Vi ska få en dotter

Godmorgon sunshines!
 
Rutinultraljudet igår gick jätte bra, allt såg perfekt ut och det visa sig vara en liten tjeja där inne. Vi blev såklart glada för vi vill ju ha en av varje :-) Vecka 20 är jag i nu, tiden går så fort.
 
Dock låg hon med huvudet neråt och sparkar in mot min rygg så därför känner jag knappt inte av henne men det kan ju ändras, tyvärr blev det inga bra bilder pga hur hon låg då men vi köpte 2 ändå.
 
Annars åker mamma hem imorgon kväll, gud denna veckan har gått fort. Så idag blir det en sväng till smultronstället i söderköping för att äta glass.
 
Snart dags att väcka sambon eftersom vi tänkte komma iväg i vettig tid idag och slippa dom långa köerna.
 
 
Vad gör ni i helgen då?
 
Elias har varit lite sjuk sen i torsdags men igår och idag är han i allafall feberfri, så det känns skönt det.
 
Vår tös ♥

RUL imorgon

Godmorgon!
 
Sovit gott? Här kunde natten varit bättre men nu är det ju som det är. Lilleman blev plötsligt snorig och dan igår bara sådär och framåt kvällen fick han svårt med andningen så inatt har vi haft det jobbigt. Han har fått ventoline, vatten och alvedon eftersom tänder verkar vara på g.
 
Igår kväll hade han även feber 38,3 med alvedon i kroppen så ca 39 grader utan. Natten klara vi oss igenom och nu på morgonen så hade han 39,9 grader utan alvedon. Han fick alvedon och har ätit gröt nu, hans aptit är som tur är inte påverkad och han är pigg och glad i övrigt, min lille kille.
 
I tisdags var jag även hos barnmorskan, det gick jätte bra. ÄN har jag ingen gravid diabetes, lite lågt järnvärde så ska äta järntabletter för det, ingen viktuppgång och bebisen mådde bra, hjärtat slog med 145 slag i minuten.
 
Imorgon går jag in i vecka 20 dvs halvvägs. Helt otroligt. Dessutom ska jag på ultraljud imorgon, ska bli så spännande att se vad det är för filur som gömmer sig där inne.
 
Lilleman vägra sova i sin säng inatt trots att vi höjde huvudändan pga förkylningen så han fick ligga/halvsitta i vagnen vilket gick mycket bättre, lite sömn har han allt fått och jag med.
 
Sambon sover borta för andra natten denna vecka, men som tur är har jag min mamma här som sällskap denna vecka ju och snart är det äntligen helg.
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
Vår lille sjukling igår kväll
 

Elias 9 månader

Godmorgon!
 
Då har ännu en helg passerat, fler som tycker det går fort?
 
Sambon är ledig idag också vilket är bra, för vi har lite ärenden att göra nämligen. Vilket inte går att fixa på helgerna.
 
Här vakna lilleman kl 6.30 idag, han är så duktig på att sova hela nätter, vilket han gjort sen han var typ 2 månader. Visst har han vaknat men då har det varit för nappen har åkt ut eller tänder på g osv men aldrig annars.
 
Igår blev det finaste vi har 9 månader, 3 månader kvar till 1 års dagen :-O herregud.
 
Helgen har gått i naturens tecken, vi har varit ute väldigt mycket. Gått i skogen osv vilket faktiskt är rätt skönt utom när man har foglossning förstås :)
 
På söndag kommer Elias mormor upp hit, ska bli mysigt med sällskap den veckan sambon jobbar sen.
 
Sambon ligger och sover än så jag funderar på att väcka honom snart faktiskt :) men till 9 kan han i allafall få sova, den som ändå fick sova så länge en morgon, istället sover jag på dagarna när sambon är hemma vilket ibland gör att hela dagen är förstörd.
 
Vad har ni gjort i helgen då?
 
Kram

Vecka 18

Godmorgon!
 
Hoppas ni haft det bra sen senast jag skrev? Det har i allafall jag, dagarna flyter på och går ruskigt fort så man hinner knappt inte med det man ska göra längre.
 
Här vaknade lilleman vid 5.30 idag vilket var helt ok, oftast sover han en timme längre men han somna tidigt igår kväll.
 
Idag går jag in i vecka 18 (17+0) så nu är det inte allt för lång tid kvar tills halva graviditeten har gått. Längtar så tills vi ska på ultraljud den 27:e, tiden går så sakta när man väntar på något.
 
