska skicka den eller om jag ska ta med den ner nästa vecka så får hon den live istället.

Vad har ni för planer i helgen?

Tror det blir rätt lugnt för vår del faktiskt, har i allafall inget planerat. På måndag ska jag och Elias på knytisfika hos Emma med några andra mammor och deras små kottar. Det ser vi fram emot.

Nästa vecka är det mycket som händer, fikat på måndag, sjukhuset på tisdag och göra hörseltest på lilleman och på onsdag ska han få sina sprutor på bvc och på torsdag åker vi till Malmö, fullt upp känns det som.

Lägger in en bild på vårt hjärta. Han är alltid på jätte bra humör varje gång han får blöjan avtagen. Han verkar tycka om det, att få lufta lite *L*

Kommer skriva lite senare under dagen igen.

Kram till er









Vi "vann" över försäkringskassan

Godkväll sötnosar!

Har dagen varit bra? Vår dag har faktiskt varit bra och bättre har den allt blivit. Vi var ju hos kirugen i förmiddags med lilleman, han var så duktig så. Han sa inte ett ord när dom klämde och kände på bråcket. Först trodde dom att det var ett sk vattenbråck men det visa sig vara ljumskbråck ändå och en bit av tarmen hade ramlat ner i pungen på honom, så inom en månad kommer han opereras antingen i Linköping eller Norrköping, beror på vilket sjukhus som får tid först.

Igår i allafall fick vi ju brev från försäkringskassan att dom troligen kommer ge oss avslag för den tillfälliga föräldrarpenningen som sambon sökte medans vi låg på sjukhuset i 10 dagar. Riktigt ledsamt var det för vi har fått skjuta på en del räkningar dessa månaderna pga deras krångel, MEN idag ringde dom och sa att dom nu varit i kontakt med sjukhusen vi låg inne på :-O låg ju inne på 2 olika, först nu nästan 3 månader efteråt. Och eftersom Elias är 1 månad för tidigt född och var beroende av oss båda under sjukhusvistelsen så har dom nu godkänt sambons ansökan om tillfällig föräldrarpenning för dessa dagar så på måndag ramlar 9000 kr in på kontot :-) vi blev otroligt glada och framför allt lättade. Det har nämligen varit väldigt mycket strul med försäkringskassan under dessa månader men nu verkar det över.

Sambon håller just nu på att laga mat medans jag bloggar och lilleman gör det han brukar dvs sover :-) Blir bara lugnt här ikväll. Sitter med kläder+morgonrock på mig för jag fryser och är iskall om händerna.

Jag får skriva lite senare, ska hjälpa till lite här.

Kram


Barnkirugen imorgon

Godkväll!

Märker att jag börjar bli dålig på att blogga, men jag antar att det är så när man är små barnsförälder, man har inte lika mycket tid längre. Elias sover nu så därför passar jag på att uppdaterar lite :-)

Imorgon ska vi till kirugen med Elias så dom får kolla på hans ljumskbråck och sen ge oss en tid för operation, hoppas det blir inom en snar framtid i allafall så han slipper detta.

Inatt var det rätt jobbigt, sambon ringdes ju in på jobb igår kväll och var hemma runt 01.30 på natten så vi kom i säng vid 2 ungefär och typ 03.30 vaknar lilleman och ska äta, sen somna han inte om förrän 9 eller nåt, då la jag mig en stund och runt 10 gick vi alla tre upp. Dock la jag mig vid 11.30 och sov till 14.30, gud vad skönt det behövdes verkligen.

Sambon har varit ledig hela veckan utom igår och ikväll då han åkt och jobbar några timmar bara. På fredag jobbar han dock en hel dag. Han tog ledigt imorgon för att följa med oss till sjukhuset.

Nästa vecka åker vi till skåneland igen och hälsar på min familj :-) troligen åker vi på torsdag morgon och stannar till söndagen.

Sitter och dricker kaffe nu och tar det bara lite lugnt. Elias ska ha mat om några timmar igen och sen ska han sova för natten. Han är oerhört duktig på att somna i sin säng. När han lagt sig för natten så behöver vi gå in 1-2 ggr och stoppa in nappen och sen sover han.

Har ni haft en bra dag?

Kram på er

Tävling-Vinn läppglans från smashbox

Nu kör jag igång en tävling igen, denna gång kan du vinna 2 valfria läppglans från smashbox. Färgerna du kan välja mellan ser du på bilden.


