Happy New Year

Drygt en timme kvar till klockan slår 00.00 och vi går in på ett nytt år :-)
Hur firar DU in det nya året?


Hur många UL är normalt?

Läser mycket där många undrar hur många UL (ultraljud) som är normalt. Och om jag får säga det själv är 1-2 stycken det som är mest normalt. Typ i vecka 18-20 och sen ett i vecka 32 som vi får här i vårt landsting. Jag kan tycka det är lite dåligt att man ska gå ända till vecka 18-20 innan man får kolla så allt är väl med bebisen. Dock kan man ju gå privat men det får man bekosta själv då.

På rak arm kan jag säga att jag har gjort 7 stycken, det kanske är fler men detta är vad jag kommer på nu. Dock har det funnits medicinska orsaker till detta, bla flera missfall tidigare och gravid diabetes.

Lägger in ett par bilder ifrån mina UL. Efter vecka 24 ser man inte så mkt på ultraljudet då bebisen är rätt stor då.


Att dricka med barn hemma-rätt/fel

Godmiddag!

Elias vakna strax efter jag skrev förra inlägget och har sen dess varit vaken. Han fick mat igen runt 09.45 och somna direkt efteråt. Han var såklart jätte trött och det är jag också eftersom jag inte fick sova mer. Men nu är min sambo uppe i allafall så nu ska jag sova ett par timmar innan vi ska åka till bolaget och sen handla mat, blir nog något gott till hunden med typ ett grisöra som hon älskar.

Tog ett par bilder i trädgården innan, vilka jag blev nöjd med i allafall.

Idag har jag och min underbara sambo varit förlovade i 1 år <3 grattis min stora kärlek. Detta året har varit underbart på alla sätt och viss.

Är det många som anser att det är dumt att dricka när man har barn hemma? Har hört det från flera stycken och jag kan anse att det är jäkligt dumt attt sitta och supa sig full när man har barn hemma MEN idag är det nyårsafton och jag anser att ett glas vin eller liknande inte är någon fara. Jag blir knappast full på det och kan ända ta bra hand om min son, men trots det verkar många tycka om att kasta skit på andra. Jag skulle ALDRIG supa mig full eller festa hemma när jag har min son hemma, så är det bara.

Nu ska jag ta och vila lite innan vi ska åka.

Kramar till er

 

Chockladkaffe=Lyx


Elias nybadad+bilder

Gokväll!

Vilken kväll det har varit alltså. Elias har varit extremt gnällig ikväll, till och från sen klockan 18 och nu äntligen somna han för en stund sen. Han var så trött så han vet inte vad alltså.
Dock krävdes det ett bad och självklart en omgång mat igen innan han äntligen somnade. Tycker synd om honom när han blir sådär extrem övertrött..

Imorgon ska vi åka till bolaget och köpa bubbel, blir nog en mysig hemmakväll för bara oss. Blir att köpa lite olika ostar och kex och äta en god middag tillsammans. Vi kommer inte gå ut vid 00.00 heller för Elias skull, men ut i trädgården går vi nog för då kan Elias vara inomhus samtidigt som vi har koll på honom.

Vad har ni fina för planer under nyårs helgen?

Bjuder på ett par bilder. Elias fullkomligt älskar att bada.

Blir inte fler inlägg ikväll, har uppdaterat min blogg flitigt idag så det får räcka :-)

Men självklart hörs vi imorgon igen. Sovgott på er.

Kram och kärlek till er ♥



Årsresume 2011 i bilder

Kommer under kvällen och/eller morgon dagen lägga upp lite bilder av saker som har hänt under 2011. Dock tar jag bara tillfällen jag anser är speciella.

Här kommer första delen



Mina nyårslöften

Här kommer mina 2 nyårslöften. Även om jag rasa i vikt efter förlossningen har jag en del kilon kvar att tampas med. Vanligtvis brukar jag inte lägga några nyårslöften för dom hålls aldrig ändå ;-)


Kroppen efter förlossningen

Godmorgon sötnosar!

Jag är så nöjd över vår lille kille idag, han somna runt 23.30 igår kväll och sov till 06.05 nu på morgonen, nästan 7 timmar i stöten, det har han aldrig gjort innan :-) otroligt skönt var det i allafall och han är så duktig så.

Jag har fått flera frågor om min graviditet, hur kroppen förändras osv så nu ska jag ta mig tid till att svara på detta.

Redan innan graviditeten kämpa jag med att gå ner i vikt, eftersom jag inte ville väga allt för mycket i slutet på graviditeten. Man har ju hört skräckexempel på folk som gått upp 30 kg under gravditeten. Jag hann inte så långt innan det visa sig att jag var gravid. Vid pluset vägde jag hela 98 kg :-( inget jag är stolt över men men. Tack och lov gick jag inte upp så mycket, samma dag Elias föddes vägde jag 100 kg så totalt gick jag upp 2 kg. Många tror jag bantade osv under graviditeten vilket jag självklart INTE gjorde. Jag hade gravid diabetes så jag åt nästan som vanligt och rörde mig dagligen då vi har en hund. 2 veckor efter förlossningen hade jag gått ner till 93 kg :-)

Kroppen efter förlossningen, jag tycker faktiskt inte min kropp förändrats så mycket. Visst är magen lite slapp och man har fått några bristningar men det är inget jag stör mig på för jag har fött världens underbaraste son ♥ visst det är inte snyggt men dom har helt klart blivit ljusare än dom var tidigare. Det är ju sånt man får ta med i beräkningen INNAN man blir gravid att kroppen förändrats. Mina bröst växte bara en storlek också så jag kunde ha samma bh nästan hela graviditeten.

Sex efter förlossningen, precis som säkert många andra så oroar man sig för hur sexet kommer bli efteråt. Tankar som kommer det kännas annorlunda, tänk om jag blivit för slapp osv. Detta är inget jag har märkt av alls och min sambo säger att han inte tycker det känns annorlunda heller vilket glädjer mig. Jag har varit orolig innan för hur det skulle vara.

Min mens har dessutom redan kommit igång. Sen Elias föddes har jag blött lite till och från. Jag har sett det som kroppens sätt att återställa sig, men så igår kom mensen på gång med buller och bång och ont gjorde det. Smärtorna i ryggen kan liknas vid dom man har när man har värkar, men nu känns det helt okej igen, har inte ont i ryggen eller så idag.

Det var väl lite om mina tankar och sådär, har ni fler frågor är det bara att fråga så svarar jag så gott jag kan. Nu är det dags för morgon kaffe. Elias har somnat nu igen efter maten.

Uppdaterar senare. Kärlek till er

Beyonce Heat

Detta kitet köpte jag i fredags och jag kan verkligen rekomendera det. Det luktar oerhört gott båda parfymen, lotionen och shower gelen. Jag använder den dagligen sen i fredags och jag har fått många kommentarer om hur gott jag luktar och folk har frågat vad det är för parfym.
Många tror ju att kändis parfymer är dyra men för detta kitet betala jag 250 kr, nu dessutom rea dom ut såna här presentaskar lite överallt.

Nu sover lilleman men klockan 22.30 ungefär är det dags för mat igen och därefter ska vi också lägga oss. Sambon ska ju upp kl 04.30 imorgon bitti för att åka till jobb. Jag däremot ska fortsätta med tvätten, gud vad tvätt man fått nu när man har ett barn också :-) håller ni inte med mig?

Vad har ni söta för nyårs planer?

Tänk att det är nytt år på söndag, känns helt konstigt och detta året har gått oerhört fort tycker jag men det är nog för det har hänt så mycket. Om några månader fyller jag jämt också, detta ska firas i Malmö då har vi bestämt där min familj och släkt är.

Vet inte om jag uppdaterar något mer idag, vi får se annars hörs vi imorgon igen.

Kram på er och sovgott



Dagens to do lista

Här kommer dagens to do list :-) Vad har DU hunnit med att göra idag? Tell me, är nyfiken ju.
För övrigt har sambon kört ner mamma och Anton till tåget nu, så nu är det lugnt här hemma igen. Elias sover lite men det är matdags runt 18 för honom igen.


Elias minneslåda

Godmiddag!

Idag har det varit fullt upp i stort sett hela dagen, därför har det inte blivit något bloggande idag. Nu är Elias minneslåda klar, dock ska omslaget bytas ut då det inte blev som jag ville riktigt men det kommer se ut som på bilden i allafall.