Dessutom är det exakt 3 mån sen idag som jag fick plus på testet? har det verkligen gått 3 månader sen dess. Känns helt sjukt.
 
Igår kom en nära och framför allt en äkta vännina hit med sin man och deras son. Det var så skoj att träffa dom, det var ett tag sen sist även om man hörs ofta. Får se om vi ses till helgen, kanske lagar mat tillsammans eller något.
 
På söndag blir Elias 9 månader också, kan inte förstå det faktiskt.
 
Vad ska ni göra i helgen då?
 
På bilden är det jag och Elias, taget den 12/7

En ur mysig helg med familjen

Godmorgon!
 
Har er helg varit bra? Vår har varit toppen, vi har fått bevisat att familjen betyder mest av allt, dom går förre alla sk vänner osv. I en familj ska man hjälpa varann har vi fått erfara.
 
Igår kom mina svärföräldrar hit och sambons bror. Vi drack en kopp kaffe innan vi stack till tornby för lite shopping. Med mig och sambon fick 2 nya mobiler följa med hem. Han valde en HTC ONE X och jag en samsung galaxy 3. Vi är jätte nöjda och dom är snäpet bättre än iphone tycker vi båda. Vi passade då på att byta nr också båda två :-) bäst att passa sig nu då för vem som får dessa nya nr.
 
Därefter blev vi bjudna på mat av sambons föräldrar, en riktigt trevlig och mysig stund med familjen. Sen åkte vi hem till oss och fika, hade köpt bakelser med oss och umgicks ett par timmar till innan dom begav sig hemåt runt 17.30 ungefär. Vi var helt slutkörda på kvällen och la oss redan vid 22, lillen somna 20.30 förstås.
 
Idag ska vi bara njuta av sista semester dagen tillsammans för imorgon börjar allvaret igen för sambons del. Nu får vi längta till de 2 sista veckorna i augusti istället då han ska vara pappaledig.
 
Fast innan dess händer ju en del skoj. Min mamma kommer upp den 23:e, den 27:e ska vi på rutinultraljud och då ska min mamma följa med denna gång :) den 24:e ska jag göra glukosbelastning för att se om jag har gravid diabetes denna gång också, har jag det blir det fortsatta besök hos specialist mödravården istället för hos min vanliga barnmorska.
 
Lillen vakna vid 6 och har fått en flaska välling och nu sover han igen. Igår kväll, typ en tim efter han somnat så vakna han och gallskrek och var otröstlig :-( troligen drömde han något för han somna ganska snabbt igen och sov hela natten sen.
 
Nu ska jag dricka kaffe och spela lite. Önskar er en bra dag
 
Bilden är tagen med nya mobilen på vårt hjärta

Tävlar om en goodiebag

Jag är med hos denna tjejen Agnes där man kan vinna en fantastisk goodiebag med många bra att ha saker både till sig själv och till sitt barn/blivande barn.
 
Vem vill missa den chansen? Inte jag i allafall och hoppas på tur nu.
 

Sealife i Helsingfors

Godmorgon!
 
Elias vakna till halv 6 men somna om så fort han fick nappen och sov en timme till, vår duktiga kille. Trodde han skulle vakna inatt som han brukar när han somnar tidigt kvällen innan.
 
På måndag börjar sambon jobba igen efter 3 veckors ledighet, tiden har gått riktigt fort i allafall. I augusti tar han ut pappadagar dom 2 sista veckorna, som tur är har vi planerat in lite mys då. Eftersom jag hade ett presentkort på tallink silja så beställde vi en 40 timmars kryssning till Helsingfors. Vi köpte även till biljetter till sealife som vi ska gå på, Elias ska självklart följa med. Vi fick en A hytt på däck 5 dvs ganska högt upp, där man kan göra bäddarna till dubbelsäng, så det passa bra ju. Den kostade 1300 men vi fick den gratis, så istället för 1800 kr betala vi drygt 500 kr för allt, inte illa det =) så det ser vi fram emot nu.
 
20 dagar kvar till min älskade mamma kommer upp igen, ska bli kul att hon stannar lite längre denna gång så man kan hitta på något. Bosses glassbar och smultronstället måste vi ju hinna med såklart.
 
Nästa vecka blir Elias 9 mån och därmed endast 3 mån kvar tills han blir 1 ÅR. Jag som tyckte det var igår vi låg inne på förlossningen. Tiden riktigt springer ifrån en.
 
Har ni haft en bra helg?
 
Vår fina kille på lekplatsen

RSS 2.0