Tävlingsregler

Dela tävlingen på din blogg

Kommentera att du är med samt vilka 2 färger du vill ha om du vinner

Tävlingen avslutas på måndag den 16/1 kl: 23.59

Lycka till



Svart hårfärg skänkes-först till kvarn

Godmiddag!

Har varit fullt upp här idag känns det som. Elias vakna klockan 4 i morse för att äta och har sen dess bara sovit 1 timme så resultatet är att han är jätte gnällig och övertrött den lille fisen :-) Just nu sitter sambon och matar honom och jag ska strax lägga mig ett par timmar då jag inte har sovit merän 3 tim inatt.

Kollade igenom alla mina skönhets produkter för en stund sedan och hade en stor rensning. Denna svarta hårfärg skänker jag till den som vill ha den. Det står inget utgångsdatum på förpackningen och den är såklart oöppnad. Anledningen är att jag inte passar i svart hår eller mörkt över huvudtaget tycker jag.
Lämna en kommentar så skickar jag den till dig så fort det går, jag står för frakten.

Annars händer väl inte så mkt idag, sambons bror kanske kommer förbi i eftermiddag på kaffe. Han ska ju till läkaren i vår stad då. På torsdag är det äntligen dags för Elias att besöka barnkirugen, så då får vi se när operationen blir om det blir någon men BVC sköterskan var säker på det.

I eftermiddag kommer jag dessutom ha en tävling där du har chans att vinna 2 valfria läppglans från smashbox.

Skriver igen lite senare. Ha det så bra så länge





Min stora kärlek

Godmiddag på er!

Har dagen varit bra? vår dag har varit toppen på många sätt. Det hela börja med att Elias vakna klockan 6 i morse för att äta, innan klockan var 7 så hade han hunnit äta, få ren blöja och somna om igen. Jag la mig runt 8 igen för att sova lite till, först vid 10.15 vakna Elias och då gick sambon upp med honom. Jag fick sovmorgon till 11.15 :-) hur skönt som helst att få ta igen lite sömn. Elias har varit på toppen humör hela dagen, smajlat och snackat jätte mycket med oss. Vid 13.30 tiden så fick vi ett oväntat besök av en bekant, hennes gullunge på 7 mån och hennes vovve, vi gick en lång runda i skogen med hundarna och barnen, riktigt trevligt. Var i sommras sist vi sågs.

Och nu är vi nyss hemkomna från maxi, har varit och handlat lite mat så nu blir det en kopp kaffe och nybakta frallor till det. Elias ligger och sover i vagnen ännu.

Kärleken till min son är obeskrivlig. Att en person bara kan komma in i ens liv på det sättet och vara så underbar. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar honom. Han är min stora kärlek. Älskar honom så det gör ont och jag gör vad som helst för honom. Han betyder allt för mig och min sambo och kommer alltid göra såklart. För oss är han världens underbaraste, men det tycker alla föräldrar om sina barn :-) kortet togs på mig och vår fina son igår när vi var hos Cicci och hälsa på.

Kärleken mellan mor och son syns så tydligt. Vi älskar dig Elias♥


Mot Norrköping

Åhh så underbart det var att få sova, fick sova i 3 timmar medans sambon tog hand om den lille. Riktigt härligt var det då vi alla tre varit vakna sen kl 7 i morse ungefär.

Nu är Elias mätt och belåten och vi ska göra oss lite mat också och sen åker vi till Norrköping och fikar hos Cicci, Erik och deras två gullungar :-) trevligt ska det bli. Vi var ju aldrig där igår. Cicci har träffat Elias en gång och det var när vi låg på sjukhuset i norrköping när han föddes, så det var ett tag sen. Hon kommer få sig en chock så som han har vuxit sen dess ;-)

Igår fick jag bekräftat att jag har två riktigt bra vänner som verkligen ställer upp. Det är Cicci och Millan, dom erbjöd sig båda två att jag och Elias fick sova hos dom om jag inte orkade vara hemma. Tack hörrni :) känns skönt att veta att man har er, jag finns här för er också.

Idag har vi dammsugit och dammat av här hemma, det var behövligt och så skura jag badkaret och handfatet också så det ser vettigt ut på dass också.

Jag önskar er en fin kväll.

Kärlek till er

Barnvakt när är det okej?

Godmorgon snyggon :)

Idag känns det något bättre faktiskt, har pratat ut med personen ifråga nu och det verkade som det blev ett rejält missförstånd mellan oss, sånt som händer om man inte pratar tydligen. Får nog bli bättre på det. Det är så lätt att ta förhastade slutsatser ibland.