Hittills har jag "bara" samlat ultraljuds bilder, hans första mössa han hade på väg hem, hans armband han fick ha på sjukhuset och lite lappar som intygar att vi är hans föräldrar och lite sånt. Kolla så litet armbandet var han hade, den passar min tumme rätt bra :)

Utöver detta kommer jag köpa små askar med texten min första tand och hårlock ingraverade och kommer även besvara dessa i denna låda. Allt som har med Elias att göra ♥

Ultraljudsbilderna är i vecka 12, 14 och 20 :-) man ser hur han har vuxit. Har tyvärr fått göra en hel del ultraljud utöver dessa tre då jag har haft flera missfall, jag fick gravid diabetes osv, men man har ju inget emot att få se den lill* som växer inuti en eller hur.

Har ni haft en bra dag?

Nu kommer snart min sambo hem från jobb och då blir det fika. Min mamma och systerson åker ju om några timmar.

Skriver senare istället.

Kram på er


Mina åsikter om kissie

Nu ska jag skriva lite om MINA åsikter som jag har om kissie och då ska jag vara helt ärlig också.

När jag drev min andra blogg som jag hade innan jag skapa denna här så hade jag väldigt mycket emot kissie. Dels för att hon banta ner sig med barnmat&piller och rekomendera det i sin blogg, ytterst dålig stil eftersom det är många yngre tjejer som har henne som förebild. Dels för att hon skrev mycket elakt om tjocka människor, alla är olika tack och lov och alla kanske inte vill eller trivs med att vara så smala. Personligen kan jag tycka det ska vara lite kurvor på både tjejer och killar. Att vara för smal är inte snyggt men självklart hänger det på hur övriga kroppen ser ut och var kurvorna sitter någonstans också.

Idag tycker jag att Alexandra har förändrats riktigt mycket, hon verkar mer mogen och hennes inlägg verkar genomtänkta och hon är riktigt trevlig, hon svarar på sina kommentarer oavsett om det är snälla eller elaka kommentarer. Att folk är så elaka ibland mot henne tror jag beror på ren avundsjuka eftersom hon är en av sveriges största bloggerskor.

Jag kan ärligt talat inte idag förstå hur jag själv kunde vara så taskig mot henne och skriva som jag gjorde men jag antar att alla mognar förr eller senare. För min del krävdes det tydligen att få ett barn :-) och Alexandra har blivit äldre och klokare och insett att alla är olika, har olika åsikter och tycker olika om det mesta.

Alexandra verkar vara en super go tjej som lever livet och gör precis som hon själv vill utan att bry sig om vad andra tycker, helt rätt utav henne att göra så. Om ni läsare inte tycker om det hon gör oavsett om det gäller operationer eller shopping är skit samma, låt henne göra det hon vill.

Kort och gott så tycker jag hon är jätte snäll och trevlig idag. Och Alex om du läser detta ber jag om ursäkt för allt elakt jag skrev. Bättre sent än aldrig eller hur. Fortsätt med det du gör.

Kram till dig ♥

Ett par bilder och pissigt humör

Gokväll!

Förlåt att jag inte bloggat under dagen men jag har varit på ett rikitgt pissigt humör. Sambon skulle ju vara ledig idag och i förmiddags runt 10 när vi sov ringde hans idiot till chef och krävde att han skulle vara i Skara 4 tim senare, jävligt dålig stil och nästa gång tar jag luren och säger att han inte kan jobba för vi har bokat dagen. Christian är för snäll och säger inte ifrån heller när dom ringer, man kan ju inte behandla sina anställda hur som helst.

Men nu är det bättre och vi har precis varit ute på en promenad, hann precis in innan det börja ösregna ute. Inbjudnings korten till dopet är skickade också så det känns skönt att ha det gjort. Fick veta för en stund sen att även min bror följer med upp på dopet sen, känns jätte kul då det är första gången han är i Linköping då.

Lägger in ett par bilder också, den ena är taget från vår trädgård, otroligt fin bild enligt mig och sen är bilden på vårt charmtroll taget igår :) Gud vad vi älskar honom alltså.

Vad har ni gjort under dagen då?

Nu ska jag dricka kaffe och hoppas på att sambon kommer hem i vettig tid ikväll.

Uppdaterar sen och kommer visa bild då på Elias minneslåda som jag gjort.

Kram på er

 

Godnatt igen

Gud jag är så trött att ögonen går i kors på mig, Elias var otroligt gnällig igår kväll också och sov inte så mycket, han verkade inte komma till ro riktigt, men till slut somna han och sov till 4 nu på morgonen. Nu sover han dock igen och jag ska strax lägga mig lite jag med, ska bara fixa lite saker först bla betala Elias sjuk&olycksfallsförsäkring, sånt kan vara riktigt bra och för mig är det självklart att försäkra det dyrbaraste man har ♥

Dessutom verkar det som min sambo är ledig idag också :-) inte oss emot. På nyårsafton har vi varit förlovade i 1 ÅR, vart tog tiden vägen? Detta året har gått otroligt fort och det har hänt otroligt mycket också. Vi har blivit sambo, vi har varit utomlands och vi har fått vår älskade Elias trots det har vi "bara" varit ihop 1 år och 4 mån. Älskar dig och Elias merän allting annat.

Idag ska jag verkligen passa på att umgås med min mamma och systerson, imorgon kväll åker dom tillbaka till skåne igen, men vi ses ju den 19/1 igen som tur är, då är det vår tur att åka och hälsa på där nere. Vi ses ju varje månad nu, ena månaden kommer mamma och nästa åker vi ner, måste ju bli så annars missar hon så mycket utav Elias uppväxt vilket hon inte vill.

Har ni fyndat något fint på rean än?

Kärlek till er ♥




Dopet bokat

Godmiddag sunshines!

Har ni sovit gott? Det har vi fått göra, lilleman somna ju på vagn promenaden igår kväll så han sov från 00.00-06.30 i morse då han vaknade för att äta, men sen somna han om igen och lät oss sova till 10.00 ungefär. Otroligt skönt var det att få sova i allafall. Nu sover han dock igen eftersom han är så otroligt trött efter gårdagen.

Nu har vi i allafall bokat en tid för dopet, känns så skönt att ha det gjort. Det kommer bli i februari när han är 4 månader gamal, dessutom är gudfar redan utvalt och han har tackat ja till att hålla Elias :) dopklänning är avklarad också, så i stort sett är det bara fika kvar att fixa men det gör man ju då.

Nu ska vi bara planera så mamma, min syster och systerson kan komma upp då också, min mamma kommer garanterat i allafall, men vi får se hur min syster jobbar då.

Vad har ni söta för planer idag?

själv är sambon ledig idag så vi ska åka och handla lite mat senare tänkte vi och städa här hemma annars ska det nog inte göras så mycet här idag vad jag vet.

Nej nu kommer sambon hem från affären så vi ska äta frukost nu :-D

Kram på er



Övertrött&gnällig bebis

Godkväll!

Är riktigt ledsen över att jag inte bloggar så mycket, men blir bättre efter torsdag då min mamma och systerson åker till skåne igen.

Idag har Elias inte sovit alls merän kanske 30 min totalt på hela dagen vilket resulterar i en övertrött och gnällig bebis. Nu är det snart dags för mat för honom och sen blir det en lång promenad i vagnen, det brukar hjälpa och han somnar rätt fort då, får hoppas han gör det idag också för han behöver verkligen sova.

Tycker så otroligt synd om honom och vad man än gör så passar det inte liksom. Både jobbigt och frusterande för oss föräldrar, och såklart för lilleman.

Vad har ni läsare gjort idag?

Själv åkte vi till stan och kolla in rean, riktigt fullt med folk var det så vi stanna inte så länge. Sen till middag fick det bli pizza, var inte sugen på julmat idag igen.

Imorgon ska vi ringa kyrkan och boka en tid för dop, kommer bli i februari någon gång är det tänkt. Hoppas dom har tid det datumet vi tänkt oss.

Vad brukar ni göra när era barn är övertrötta och gnälliga?

Nu ska vi ge honom mat och sen går vi ut. Vi hörs imorgon. Bjuder på en bild, bilden är tagen från vår balkong på hotellet på kreta, vi längtar tillbaka :-)

Kram och godnatt




En pigg mamma

Morron på er!

Fler än jag som är vakna nu? Jag har varit vaken sen klockan 04.30 då Elias vaknade för att äta. Nu sover han gott igen och jag borde ju passa på att sova, men jag är inte direkt trött och sitter och dricker kaffe nu.

Här stormar det där ute, gud vad det blåser. Tur man inte bodde i Malmö, för där blåser det nog betydligt mer pga havet finns där.

Någon som hade en vit jul? Här var det inte någon snö och 10 plusgrader *s* jätte konstigt känns det faktiskt och jag tycker inte alls det känns som jul. Men vintern slår väl till rätt som det är och sen kommer vintern vara längre, ända till maj har jag hört, vi får se.

Vad har du för nyårsplaner?

Här blir det nog bara att laga till något gott, ta ett glas vin till det och bara mysa med familjen. Krogen är inget för mig längre, visst kan det vara kul ibland att gå ut och festa järnet men jag är nog hellre hemma med familjen. Det är ju det jag har valt, att skaffa barn och då anser jag att man inte skaffar barnvakt hit och dit för att gå och festa, har jag rätt eller fel? ibland är det såklart okej men inte varje helg som många gör. Dessutom är ju Elias för liten än såklart, jag tänker inte låta honom sova borta dvs hos farmor&farfar eller så förrän han äter vanlig mat och inte vaknar på nätterna.

Nä nu ska jag sätta igång en maskin tvätt men jag skriver senare. Är dålig på att uppdatera nu eftersom min mamma och systerson är här, vill passa på att umgås med dom ju.

Kram till er



Äntligen är julafton överstökad

Godmorgon people!

Hade ni en bra julafton igår? och hade ni varit snälla ;-)
Vår var riktigt bra, dock blir man ju helt slut på kvällen, det är så otroligt mycket man ska tänka på när man har julen hemma hos sig och igår var första gången för oss, men det blev lyckat i allafall och jag kan väl säga att Elias mer eller mindre sov igenom hela julafton, enda gångerna han var vaken var då han skulle äta men annars sov han, att ligga på mage är tydligen populärt :)

Fick ni några fina julklappar då? tell me :-)

Vi körde ju som jag tidigare skrivit julklappsspelet och det gick faktiskt bra. Jag fick lotter, en alladin ask, snapsglas som var så himla snygga i detta spelet. Trots att vi inte skulle köpa till varann i år så fick jag bakformar av sambons bror (älskar att baka och är ju utbildad), ett par örhängen i 18 K guld av Elias och pappa ♥ och en massa lotter utav hans föräldrar, som jag inte ens skrapat än ;-) Elias fick en himla massa också bla 600 kr i presentkort, kläder, mobil till spjälsängen, babyböcker från oss och min mamma, hemstickade raggsockar, en handduk, ja det var ju massor så jag kan ju inte skriva upp allt här men framför allt blev julafton helt underbar och lyckad på alla sätt.

Bjuder på några bilder, på ena ser ni örhängena jag fick av sambon och Elias, snapsglasen jag vann. På ena kortet är det min mamma, min sambo och hans pappa och på det andra är det jag, min syterson och sambons bror.

Nu ska jag snart sova lite igen, bara Elias somnar så.

Uppdaterar senare. Kärlek till er



Vår älskade pepparkaksgubbe

Hallo alla!

Har julafton varit bra såhär långt? Här har det varit toppen, har precis ätit lite mat.
Farmor matar Elias och sambon och mormor tar hand om disken medans jag bloggar lite ;-)
Snart dags att se på kalle anka ju, det är nästan ett måste på julafton, håller ni inte med mig? därefter blir det ris ala manta och julklapps utdelning tror jag.

Hur gör ni andra? Äter ni först eller delar ut klapparna först? vore kul att höra hur andra gör.

Lägger in en bild på vår älskling :) visst är han söt i sin dräkt?

Kommer säkert uppdatera lite senare igen, kommer lägga in bilder då också troligtvis.

Kram på er



Tävlingen avslutad

Godmorgon!

God Jul får jag först och främst önska er alla.

Nu är
tävlingen avslutad. Och det var oerhört svårt att välja en vinnare. Man vill ju att alla ska vinna men tyvärr går ju inte det.

Jag säger ett stort grattis till
Jenny som är den lyckliga vinnaren. Ulla från mysilver tar kontakt med dig nu på morgonen någon gång.



Klappat och klart

Nu är äntligen det mesta till imorgon gjort, skinkan är griljerad och klapparna inslagna och all mat inhandlat. Nu kan vi äntligen ta det lugnt resten av kvällen. Om drygt 40 minuter ska vi hämta min mamma och systerson vid tåget.

Känns verkligen som dagen har sprungit iväg trots att vi börja kl 10.30 i affärerna så kom vi inte hem förrän 15.30.

Nu är det absolut sista chansen att vara med och tävla om ett namnhalsband, tävlingen hittar du här. Tävlingen avslutas kl 23.59 ikväll.

Har ni allting klart tills imorgon?

Tror dessutom sambon kommer bli helnöjd med sin julklapp, hoppas kan man ju göra.

Ikväll ska vi göra potatisgratängen så vi slipper göra den och fler knäck men annars är allt klart.

Uppdaterar senare när mer tid finns.

Kram på er

Lille juleafton

Godmorgon!

Här sitter jag medans de flesta andra förmodligen sover riktigt gott. Klockan är ställd på 8.30 så jag hoppas Elias somnar snart så vi kan sova ett par timmar till innan det är dags att gå upp.
Känns nämligen som man får fullt upp idag också, vi ska ju iväg och köpa all julmat idag, sen ska vi handla lite fler julklappar, därefter ska vi städa här hemma, ikväll ska vi göra klart lite förberedelser till imorgon och sen kommer min mamma och min systerson upp från skåne ikväll också.

Kvällen innan julafton kallas lille juleafton, vad har ni för tradition att göra då? Själv ska vi som vi alltid brukar göra äta smörgås med julskinka på ikväll och bara mysa och umgås med varandra.

Är det fler än vi som inte har någon julgran? Vi har ingen pga katterna, den lär inte få stå upp så länge så det är lika bra att skippa den precis som förra året.

Vad önskar du dig i julklapp?

Jag önskar inte mig något speciellt utom att alla får må bra och vara friska. Det är det viktigaste.

Idag ska det visst bli 6 plusgrader igen så tyvärr lär väl snön försvinna. Sur är jag för på vintern ska det vara snö och inte sommar, jämför man med förra året är det sommar nu *L* nu önskar man att man bodde i norrland.

Nä jag ska inte tråka ut er mer, får skriva lite senare istället för verkar som lillen har somnat nu :)

Kram på er





Knäck kokande pågår

Godkväll i stugan!

Nu har vi äntligen ätit klart och har även hunnit med en mysstund framför tvn, riktigt skönt att få ta igen sig lite. Hade tänkt lägga in ett par bilder, den ena visar skorna jag fynda idag och den andra är på bollarna jag gjorde av vit tryffel med smak av äpple och kanel. Riktigt lyckade blev dom, så jag ska göra en sats till imorgon tänkte jag.

Elias sover och sambon tittar på fråga olle dokumentären så i brist på annat så kokar jag knäck, det är ett måste på julafton, eller vad säger ni? riktigt synd att det inte går att köpa i affärer faktiskt.

Någon som vet varför näck inte går att köpa i affärerna?

Detta blir sista inlägget för idag, ska bara vänta på att Elias vaknar nu och ge honom mat sen ska vi gå och sova, men vi hörs imorgon.

Natti på er gott folk


Äntligen lugn och ro

Det känns verkligen som man har sprungit runt överallt idag. Har preci kommit hem och har påbörjat middagen, blir min speciall gryta med fläskfile och pasta till det, så jäkla gott är det.

Idag har vi hittat julklapparna till julklappsspelet så det är avklarat. Hitta även ett par vinter kängor till mig för 174 kr, det var halva priset på dom. Riktigt snygga och sköna var dom också. Sen hämta vi en sak till sambons kollega som han köpt till sitt barn. Han hann inte med detta så vi ställde såklart upp, vad har man annars vänner till likom.

Sen har jag även hunnit klippa mig, blev hur nöjd som helst. Imorgon ska vi handla all mat och sen julklapparna till varandra. Elias klappar är redan klara.

Hitta dessutom ett avgjutningsset som vi köpte. Vi ska göra ett avtryck av Elias fot och hand.