Angående rubriken, frågan om barnvakt kommer ofta upp och då undrar jag vid vilken ålder är det okej att lämna bort sitt barn över en natt? Det är tydligen många olika "bud" på det, vissa gör det redan när barnet bara är några veckor gamalt. Jag personligen skulle inte klara av det. Jag vill i allafall att Elias ska kunna hålla huvudet stadigt själv, han sa helst äta vanlig mat dvs gröt, pure osv för barn innan jag lämnar bort honom. Visst hade det varit oerhört skönt att vara barnledig en natt men det kommer sen när farmor&farfar vill ha honom över natten :) dock tycker jag det är ok att låta någon man verkligen litar på passa honom några timmar en dag. Den 21:a ska vi ha barnvakt några timmar då vi ska på bio och gå ut och käka med ett par vänner. Men över natten lär som sagt dröja innan jag ens klarar av att lämna min skrutt, jag är så orolig och vill vara säker på att han får mat som han ska osv, mamma instinkten kankse :-)

Igår blev vår lille älskling 11 veckor, ryssligt vad fort tiden går. Kändes som det var igår han kom till världen.

Just nu är både jag och sambon uppe, jag tog Elias vid 2 inatt, då hade han sovit sen 21 och det var dags för mat och sen tog sambon honom nu vid 7 på morgonen. Och nu ligger skrutten och sover i babysittern :) han somna ju där och vi dricker kaffe och planerar dagen.

Vad har du/ni för planer idag?

Kram

En jävlig dag

Halloj!

Ber om ursäkt för mitt kassa bloggande men idag är ingen bra dag. Jag är oerhört ledsen på en viss person, det är allt jag kan säga för denna människa läser bloggen. H*n kan känna sig träffad i allafall. Jag tar inte vad som helst, så enkelt är det.

Dessutom snöar det ute, har precis för en stund sedan konkat med både vagn med Elias i och 2 hundar ut på en långrunda, ingen hjälp fick man, ska det verkligen vara så? :-( men det är skit samma ärligt talat men principen.

För övrigt dricker jag kaffe och kollar på hur snön faller där ute och mina tankar är åt olika håll. Tänker så otroligt mycket på livet, förhållandet osv, men man kommer lik förbannat inte fram till något vettigt.

Huvudvärk och ont i ryggen har man som tusan. Men det blir väl så när man gör det mesta sjäv här hemma. Elias sover men ska väl snart ha mat så han vaknar nog snart. Dessutom blir skuttungen 11 veckor idag :-O vart tog tiden vägen?

Skulle ju till en kompis idag också men det sket ju sig för en annan var/är på ett jäkla humör. Förlåt Cicci.

Jag hoppas ni andra haft en bättre lördag?

Några tips på att få mig på bättre humör?


Kram till er

1 av 3 filmer avklarade

Jag har fått flera frågor om vem jag är på inlägget: Är inte vänskap viktigt :) det trodde jag ni visste. Jag är den mörkhåriga på bilderna, rätt solbränd är jag också såg jag nu, men det hör inte hit men jag är det mörka och Millan den ljusa i allafall.

Nu har vi kollat klart på 1 av 3 filmer. Den var i allafall helt okej. Smurfarna hette den och den fick en att skratta i allafall. Nu ska vi se en skräckis sen ska Elias få mat och sen är det najty najty här så man orkar upp imorgon.

Har ni haft en fin lördag kväll?

Nu ska jag göra en drink till mig och sambon tänkte jag innan nästa film börjar. Kommer skriva mer imorgon, orkar nog inte mer idag i allafall.

Ha en fortsatt bra kväll.

Kram


Mysväll med sambon

Gokväll!

Har varit en riktigt slapp dag idag, Elias vakna ju vid 5 och somna runt 7 igen, sen har vi varit uppe sen 9. Jag har dock fått sova ett par timmar medans sambon tog hand om Elias, riktigt gött var det.

Vi har bestämt oss för att ha en riktig myskväll idag, det blir hämtmat, hyrfilm och gottis till det. Vi ska strax iväg och handla, tar en promenad till affären, tar ca 1 timme fram och tillbaka.

Vad är era planer för kvällen?

Imorgon ska vi åka till Norrköping, hade tänkt hälsa på sjukhuset där vi låg 10 dagar när Elias föddes och därefter ta en fika med en kompis som bor i samma stad. Ska bli riktigt trevligt.