Kommer lägga in bilder efter maten, tar ju sin lilla stund att fota och sen lägga över på datorn. Hämta även ut paketet ifrån ellos och är nöjd med kläderna som fanns i också, vilket är en fördel kanske.

Jag vill passa på att påminna om denna tävling som avslutas imorgon kväll. Ni har chansen att vinna ett superfint namnhalsband med regelbar rem till. Mysilver kontaktar vinnaren på julaftonsmorgon. Lycka till

Jag uppdaterar senare. Kram på er så länge


Konstiga kissemiss

Godmorgon bloggen!

Har alla sovit gott? nu är det bara 2 dagar kvar till julafton och trots att det har kommit snö så har jag ingen direkt julkänsla, har ni?

När Elias vaknade runt 2 inatt för att äta så satt jag i soffan i vardagsrummet som vanligt när min katt plötsligt börja jaga en fläck som jag har vid knäet =) han blev rädd för den av någon anledning och hoppa till varje gång jag rörde benet mot honom. Kruxet är att jag har haft den fläcken där i flera år utan att han har reagerat tidigare. Han är lite speciell i övrigt också, det beroe nog på att han är döv men ändå.

Idag ska vi ge oss ut på stan i vettig tid, idag MÅSTE jag hitta ett par skor i allafall. Har dessutom en klipp tid, var inte länge sen jag klippte mig men då gick jag till en annan frisör än normalt och denna fatta ju inte alls vad jag ville ha för frisyr så idag ska jag till den vanliga tjejen om jag alltid klipper mig hos, hon vet ju hur jag vill ha det.

Vad är era planer för dagen?

Elias ligger här bredvid och är lite små gnällig, troligen är han trött efter maten.

Ikväll ska Elias få bada vilket han älskar. Hur ofta badar era små? Elias badar 2 ggr i veckan eftersom bebishuden fortfarande är rätt känslig, man vill ju inte torka ut huden liksom.

Nu ska jag fixa lite kaffe och kolla runt lite på nätet, somnar lillen så lägger jag mig ett tag till också, vi får se.

Kram på er

Dagens fråga


Vit tryffel

God kväll!

Nu är jag äntligen hemma, Elias var jätte duktig på sjukhuset men trots det gick det inte som vi ville, så vi ska tillbaka den 17/1 en 4:e gång, funkar det inte då så ska en läkare besluta vad som ska göras.

Passade på att gå till stan en sväng efteråt och jösses vad folk alltså. Jag gav upp och tänkte att jag fan inte går in i affärer med en barnvagn, så som tur är så är min sambo ledig både imorgon och på fredag så vi får fixa detta tillsammans, den ena får stå med vagnen utanför osv. Åkte hem i allafall och jag säger bara en sak att dom idioterna som kör bussarna får lära sig köra bättre än dom gör. Trots att jag satt höll jag på att åka ner på golvet flera ggr, så illa körde dom och en mamma med sitt barn i famnen höll på att ramla framåt.

Hann precis innan för dörren här hemma innan Elias börja gråta efter mat :) bra tajmat eller vadå.

Nu ligger han nöjd och belåten här bredvid och jag dricker kaffe och funderar på vad vi ska äta till middag ikväll. Några förslag??

I förmiddags gjorde jag vit tryffel med smak av äpple och kanel, resultatet får ni se imorgon. Innan man kunde göra klart det skulle den stå i kylen ett dygn.

Vad har ni haft för er idag?

Kram

Bild på Flinga

Godmorgon people =)

Har ni sovit gott? Jag har sovit helt underbart gott. Inatt sov Elias kanon bra, tror han somna runt 22.30 igår kväll efter maten och sov till 05.45, helt otroligt att få sova en hel natt. Nu sover han dock igen så jag funderar på att vila en stund till jag också. Har lite att uträtta idag så man vill ju gärna orka med det.

I eftermiddag ska vi göra hörseltest på Elias på sjukhuset, hoppas hans hörsel är perfekt´och därefter ska vi till stan, vi ska köpa lite julklappar till julklappsspelet och till Elias pappa :-) sen ska jag se om jag hittar nåt fint åt oss i klädväg till lördag.

Någon fråga mig hur flinga ser ut så här kommer en bild :-) prata med hennes ägare igår, husse var på väg till Chille till matte, dom ska fira jul och nyår där hos hennes familj. Hoppas ni får en riktigt trevlig jul. Flinga har det kanon här, leker och busar med Engla hela tiden.

Har ni något bra tips mot torra händer? Jag får spel på mina, mina är så torra att dom spricker och det börjar blöda och jag kan knappt tvätta dom ens längre för det gör ont, help me.

Vad har ni för planer idag?

Jag skriver lite senare, ska faktiskt passa på att vila lite medans lillen sover, förhoppningsvis sover han till 9-10 då det är dags för mat igen.

Kram till er ♥




Vart tog allmänt hyfs vägen?

Godkväll mina fina läsare

Dagen har varit oerhört lång, jag har varit å slut i huvudet så jag vet inte. Men nu känns det något bättre i huvudet i allafall och jag håller på med maten, fick bli spagetti och köttfärssås ikväll och sambon är äntligen på väg hem också.

Angående rubriken så är jag lite små sur på grannarna ovanför oss. Tjejen i familjen kom ner i fredags kväll och fråga om hon fick låna vår borr, visst fick hon det för det har dom gjort förr. Hon sa att den skulle återlämnas efter en stund och tiden gick och ingen borr fick vi tillbaka. I lördags förmiddag kom hon ner och fråga om det var ok att låna den under dagen och återlämna den på kvällen och ännu en gång var detta okej. Idag är det TISDAG och vi har fortfarande inte fått den tillbaka eller ens hört något ifrån henne. Dock har vi sett henne fleraa ggr men hon har inte ens hejat :-O så jag ska skicka upp sambon sen eller imorgon och begära att få den tillbaka. Här är man snäll och lånar ut saker till grannarna så beter dom sig som idioter.

Fler som har såna jobbiga grannar?

Nu ska jag fortsätta med middagen :) Elias sover men han ska ha mat mellan 19.30-20.30 så får se när skrutten vaknar. Han vakna till för en stund sen men ville då bara ha nappen.

Det snöar för fullt här, ska önskan om en vit julafton slå in trots allt kankse? Hoppas det.

Kram till er

Tips till julklappsspelet?

Jag åker in till stan på torsdag istället tänkte jag, jag har varit vaken sen 3 i natt och Elias vägrar sova, när han väl sover så tar det 5 minuter innan han vaknar och så håller det på och oftast skriker han också så det är knappt lönt att lägga sig.

Vi vuxna köper bara julklappar till barnen, men vi vuxna kör julklappsspelet idag. Desto roligare är det också :-) Men nu ska vi köpa 2 klappar var för 50 kr/styck och jag har ide torka, har ni några braiga ider?  Tar gärna emot tips på det i såfall.

Nu vankas det snart kaffe och det ska bli oerhört gott och förhoppningsvis blir jag lite piggare och på bättre humör än jag är på nu.

Men ut ska jag i allafall idag, ska iväg och hämta ett paket med lite kläder från ellos som jag har beställt annars blir dagen lugn, man blir ju helt slut där uppe av detta.

Men jag älskar såklart honom lika mycket ändå vår lille gullunge.

Har ni alla julklappar klara nu då? eller är ni också såna som tar det i sista minuten.

Kärlek till er


Fler vakna nu?

Godmorgon folks :-)

Jag är uppe sen ungefär klockan 03.00 då Elias vaknade och då hade han sovit sen ca 21 igår kväll. Vid 00.00 tänkte jag väcka honom för mat men han var så otroligt trött och jag tänkte att han vaknar ju när han blir hungrig. Jag gick och la mig med kläder och allt på mig ifall han skulle vakna snart, men han sov ytterligare 3 timmar innan han vaknade :-) och nu ligger han här bredvid och "snackar" och har inga planer på att sova.

Pappa Christian ska snart upp, så han kanske vill säga hejdå innan han åker till  jobb, tror ni inte det? *L* och jag är konstigt nog pigg nu, tröttheten slår säkert till under dagen.

Idag ska vi åka in till stan tänkte jag, jag behöver verkligen köpa ett par andra skor om det ska vara sånt här "äckligt" väder, dvs slask och blött. Enbart snö vore mycket bättre.

Vi hämta i allafall Flinga igår kväll också och än så länge verkar allt funka jätte bra med vår hund och katterna. Vilket är en fördel då Flinga ska vara här till 13/1 2012.

Bjuder på en bild på vår gullunge

Fler som är vakna nu?

Kram



New Underwear

Nu är vi äntligen hemma, gud vilken tid allting tar alltså. Men på BVC gick det toppen, han gick igenom utan anmärkning och väger nummera 4750 gram och är 53 cm lång, min fina älskling.

Och vräkt ner snö har det också gjort, riktigt ordentligt. Fick använda regnskyddet på vagnen och det blev helt vitt på några minuter, tur Elias låg så mysigt nerbäddad där, jag däremot var inte direkt beredd på detta plötsiga väder och mina stövlar tål inte vatten, jag blev genom blöt ända in på huden på fötterna, så det var skönt när man kom hem igen och kunde ta av sig och byta om till mjukiskläder :-)

Hitta i allafall en ny bh med tillhörande trosor till. Har länge letat efter en ny bh men varken H&M eller Lindex bland annat har haft min storlek, tills idag då jag hitta detta vita spets setet på bilden, så jag slog till eftersom det var sista storleken som passa mig. Bhn är full med glitriga stenar, riktigt super fin är den.

Tror ni min sambo gillar det? ;-P haha det märks väl.

Vad har alla andra haft för sig idag?

Själv har Elias rätt nyligen ätit och jag ska påbörja julgodis baket tänkte jag.

Kram på er



Video-Elias tränar nacken

Lägger in en video vi tog igår när lilleman låg på mage och tränade som vi så fint säger. Han har varit stark i nacken från han var en månad, vi blev faktiskt förvånade över hur stark han var.

Nu ska jag fixa till mig innan det är dags att dra sig mot Marie.

Uppdaterar igen lite senare.

Kramar till er


En fullspäckad dag

Godmorgon eller vad man nu säger vid denna tiden :-)

Sitter i vanlig ordning och dricker kaffe. Elias har precis ätit och sambon har nyss åkt till jobb. Sitter och hoppas på att lilleman ska somna om så vi kan sova ett par timmar till, förr eller senare somnar han ju.

Idag är det fullt upp nästan hela dagen, hade tänkt ta bussen in till stan på förmiddagen och se om jag hittar något fint till Elias till julafton, sen vid 12.00 ska jag fika med Marie, Hanna och Emma och våra små bebisar. Vid 13.45 ska vi vara på BVC, det är dags för Elias första läkarbesök och vi tror och hoppas han går igenom "besiktningen" :-D sen blir det hem och skriva julkort och skicka iväg dom.


Sen ska jag försöka göra lite julgodis också, typ knäck, chockladkola och lite sånt smått och gott till lördag.

Ikväll blir det att hämta hunden Flinga som hon så fint heter. Det är en kompis hund som vi ska passa till 13 Januari nu. Kompisen är utomlands och hälsar på familjen och nu ska även hennes pojkvän åka dit och det är därför hunden ska vara här. Kul för Engla att få en lekkamrat.

Har ni några tips eller recept på nåt julgodis ni har gjort tar jag gärna emot  det. Alltid kul att testa något annat.

På fredag har min sambo tagit ledigt ifrån jobb eftersom min mamma&systerson kommer upp. På fredag ska vi städa och dona här hemma också, så vi slipper hålla på med det på lördag.

Ni som ser kalle på julafton, äter ni mat innan eller efter kalle?

Nej nu ska jag sluta skriva, uppdaterar under dagen med bilder och sådär.

Kärlek till er ♥

Jag ser det snöar

Jag ser det snöar det var väl roligt hurra :-) eller vad tycker ni som fått snö?
Här har det snöat hela dagen och ökat i mängd, nu ligger det på marken också och hunden är överlycklig, hon fullkomligt älskar snö, så det får väl bli en promenix sen efter maten med henne.

Nu är i allafall alla köttbullarna till julafton stekta, och det jag gjort är att ha tvättat tre maskiner tvätt i allafall. Ska påbörja lussekatterna lite senare tänkte jag och städningen tar jag tag i imorgon istället.

Imorgon innan vi ska till BVC ska vi till Marie och fika, där kommer även Emma&Hanna vara och så våra små pluttar också såklart, ska bli riktigt kul tycker jag.

Lägger in en bild på Engla som var ute och busa i trädgården innan :-) sötis vovven.

Nu verkar det som maten är klar, får bli makaroner och köttbullar, måste ju provsmaka köttbullarna innan vi bjuder folk på dom ;-) eller hur

Kram på er



Dagens fråga

Eftersom jag har lite att göra såhär på morgonen så slänger jag upp en fråga. Det kan vara rätt kul att se hur mycket pengar folk spenderar såhär i juletider



Svar på tal

Hur länge fick ni ligga på neo?

Svar: Elias föddes 15 oktorber och den 25:e fick vi åka hem, så totalt 10 dagar låg vi på neo. Innan dess hade jag legat en vecka på sjukhuset pga vattenavgång i vecka 35.

Det jobbiga och dåliga med att ligga inne så länge var att vi fick ligga i grannstaden 4 mil bort, blev ju ambulans dit eftersom neo i Linköping blev fullt. Dessutom dom 2 dagar jag låg på BB så fick jag mat men när jag blev nerflyttad till barnavdelningen så fick jag enbart frukost, resten av maten fick man köpa själv, och då var det typ pizza osv som gällde. Oerhört jobbigt och framför allt dyrt. Tack och lov fick jag 2500 tillbaka på försäkringen pga sjukhusvistelsen.

För övrigt har vi varit ute på en promenad med Elias nu, baraför han skulle somna och nu sover han, så vi ska också passa på att sova en stund innan han vaknar igen. Imorgon blir det att göra köttbullar och lussekatter inför julafton, blev aldrig nåt av det idag då jag somna vid 14.30 och sov till 17.30, trött? Ja vad skulle man annars vara med en liten bebis ♥

I veckan som kommer är det fullt upp. På måndag ska Elias på sitt första läkarbesök på BVC. På onsdag ska vi göra hörseltest på honom ett sk BRA test eftersom dom vanliga testerna misslyckades 2 ggr pga förkylning. Sen ska jag ju iväg och göra nagelförlägning och ska även hinna med att träffa 2 vänner (2 olika tillfällen) och på fredag kommer ju min mamma och systerson upp.

Så detta får bli kvällens sista inlägg. Jag hoppas ni har haft en underbar lördag, det har i allafall vi haft.

Sovgott på er och dröm sött. Kramar

Åsikter om unga mammor

Godkväll!

Nu tänker jag skriva ett inlägg som handlar om yngre mammor, en vän till mig fick en elak kommentar igår just pga hon är en ung mamma.

Jag vill poängtera innan att jag inte anser att ALLA ska få skaffa barn, ex dom som är svårt sjuka och knappt kan ta hand om sig själva, eller är instabila på något sätt. Det ska ju vara bra för barnet att bo hos mamman och pappan ev  och inte tvärtom.

Varför är det så många som har så negativa åsikter om unga mammor? Med unga menar jag allt mellan 14-18 år kan man väl säga. Jag kan hålla med om att det är alldeles för tidigt att skaffa barn när man är 14 år men det är ett fritt land och folk gör som dom själva vill. När jag var 15 år ville jag redan då ha barn, men idag är jag jätte glad att jag väntade, nu är jag 29 år, är sambo&förlovad med pappan till barnet och vi har dom förutsättningar som krävs för att ta hand om honom också. Man blir inte rik på att skaffa barn som tyvärr många i yngre ålder verkar tro eftersom det är bostadsbidrag, barnbidrag, ev underhåll osv hit och dit, men allt går till barnet.

Många verkar tro att yngre mammor är sämre än äldre just bara för dom är unga. Vad har åldern med det att göra hurvida man blir som mamma? Jag känner flera ynga mammor som är jätte bra föräldrar och faktiskt tar hand om sitt/sina barn betydligt bättre än vad en mamma på 30 år gör. Det finns unga mammor som är jätte mogna för sin ålder också även om man inte tror det, men så är det.

Jag blir bara förbannad på folk som drar alla yngre mammor över en kam. Det märks att ni inte vet vad ni pratar om. Visst pengar är kanske inte alltid så lätt men det är det inte oavsett ålder, sen beror mycket på om man är två som hjälps åt med barnet, om partnern kanske jobbar osv. Så snälla dra inte alla över en kam.