Angående inlägget innan, vi är inte lesbiska eller bisexuella någon utav oss. VI är däremot riktigt bra vänner. Jag och min bästa vän. Vi kan verkligen prata om allt med varandra, ingen som dömmer eller kommer med kritik.

Önskar er en bra kväll, skriver lite senare för nu ska vi gå.

Kram


Är inte vänskap viktigt?

Godmorgon sötnosar :-)

Jag hoppas ni har sovit gott? Det har i allafall jag gjort och ska strax lägga mig igen, bäst att passa på när lillen sover eller hur.

Detta inlägg kommer handla om vänskap. Vad är vänskap för dig?

Att jag skriver detta är för jag retar mig på en av sambons sk vänner. Jag vet helt ärligt inte alls vad som har hänt men någonting är det. I början av vårt förhållande så umgicks vi rätt flitigt med denna kompis som för övrigt är sambons bästa vän, vi kan kalla honom M. Jag har alltid gillat M och vi har kommit bra överens hela tiden men det jag retar mig på är att han ska påstås vara bästa vän med min sambo men han har inte ens kunnat ta sig tid att träffa vår son. Elias är nu 3 månader och han har fortfarande inte träffat honom. Senast vi sågs var när jag var gravid i vecka 15 så ni förstår att det är lång tid. Jag märker också på sambon att han blir lite ledsen när hans bästa vän inte ens har tid att träffa hans son, hans första barn. När vi låg på sjuhuset i samma stad som denna M bor i fråga han också, men då hade han inte tid då heller. Jag kan personligen tycka det är riktigt dålig stil, hade min bästa vän gjort så hade jag snart börjat ifrågesätta varför jag har denna som bästa vän? Visst han har ett eget liv, han har skaffat en flickvän och sådär, men dom har varit ihop i 7 mån eller något sånt. Men trots att man skaffat en ny partner tycker jag verkligen inte att man ska glömma sina vänner, när jag och Christian vart tillsammans var vi båda noga med att INTE glömma våra vänner. Vänner är ganska viktigt i våra liv. Tror inte ens denna M önska min sambo gott nytt år eller god jul heller :-O det gjorde MIN bästa vän, som även kommer vara gudmor åt Elias. Jag och min bästa vän hörs väldigt ofta, ibland dagligen. Vill man ha sina vänner kvar så ska man inte låta en tjej/kille gå förre allt, det är inte rätt för ett förhållande kan gå åt skogen men vännerna består.

M är även bjuden på dopet i februari men ärligt talat det skulle inte förvåna mig alls om han tackar nej. Jag har en känsla av att han inte kommer ha tid då heller trots att inbjudningarna är skickade i god tid i förväg. Och då skulle jag verkligen börja ifrågesätta vår vänskap om detta vore min bästa vän som tacka nej till hans dop. Då är han ingen bra vän om han inte ens kan ta sig tid ett par timmar någon gång att träffa sin vän och hans son. Alla mina nära vänner har träffat Elias både en och två gånger.

Tackar M nej till dopet kommer jag prata allvar med sambon. Kommer fråga vad han ser i M och hur han ens kan se honom som en bra vän när han inte ens har tid att ses mer eftersom tjejen går förre allting annat. Hans tjej hade ju gärna också kunnat vara med men det duger inte heller verkar det som.

Nej jag ska sluta skriva nu men blir bara så ledsen för sambons skull. Jag hoppas han finner en bra och en riktig och äkta vän någon gång, han förtjänar inte att bli behandlad såhär. Vi har frågat massor utav gånger, även innan Elias föddes, men då var det också bara tjejen som gällde.

På bilderna nedanför är jag och min bästa vän Millan. Älskar dig gumman.

  <----- Real friendship ♥

Nordea krångel

Seriöst har vi bara 3 nordea banker i Linköping? Sveriges 5:e största stad, det är ju skandal.
Jag skulle i allafall lösa in en postgiro avi på en nordea bank för att få ut pengarna försäkringskassan skickade, och då krångla allt. Första nordea banken hade stängt igen :-O den andra var också stängd idag pga någonting och den 3:e var för företag. Seriöst hur ska man kunna göra sina ärenden då?

Tack och lov tog swedbank emot avin och satte in pengarna på kontot direkt. Dom tog inte heller någon avgift för detta :-) så det löste sig som tur är.

Jämt är det nåt som bråkar, dessa pengar som kom idag var Christians pappadagar och de tog bara nästan 3 månader att få, då har vi också ringt och tryckt på dom lite eftersom han inte fått ngn ordentlig lön sen Elias föddes, men nu denna månad får han lön som vanligt *skönt*.