Tjejen som fick en elak kommentar igår är en jätte bra mamma. Fortsätt med det du gör Emma och hon gör ALLT för sin son.

Respektera val andra människor gör. Man ska inte klanka ner på människor pga deras val, så är det.

Dra lärdom av detta jag skriver, mamma är ingen ålder utan något man blir.

Vill också ge en stor eloge till er unga mammor där ute. Ni är grymma, ja dom flesta i allafall för sen finns det ju mammor som absolut inte skulle ha skaffat barn och väntat lite kanske men på det stora hela så är de flesta riktigt duktiga. Ett barn kan man inte lämna tillbaka och det vet väl alla förhoppningsvis när dom gör valet att behålla bebisen.

Tack och hejfrån mig

Nytt utseende

Godmorgon!

Ber om ursäkt för mitt kassa bloggande igår men jag hade varken lust eller ork just då. Har suttit och pillat en hel del med bloggen och har nu äntligen fixat ett utseende jag är rätt nöjd med :-) tyvärr försvann bakgrundsfärgen när jag la in headern men det gör egentligen inte så mycket ändå. Koderna stämmer inte alls mot vad dom brukar därför har jag suttit i timmar med skiten.

Igår kväll somna Elias snabbt i allafall, tog en runda direkt efter kvällsmålet med vagnen, sen sov han till 4 i morse, därefter somna han vid 5 igen och sov till 9 så denna natten har varit bra.

Ute regnar det som vanligt, vore så mycket bättre med snö tycker jag. Eftersom snön inte kommit än så ryktas det om att vintern kommer vara ända fram till maj 2012 istället. Sjukt för i maj är det ju typ sommar.

Händer väl inte så mycket här hemma idag, vi ska städa i allafall, och göra köttbullarna till nästa lördag så man slipper stå med dom på julafton och sen ska jag göra lussekatter till nästa helg också som vi haar i frysen så länge. Bäst att passa på att göra sånt när båda är hemma och kan hjälpas åt med lilleman.

Vad har ni fina för planer denna regniga lördag?

Nu ska jag dricka lite kaffe med sambon i allafall, har kämpat en timme med att få upp honom ur sängen :) och nu är han äntligen uppe.

Skriver under dagen istället.

Kram på er

Ungen som vägrade sova

Godmorgon!

Idag är både jag och sambon riktigt slitna. Elias sov inte alls mycket under dagen igår, max 2 timmar typ vilket resultera i en enormt övertrött bebis igår kväll. Vad man än gjorde så passa det inte. Han fick ligga på bröstet och i famnen och bli vaggad, vi spela vaggvisor för honom, han fick mat och ren blöja, vi satte honom i babyskyddet (han brukar somna då) men absolut ingenting hjälpte och han grät en hel del för han var så trött. Så vid 01.30 inatt tog jag på honom och gick en lång promenad med vagnen och detta hjälpte äntligen :-) han somna direkt och sov sen till 05.45 så nu har han precis ätit och sover redan igen, så jag ska allt passa på att sova jag också.

Vill passa på att påminna om jultävlingarna jag har tillsammans med MySilver och Silverbiten 

Jultävling nr 1 och Jultävling nr 2 vinnarna kontaktas utav företagen själva efter avslut.

Vad har ni godingar för planer idag? själv blir det nog väldigt lugnt, orkar nog inte göra så mycket annat känns det som just nu i allafall.

En vecka kvar tills min älskade mamma och systerson kommer upp, ska bli så mysigt så.

Hur firar du jul i år? kommentera gärna.

Nu ska jag sova lite till, men vi hörs under dagen.

Kram till er ♥

Elias första smajl+bild

Gokväll!

Nu är sambon äntligen hemma, han kom hem runt 19.30. Skönt att han är hemma, hade inte sett honom på över ett dygn ju.

Idag fick jag första smajlet ifrån vår gullunge, helt underbart och man blir alldeles varm i kroppen. En liten charmknutte är det allt vi har fått. Nu ligger han i pappas famn och har precis ätit.

Ber om ursäkt för den oerhört mörka bilden men han tycker verkligen inte om blixten så jag använder helst inte det än när jag fotar prinsen.

Detta får bli kvällens sista inlägg för så fort Elias somnar ska vi också lägga oss, vi är något slutkörda båda två här hemma.

Någon som vet vad det är för nåt som alla skickar runt om members och att man kan köpa skor för 99 kr/paret osv? Vet inte hur många kommentarer om det jag fått idag.

Kram på er så hörs vi imorgon. Najty najty




Besöksrekord

Halloj folks!

Sitter här och försöker söva Elias, han är jätte trött eftersom han varit vaken sen halv 10 idag, ovanligt länge för att vara honom faktiskt. Har haft en killkompis på besök här så jag fick snällt bjuda på kaffe :) han jobbade i stan idag så då får man ju passa på.

Har inte blivit något tvätta idag, tiden har gått så ruskigt fort så man hinner ju knappt hälften av det man planerar.

Någon fler som har denna julstake? Vi hitta den på maxi för 199 kr och tyckte den var riktigt snygg och annorlunda så den köpte vi :-) känns lite som shabby chic över den på något sätt.



För övrigt hade jag tänkt vila en stund nu, bara den lille somnar ordentligt först, är grymt trött av någon anledning idag.

Igår hade jag besöksrekord på bloggen :) kändes rätt kul faktiskt. Inget antal att skryta över men ändå, glad blir man ju i vilket fall som helst.

Vad tycker ni om nagelförlägning?
Hiss eller Diss?

Kram på er


Nagelförlägning på måndag

Godmorgon eller vad man nu ska säga *s*

Uppe är jag i allafall och Elias verkar inte ha planer på att somna om alls, fast han sov mellan 2-5 inatt så jag ska väl vara glad för det kanske. Sitter och dricker mitt morgonkaffe som vanligt, verkligen gott. Finns nog inget bättre än kaffe på morgonen.

Inför jul vill jag vara lite extra fin så på måndag ska jag till Norrköping och göra en nagelförlägning+fransk manikyr hos denna söta tjej Dalia och kollar man på hennes blogg och bilderna verkar hon riktigt duktig. Jag tror jag kommer bli super nöjd. Får dock vara extra försiktig nu så jag inte bryter dom eller river Elias.

För övrigt klockan 20.14 ikväll blir Elias exakt 2 månader, det var då han kom till världen och vände upp och ner på vårat liv på ett bra sätt. Mamma&Pappa älskar dig så obeskrivligt mycket ♥

Vad ska ni göra idag?

Har själv inte så mycket planerat faktiskt men ska försöka tvätta ett par maskiner i allafall. Vi beslöt oss för att städa i helgen så vi hjälps åt istället och kanske ta en fika med en vännina, vi får helt enkelt se vad denna dag har att bjuda på.

Ska avsluta nu men kommer skriva igen under dagen.

Ha en great day =D




Jultävling nr 2

Nu kör vi igång ännu en tävling tillsammans med silverbiten.

Denna gång har du chans att vinna en valfri ängel från denna sida.

Tävlingsregler:
 
Motivera i en kommentar om vilken ängel just du vill vinna.

Du ska länka till silverbiten från din egna blogg och/eller talar om det på facebook/twitter att du tävlar.

Varje artikel i shopen har en gilla knapp som ni ska använda er av om ni inte skriver&länkar i er blogg.

Extralott:
Länka till tävlingen i er blogg och/eller lägg till mig på bloglovin

Tävlingen avslutas: 24 December kl: 23.59

Vinnaren utses av mig och kontaktas av silverbiten efter tävlingen är slut.


Sovmorgon till 9

Godmorgon fina ni!

Idag gav sambon mig sovmorgon till 9, var hur skönt som helst att få sova ifatt lite. Nu har han åkt till jobb i allafall men kommer hem i eftermiddag och äter för sen ikväll ska han till västerås också i jobb så ikväll och inatt blir jag och Elias ensamna hemma.

För övrigt kommer det upp en tävling under dagen med ett pris från
silverbiten som sponsrar med ett pris, snällt va? :-)

Elias ligger och sover efter maten och jag sitter här och lyssnar på julmusik, men det verkar inte hjälpa alls. I feel NOTHING, men halt ute är det i allafall och rätt kallt så det är väl bara att hålla tummarna att snön vill komma någon gång, vad sjutton blir det annars för jul.