Christian var förresten hemma till 14 idag :) så han slutade väldigt tidigt. Dock är han inne på terminalen nu och lastar lite men är hemma till 19.30 igen. Så nu ska jag göra middag, lasagne får det bli.

Vad har ni hittat på idag? snöar det hos er också?

Kram

En ordentlig sovmorgon

Godmorgon sötnosar!

Har ni sovit gott? Det har jag, verkligen gott. Elias har också sovit gott verkar det som, han åt kvällsmålet vid 22 igår och somna runt 22.30 och sov sen till 06.40 :-O jag blev nervös och var tvungen att kolla så ungen levde, för såhär länge har han aldrig sovit innan. Men kort därefter vakna han och verkade inte så hungrig men jag fick i honom lite i allafall och sen var han jätte nöjd. Nu sover han igen, undra vad det var i maten *L* nä då men han är väl trött då han inte sov så mkt igår, så jag ska väl passa på att fixa mig lite för idag MÅSTE vi in till stan vare sig jag vill eller inte.

Vad har du planer idag?

Jag ska till banken bland annat och sen köpa lite mat till gullungen annars blir det väl lugnt kan jag tänka mig. Får väl helt enkelt se vad som händer.

Sambon har i allafall stuckit till jobb, otroligt skönt att ha honom hemma inatt. Hatar att vara ensam på nätterna, speciellt med en bebis också och pappan befinner sig 30 mil bort. Men det gick bra det också.

Lägger in ett par bilder på vår älskling som jag tog efter han hade ätit nu på morgonen. Vår underbara son ♥


Att få livet förstört

Tidigare idag blev jag så berörd utav en tjej som i sin blogg berättar om att hon varit med om 2 våldtäkter. Jag tycker det är frutansvärt hur lågt folk kan sjunka, dom kan inte vara friska i huvudet anser jag. Denna tjej verkar så ung också så det är läskigt hur folk kan förstöra livet för en på det viset. Man blir aldrig sig lik efter en våldtäkt och det tar lång tid att bearbeta.

Att jag tog så illa vid mig beror på att jag också blivit utsatt 2 ggr. Första gången blev jag sexuellt utnyttjad i 2 månader till och från av en nära släktning eftersom jag inte vågade berätta för någon om vad som hände. Men till slut förstod folk att nåt var fel och då berätta jag. Mamma polisanmälde samma kväll och personen hämtades direkt. Han fick ca 5 år i fängelse eftersom han erkände allting och så fick han betala ett skadestånd på närmare 100 000 kr. Jag har träffat denna person efter detta eftersomd det är svårt att undvika när det är en nära släktning, men det tog många år innan jag vågade göra det och nu ses vi enbart vid speciella tillfällen om ens då.

Jag har förlåtit men inte glömt. En sådan sak glömmer man aldrig.

Jag skäms inte över att skriva detta här eftersom det inte är något som är mitt fel. Jag var enbart 12 år gamal och förstod inte innebörden utav det han gjorde emot mig.

Idag mår jag bra, men det tog många år innan jag ens våga ha sex eller låta någon kille röra mig. Det har varit många tårar som fallit för kinderna. Tack och lov har jag haft min familj att luta mig emot och fått stöd och hjälp. Jag har alltså inte fått någon profesionell hjälp för nåt utav det jag råkat ut för, och det är mycket. 2 våldtäkter och nästan en kidnappning, en gång för nåt år sen stötte jag ihop med denna man på stan och hela hjärtat stanna upp för en stund kändes det som men min mor var med som tur är.

Ta vara på era riktiga vänner och er familj. En vacker dag finns dom inte där mer.

Har du frågor så ställ dom. Jag svarar på alla frågor. Jag tar absolut inte illa vid mig.

Nu ska jag börja med maten för sambon är på g hem och är hemma runt 21. Världens bästa aambo enligt mig.

Kram på er


Bild på Elias som nyfödd

Godmorgon på er!

Har ni sovit gott? Jag har sovit väldigt bra. Lilleman sov till 5 i morse och somna halv 6 igen och sov till 9 ungefär. Nu har han fått mat och ren blöja så nu sitter han här bredvid och är mätt och belåten. Jag tänkte avvakta en stund och se om han somnar så jag kan ta en duch.

Trots orkanen Emil (vilka namn dom hittar på) så måste vi bege oss neråt mot stan troligtvis, så det är lika bra att vara klar tills posten kommer.