På fredag nästa vecka kommer min mamma och systerson upp och ska vara här en vecka, det gillar vi. Vi turas om att åka. Innan kunde det gå 6 månader emellan träffarna men det funkar inte nu när Elias finns med i bilden. Så ena månaden kommer dom och sen åker vi ner i januari.

Älskar Elias så otroligt mycket. Jag trodde inte man kunde älska någon så mycket men det kan man tydligen. Han är det bästa som någonsin har hänt oss ♥

Nu ska jag föreberedda lite här för tävlingen och dricka kaffe och sådär.

Kram till er

En hund på kattlådan

haha jag satt och kolla igenom mina gamla videos från sommaren 2010 och sådär och hitta detta videoklipp på min hund som är i kattlådan. Seriöst ibland undrar jag om hon tror att hon är en katt eftersom hon går på den rätt ofta. Ser väldigt roligt ut men också konstigt, det kan väl inte vara normalt? lägg märke till att hon krafsar som en katt också, tyvärr är den lite mörk men man ser helt klart vad hon gör.

Fler som har såna här lustiga djur?

Annars sitter jag och väntar på att lilleman ska vakna så han kan få mat och vi kan få gå och sova lite, det är med andra ord ganska slappt här hemma ikväll.

Kram och gonatt på er.



Julkortet klart :-)

Gokväll!

Nu sitter jag och slår ihjäl en stund framför tvn medans Elias ligger i pappas famn, mätt och nöjd för stunden. Har pysslat lite med julkortet som vi ska skicka till familj och vänner, det enda jag la till var luvan och texten på bilden.

Vad tycks? själv blev jag väldigt nöjd i allafall.

Är det fler som har tråkigt denna lucia kväll? av någon anledning så kommer det enbart skit på tv ikväll, trodde det var desperate housewifes men det är tydligen slut eller har jag fel?

Imorgon börjar sambon runt 9 och han lovade att ta Elias i natt eftersom jag har varit vaken sedan 4 i morse med en bebis som vägra sova :-) ska bli riktigt skönt att få sova lite.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, ska vara lite social här nu.

Kärlek till er




Jultävling-vinn ett namnhalsband





I samband med MySilver anordnar jag nu en tävling där du har chansen att vinna ett namnhalsband.

Vinst: Ett namnhalsband med justerbar rem+En presentask lyx och expressleverans Värde: 550 kr

Tävlingsregler: Länka till tävlingen i din blogg och gilla MySilver´s team på facebook här
En extra lott om ni lägger till mig på bloglovin

Tävlingen avslutas den 23 December kl 23.59


Tack underbara ni

För kommentarerna på julkorten. Jag vet inte om dom ska vara så eller om det ska till något mer, det jag gjort var att sudda bort bakgrunden så gott det gick i paint, bakgrunden vill ju ingen se eller hur.

Går det inte att installera photoshop 7,0 på en dator med windows 7? Någon som vet. För här blir det fel på dataöverförningen när jag försöker installera det nämligen. Riktigt irriterande för hade verkligen velat ändra på bloggen lite.

Elias ligger här bredvid och verkligen kämpar med att hålla sig vaken :) sötunge men han kommer somna vilken sekund som helst och jag sitter här och dricker kaffe och funderar på vad felet med datorn är men borde nog sova lite om Elias somnar.

Idag blir det ett besök på BVC för att väga skrutten, därefter kanske ett besök av min bästa vännina, får se helt enkelt vad som händer.

Någon som ska titta på lucia på tvn nu på morgonen? Jag brukar inte se sånt men är jag vaken så tittar jag men jag är tveksam till att det skulle göra så man får julkänslor, det enda som skulle hjälpa är om snön kommer.

Jag får uppdatera senare, ska försöka sova lite till nu, har varit uppe sen 4.

Kram på er ♥

Hjälp oss välja årets julkort

Halloj bloggen!

Är allt väl med folket idag? Här är det helt okej, utom att jag bara fått sova i 3 timmar i natt så nu har sambon lovat att ta Elias i eftermiddag så jag får sova lite mer.

Vi försökte ta lite julkort på Elias men eftersom han är så pass liten blev det inte så jätte bra, inget smajl eller något tyvärr men av dom vi tog valde vi två men nu behöver vi er läsares hjälp för vi har beslut ångest.

Vilket tycker NI vi ska skicka till släkt&vänner i år?

Tyvärr kunde han inte ha luvan till dressen eftersom den satt för hårt på huvudet, då grät han bara så vi skippa den men lika söt är han ändå =D

 


Video inlägg

Eftersom klockan inte ens är 5.00 så lägger jag in ett video klipp på Elias när det börjar vankas mat för honom. Han har just ätit och nu väntar jag på att han ska somna om, eller hoppas han gör det i allafall så jag kan få sova lite till, klockan är ställd på 06.45 då vi ska upp, sambons kollega kommer förbi vid 7 på kaffe nämligen.

Ursäkta det dåliga bild kvalitet men jag filmar från min iphone. Han rör sig så mycket att han åker ner i fotändan på vagnen :)

Är det fler som är vakna nu? och varför i såfall.


Hallon glögg nästa

Nu har vi varit iväg och lämnat förar kortet till sambons kollega, och han fick samtidigt passa på att kika på lilleman som självklart var vaken, hade han sovit skulle jag stannat hemma med honom. Dock somnade han på vägen hem istället men det är snart dags för mat så han lär väl vakna vilken stund som helst.

Jag och sambon värmde precis lite hallon glögg, hade hört gott om den så självklart var vi tvugna att prova den och ja den är helt okej, jag föredrar ändå apelsin och/eller äpple glöggen faktiskt.

Imorgon ska vi hämta hem sambons bärbara dator. Och till min lycka är det ju en cd spelare i den så jag äntligen kan installera photoshop :) så imorgon eller på tisdag kommer min blogg bli helt omgjord, trevligt värre för den är fruktansvärt tråkig just nu =D

Har ni haft en bra söndag och tredje advent?

Sambon lovade att ta Elias i natt så jag fick sova denna gång, ser jag fram emot faktiskt. Man blir ju helt trött i skallen av att ta varje natt vardagar som helger helt själv+ att man tar hand om honom ensam hela dagar&kvällar på vardagarna så jag tycker faktiskt jag förtjänar denna natten ;)

Jag vill även passa på att tacka alla för era fina kommentarer, det värmer mycket. Fortsätt gärna med det ♥

Nu ska jag passa på att ta en duch innan Elias vaknar.

Kärlek till er fina läsare ♥





Adventsmys

Godkväll i stugan!

Ber om ursäkt för att jag inte har skrivit alls idag men idag har det varit familjen som gällt hela dagen. Vi har tillbringat dagen på ikea bland anant där vi köpte lite ramar till vårt familjefoto och sen var vi även iväg och köpte julklappar till Elias :) visst han är liten och kommer inte minnas men något ville vi ändå ge.

Många tycker det är dumt när dom är så pass små, vad anser du?

När vi kom hem var Elias tvungen att äta, hade hållt sig nästan 5 timmar utan ett pip så vi fick väcka skrutten så han fick äta. Därefter tänder jag och sambon lite levande ljus och hade en mysig adventsfika tillsammans. Till fikan tog vi vars en LATTE MACCHIATO som vi älskar, det är riktigt gott men kostar ju en del dessa kapslar till tassimosen så man använder inte den allt för ofta.

För övrigt är sambon ledig imorgon och på tisdag också :) riktigt varför visste han inte men hans chef berätta i allafall det i fredags. Imorgon ska sambon till vårdcentralen för omläggning i nacken, han tycker det känns mycket bättre redan och sen ska vi till vår underbara barnmorska vi hade dom första 22 veckorna i graviditeten, det är dags för efterkontroll på mig och hon vill såklart se Elias. Eftersom jag hade gravid diabetes så flyttades jag till speciall mödravården i vecka 29 och där fick jag en annan barnmorska.

Nu ska jag ta och vila en stund, har en sådan satans huvudvärk. Sambon får ta Elias lite så jag får sova oavbrutet en stund.

Jag skriver lite senare. Kram till er


Elias 8 veckor idag

Detta får bli kvällens sista inlägg, känner mig oerhört trött och ska sova så fort Elias somnar, han äter just nu så förhoppningsvis dröjer det inte länge.