Jag tar gärna emot tips på klänningar som passar till dop. Vill inte ha svart för det hör inte hemma på ett dop anser jag. Vill gärna ha en lång klänning eller någon som nåt knäna i allafall.

Någon frågade mig hur liten Elias var när han föddes. Han va 46 cm lång och vägdde 2720 gram (gick ner till 2500 gram) så med andra ord hade han bra med vikt för att vara en månad för tidig. På bilden är han 10 dagar gamal, var samma dag som vi fick åka hem som den togs. Naw kolla strumporna, fötterna nästan drunknar i dom.

Önskar er en bra dag. Kommer nog uppdatera senare.

Kärlek till er


Bebis snart 3 mån-Längtan efter syskon

Jag vill bara påpeka att jag INTE är rasist, varför skulle jag vara det? Och ni anonyma som är sjut elaka kan ju ta och visa er istället och våga stå för vad ni säger. Jag står ju åtminstone för vad jag tycker, haha.

Precis som rubriken så börjar jag redan längta efter ett syskon till Elias. Jag själv tycker jag är knäpp eftersom Elias snart bara är 3 månader gamal. Jag borde njuta av varje sekund och tro mig det gör jag också. Jag är så lyckligt lottad över att ha fått äran att bli mamma till världens finaste pojke. Men längtan efter att vara gravid igen finns där, jag hade en toppen graviditet med Elias utom att jag blödde ett par gånger i vecka 19 och 22 som slutade på akuten och förlossningen, tack och lov gick det bra. Vilken åldersgräns är "normalt" att ha mellan barn? Nu finns det inget onormalt iofs men vad anser du? Jag vet en som har en bebis på 7 mån och hon är gravid igen, lite små avundsjuk är jag allt om jag ska vara ärlig. Dock vill min sambo vänta lite med ett syskon och det respeterar jag självklart, när barn ska bli till ska båda parter vara med på det, undantaget om man skyddat sig eller blivit våldtagen, då är det en annan sak, men att lura till sig en graviditet tycker jag är otroligt grymt gjort emot tjejen/killen. Både jag och Christian är överens om att vi vill ha 2-3 år mellan Elias och ev syskon, vilket jag kan tycka är vettigt. Nu finns det egentligen inget rätt/fel i denna frågan för alla gör precis som dom själva vill, men man ska ha orken och tiden också och självklart rätt förutsättningar.

Hur stillar man denna längtan? tips tack :-) Jag inser själv att vi borde vänta men det hjälper inte.

 <----- saknar magen :)


Sköt du ditt så sköter jag mitt

Godkväll!

Sitter här och tittar på lite kort från dagen, det blev en fika hos Angeliqa idag. Lika trevligt som vanligt. Sambon blev narturligtvis inringd på jobb så han åkte för 1 timme sen ungefär, han kommer alltså sova borta inatt så ikväll blir det mys med Elias om han behagar vara vaken någon gång :) Idag har han sovit mer eller mindre hela dagen, hoppas bara på en bra natt idag också.

Jag har verkligen svårt att fatta att jag fått den familj som jag längtat och kämpat efter i 8 år. Känns helt underbart och livet är komplett nu, eller ja nästan ;-)

Jag har fått en del påhopp angående att jag ber om TIPS hur jag ska göra med mina katter. Och jag märker att folk kan väldigt lite om katter. Och att påstå att jag hatar katter baraför jag inte vill inte ha kattpiss på sonens saker, moget, mycket moget eller inte. Och folk som lägger sig i andras bråk är ju inte mer mogna dom heller. Jag har haft mina katter i 5 respektive 6 år så kom inte och snacka skit om jag inte bryr mig om dom. Klart som fan jag gör annars hade jag avlivat dom redan, och det är ju det jag INTE vill men vi kan inte heller behålla dom. Tror dom skulle trivas bäst utomhus där dom får gå in ibland för att äta och sova.

Bjuder på lite bilder från dagen. Sorry om vi ser risiga ut, men småbarns föräldrar har inte tid att fixa sig så mycket, så man får ta vad man haver *L*

 Jag 2½ mån efter förlossningen

 Familjen

 Det bästa vi har

 Pappa och son

 Undra vad Christian tittar på ;)

Morgonstund har guld i mun

Godmorgon!

Sitter här och njuter av tystnaden med en kopp kaffe. Elias sover nu igen efter maten, sambon sover och djuren sover, bara ljudet från en snarkande hund som hörs bredvid mig :-) min älskade vovvsing.

Elias sov hela natten inatt igen, vi är så oerhört stolta över lillkillen om jag får säga det själv. Han åt väl runt 23 igår kväll och vakna sen vid 05.15. Vi har absolut inget att klaga på, till och med andra säger att det verkar som vi fått en "snäll" bebis. Det enda är att han gör allt för att hålla sig vaken på dagarna, det är precis som han inte får missa nåt roligt, och då resulterar detta i en kinky och gnällig bebis på kvällen, men därefter sover han otroligt gott sen för natten.

Varför hoppar folk på såna som redan ligger? Jag skrev mitt förra inlägg för att kanske få tips på vad man ska göra med katterna, men folk säger att vi inte ska avliva dom för vi inte kan uppfostra dom. Det märks ju väldigt tydligt att folk inte vet vad dom snackar om, förmodligen har dom lässvårigheter också eftersom jag tydligt skrev att AVLIVA är absolut sista utvägen om inte detta kisserit upphör. Min sambo däremot hade slängt ut dom utan att blinka om dom pissat i hans vagn för 8000 kr.

Det är ju inget man bara kan köpa nytt liksom, man skiter ju inte pengar heller. Så snälla läs en gång till och läs rätt denna gång. Vi har gjort ALLT för att få dom att sluta pissa inne, lagt ut mkt pengar på kastreringar osv eftersom det brukar upphöra då men icke sa nicke. Och Elias tar all vår tid, ska vi då behöva vakta katterna varje sekund också eller plocka bort Elias saker till annat rum baraför vi inte litar på dom. Man måste väl lita på sina djur.

Verkar vara en kall morgon också, det gnistrar på asfalten här utanför=snorhalt. Najs och vi som ska iväg sen. Vi ska fika kl 10 hos en vän och klockan 12 ska vi fika hos en annan vän *L* märks att man gillar att fika.

Önskar er en bra dag. Uppdaterar senare.

Kram


Vår lille bebis börjar bli stor

Godkväll!

Idag har uppdateringen varit kass igen men det beror på att Elias har varit rätt gnällig hela dagen. Dessutom har han varit vaken mer eller mindre hela dagen så jag hoppas han somnar gott efter kvällsmålet och sover hela natten, precis som föregående natt.

Allt gick jätte bra på BVC, vår lille kille börjar bli stor nu. Idag vägde han 5110 gram. Vi mätte inte honom idag men blir nog förmodligen nästa gång. Vi ska dit igen den 18:e och då ska han få två sprutor i låren :-( vår stackars kille men det är ju nödvändligt så vad gör man inte.

Pga det nya året så sa jag fel igår, skulle inte fika med Marie idag utan imorgon :-D tog totalt fel på dagarna men jag skyller på nya året i allafall.

Har väl egentligen inte hänt så mycket idag, har kollat upp lite olika katthem osv för vi kan inte ha våra katter kvar känns det som. Ända sen mars har vi haft problem med att dom kissar inne (var då vi fick veta att jag var gravid) och vi förstår att det handlar om avundsjuka osv men ändå. Idag kom droppen när dom satte sig i Elias babysitter och pissade. Jag menar det är totalt omöjligt att passa hans saker samtidigt som man ska ta hand om honom. Vi vill inte avliva dom utan lämna bort dom på landet eller något sånt istället. Känns som vi verkligen gjort allt dessa månader för dom ska sluta, båda är kastrerade, vi gör rent till dom 2 ggr i veckan, vi har provat tvätta med ätika där dom kissat osv men det hjälper inte. Kan också påpeka att vi är noga med att ge dom tid och kärlek också eftersom dom INTE ska känna sig utanför :-(

Så jag vet inte alls hur man ska göra, vi orkar inte ha det såhär längre, dom förstör ju totalt för oss. En vacker dag kanske dom sätter sig på Elias och kissar och det vill vi verkligen inte, men vem vill det.

Har ni några tips på hur man kan göra så tar vi tacksamt emot detta.

Nu ska jag dricka kaffe innan det är dags för att mata lillen..

Kram på er

 Detta fina diadem hade jag på mig idag :)

Tips till ögonfransar och/eller ögonbryn

Godmorgon på er!

Idag har lilleman sovit riktigt bra. Han åt sista målet klockan 22 igår kväll och somna sen runt 23 och sov till 4 i morse, då gick jag upp och gav honom mat såklart :-) sen somna han ganska direkt igen runt 5 tiden och sov ända till 10 :-O då sov jag också men sambon hade vaknat och fixat kaffe och skulle förberedda maten till Elias. Så det känns skönt att vi har fått sova ut. Elias var jätte trött också ju, han var mer eller mindre vaken mellan klockan 13-23 igår, vilket är väldigt mycket för honom fortfarande.

Nu tänkte jag även ge er ett tips som har hjälpt mig mycket. Har du likom jag tunna och sköra ögonfransar så finns det hjälp att få. Nämligen RefectoCil Longlash Gel som är en ögonfransnäring, som även funkar på ögonbryn. Använder man denna regelbundet märker man skillnad ganska snabbt, man får fylligare ögonfransar/bryn och dom bryts inte av lika lätt och förblir långa. Kostar 119 kronor för 7 ml på eleven



Nu dricker jag och sambon kaffe och han ska snart åka och köpa frallor till frukosten medans jag ska ta en duch och göra mig klar så jag slipper göra det sen. Vi ska vara på bvc halv 2 idag och väga lilleman. Hur mycket gissar du på att han väger??

Kommer skriva lite senare igen.

Kärlek till er alla ♥

Kokar nappflaskor

Godkväll!

Det onda i öronen är fortfarande kvar, funderar faktiskt på att boka tid på vårdcentralen imorgon när vi ändå ska dit, detta är inget skönt alls, gick inte bort trots vila i 2 timmar men men.

Nu har vi ätit middag, det blev köttfärslimpa fylld med fetaost, potatis och sås till det. Så himla gott. Nu väntar vi på att kaffet ska bli klart och under tiden kokaar jag Elias nappflaskor, gör det ett par ggr i veckan pga bakterier osv

Hur ofta kokar du nappflaskorna?

Verkar som sambon är ledig imorgon så han följer med till BVC också, skönt att ha honom hemma en dag extra i allafall.

Blir bara filmmys ikväll med gottis till :) som om man behöver det *L* men snart är det dags att ta tag i vikten. Måste bara känna mig redo för det först så man inte kör en dag och sen faller tillbaka. Vill ju väldigt gärna ner 10 kg till mars så hoppas på att jag klarar det.

Fler som har problem med www.videofy.me? har försökt ladda upp en film 2 ggr men avbryts hela tiden, något irriterande är det i allafall.

Skriver sen, nu är det kaffe dags här.

Kram på er

Lite morgonbilder

Gud vad det snöar ute här, men mysigt är det. Blir bara en mysdag idag också innan sambon ska jobba imorgon. Imorgon ska vi till BVC för vägning och därefter blir det fika hemma hos Marie :-)

Denna månad blir det mycket besök på olika ställen.

2/1 BVC
11/1 Barnkirugen
17/1 Hörseltest för 4:e gången på Elias, hoppas det lyckas denna gång

och sen blir troligen operationen nu i januari också på honom, mycket att hålla koll på.

Tänkte att jag skulle vila en stund nu så sambon får ta Elias. Har ont i båda öronen, det bådar inte gott :-( fortätter det onda under veckan får jag ringa öronläkaren.

Tog lite bilder i morse med ifånen :-D som jag tycker ser rätt mysiga ut. Telefonen tar helt okej bilder, dock väldigt kassa när det är mörkt ute. Trots att jag har en digitalkamera så använder jag mest iphonen.

Vad gör ni idag? har ni också en slappdag idag.



Världens duktigaste Elias

Godmorgon people!

Jaha då är det 1 Januari 2012 nu då, hur känns det? För min del känns det lite konstigt men man vänjer ju sig.

Gjorde ni något kul igår? Vi var bara hemma och myste, första nyåret med sonen ju. Vi åt en middag som bestod av fläskfile gryta och pasta till det, därefter satt en kopp kaffe bra för båda och vi delade en cider, den som heter bitsk eller något som dom gör reklam för på kanal 5 ibland. Smaka helt okej, dock väldigt mycket kanel. Under kvällens gång hann vi njuta av en drink, malibu&annanas jucie medans Elias sov och en ostbricka med massa kex. Hur mysigt som helst. När klockan var 23.59 gick vi ut i trädgården, öppna champangen och skålade in det nya året med bubbel och en kyss såklart :-P

Elias sov hela tiden, reagera inte ens över att det small sådant, det hördes ju rätt tydligt in ändå. Elias sov från 23 igår till 04.15 nu på morgonen och har precis ätit. Jag tror och hoppas han somnar inom en kort stund, då ska jag med sova lite.

Hur var er nyårsafton?

Blir en kopp kaffe nu i väntan på att Elias ska somna. Vi hörs lite senare.

Kramar till er

RSS 2.0