Men 8 veckor redan, känns helt otroligt. Som jag skrev tidigare så känns det fortfarande som han kom till världen igår och gjorde oss till världens lyckligaste ♥

Och bara för det så lägger jag in bild på lilleman då han endast var några timmar gamal och ett där han är 7½ vecka gamal, för att se skillnaden.

Jag hoppas ni har haft en lika bra dag som oss. Imorgon väntar ett ikea besök och lite shopping.

Sovgott ni fina så hörs vi imorgon. Natti

 

Kvällsmys med familjen

passar på att tipsa om tävlingen som avslutas imorgon där ni kan vinna ett gravid smycke.


Äntligen är man hemma, vi verkligen stor handlade idag. Vi åkte till citycross istället för maxi för ovanlighetens skull eftersom vi aldrig är där annars.

När vi kom hem skulle Elias ha mat, så när jag gav honom mat så laga sambon middag åt oss. Det fick bli lövbiff med potatisklyftor och bea sås, riktigt mumsigt var det i allafall.

Nu ska vi bänka oss framför tvn och kolla på Rush hour 2 tänkte vi och fika.

Det gick bra för sambon på sjukhuset, det var en varböld tydligen så dom skar i den och tömde den på var. Riktigt ont sa han att det gjorde :-( och det håller jag med, hade en liknande sak under armen för många år sen och det var samma sak där. Men nu blir han förhoppningsvis bra i allafall så det var inget allvarligt.

Denna söta skål hitta vi på citycross. Tänkte vi ha nötterna i på julafton =D

Vad gör ni läsare ikväll?


Sambon på sjukhuset

Dagen började inte bra alls här hemma, min sambo har någon knöl i nacken som vi först trodde var en sk fettknöl men nu dom senaste dagarna är vi rätt övertygade om att det inte var det. Den har dubblat sin storlek 2 ggr och är illröd utanpå och han har enormt ont utan att man ens rör där, så han ringde 1177 som bad honom åka in till jourklinken som har öppet på helger, förhoppningsvis blir det bara pencellin eller något sånt.

När han kommer hem igen ska vi åka till maxi och handla tänkte vi. Sen får man se vad dagen har att bjuda på.

Jag fick en kommentar om att denna person ville se min sista magbild när jag väntade Elias och självklart kan jag bjuda på en sådan bild. På bilden är jag i vecka 35 (34+0) och vattnet gick i 34+6 och i vecka 35+3 är sonen född, så jag gick rätt länge och väntade. Låg totalt på sjukhuset i 3 veckor eftersom jag blev inlagd redan när vattnet gick då det var en sk prematur vattenavgång.

Nu ska jag göra mig klar innan Elias vaknar och ska äta igen och därefter åker vi iväg en stund.

Kram på er


Hjälp med header?

Godmorgon till mina fina läsare

Fler än jag som är vakna nu denna lördag morgon? Tänk imorgon är det 3:e advent redan.

Först vill jag be om ursäkt över att jag beklaga mig så mycket igår, men varför berättar man inte sanningen? Jag fråga flera gånger samma fråga och fick olika svar, förvirrad? Ja det kan man ju lugnt säga att jag blir.

Jag undrar om det finns någon vänlig själ där ute som kanskse har lust att hjälpa mig med en header till bloggen? Är det en fin header är jag även villig att betala en slant för den, har sett folk som säljer dom för 50-100 kr/st.
Jag är helt lost när det kommer till bloggdesign, därför är min blogg så tråkig som den är.

Inatt har jag sovit riktigt gott ska jag tala om för er. Lilleman åt runt 01.30 och somna vid 02.00 och då slockna både mamma&pappa också :-) sen fick jag sova till 06.00 då han återigen skulle ha mat och nu sover lillfisen ännu en gång, jag borde också sova lite men jag är inte direkt trött.

Vad ska ni fina läsare göra idag? Själv blir det att åka och stor handla på maxi är det tänkt, annars har vi inga speciella planer idag, tips någon?

Kommer inte på något mer att skriva just nu, men jag återkommer under dagen, trust me =D

Kärlek till er



Mat ifrån MAX

Gokväll där ute i cyber rymden =D

Har kvällen varit bra? Min har varit helt okej, har ju pratat med personen jag skrivit om idag och det är väl lite sådär mellan oss nu, men det får det vara. Jag kan inte acceptera vad som helst eller har jag helt fel i det?

Sambon är iväg nu och köper mat ifrån max eftersom han kom hem så sent så vi inte hann åka och handla, får göra det imorgon.

Elias sover äntligen, krävdes en runda med vagnen i regnet för att han skulle somna. Övertrött igen kankse. För övrigt händer inte mycket här, blir väl sängen sen så man orkar upp när det är dags att ge sötnosen mat igen.

Ber om ursäkt för att jag inte bjudit på bilder idag men jag har verkligen inte orkat. har varit ledsen hela dagen.

Vilka är ni som följer min blogg? Bara nyfiken för tycker det är jätte kul såklart.

Jag skriver mer imorgon istället och då lovar jag att lägga upp bilder alternativ en video på lilleman.

Kram på er där ute

På väg till en kompis

Godmiddag!

Elias har precis ätit så nu tänkte jag ta mig en snabb duch och göra mig iordning för att åka till en kompis. Orkar inte vara hemma, man blir sjukt uttråkad alltså. Har fortfarande inte sovit sedan jag vakna vid halv 4 i morse, så man är lite trött i bollen just nu men frisk luft brukar råda bot på det.

Mår fortfarande dåligt efter det som hänt, som jag skrev om i föregående inlägg. Har dock inte varit i kontakt med personen trots att denna hört av sig flera ggr idag. Vet liksom inte alls vad jag ska säga om jag ska vara ärlig, förslag någon?

Vad ska ni hitta på i helgen?

Här blir det nog väldigt lugnt som det verkar nu, har inget inplanerat i allafall.

Ville bara uppdatera så ni vet att jag lever, skriver troligen lite senare ikväll igen.

Kramar


När folk inte är som man trott

Godmorgon!

Sitter här och tänker på livet medans Elias sover. Jag borde också sova eftersom jag varit vaken sedan 03.30 men just nu kan jag inte det, tankarna är på annat håll just nu.

Vad gör man om det kommer fram saker om en person man aldrig trott om denna? någon man älskat länge, som har funnits i ens liv länge, någon man kunnat prata med om allt osv? Jag vet inte vad jag ska tycka och känna, blir bara så ledsen när folk ljuger. Jag ska narturlitvis konfrontera personen ifråga men jag vill ha lite mer "kött" på benen innan jag gör något som jag kanske få ångra.

Fler som varit i denna sits? Vad gjorde NI?

Idag vet jag inte alls vad jag vill göra, blev så nere plötsligt. Just nu känns inget kul. Vore det inte för Elias skulle jag lagt mig och sovit hela dagen.

Sambon har precis stuckit till jobb också, och jag dricker mitt morgonkaffe :-) och dessutom är det fredag. Har ni några roliga planer för helgen?

Kramar till er fina ♥




Underbara svärföräldrar

Det är många som inte tycker om sina svärföräldrar men jag ÄLSKAR dom. Dom ställer upp när helst vi behöver det, det är lätt att prata med dom om allt. Bara idag gjorde dom något oväntat, dom kom ju hit för att hämta sambons bror som sovit här inatt. Med sig hade dom kycklingfile, potatis och sås till oss :) det är rätt skönt att slippa laga middag någon gång.

I skrivande stund väntar jag på att min sambo ska komma hem så vi kan äta, börjar bli lite hungrig nu. Har ju städat och tvättat hela dagen. Först nu tar jag det lugnt och Elias sover men han vaknar väl rätt som det är för att äta han också.

På lördag blir han 8 veckor, hela 8 veckor. Vart tog tiden vägen? det känns fortfarande som det var igår han kom till världen och gjorde oss till världens lyckligaste ♥

För övrigt passade jag precis på att måla mina naglar med det nya lacket jag köpte, blev helt okej. Jag är inte mycket för rött men vad passar inte bättre än det nu till julen. Fast till julafton funderar jag på en nagelförlägning istället, är grymt snyggt.

Vad har ni fina gjort idag?

Kram på er


Full rulle idag

Godmiddag! Förlåt men idag kommer bli en dålig update här i bloggen, har massor att göra känns det som. Ska åka och handla, det ska städas och fixas här hemma. Sambons bror är kvar än men ska åka om drygt en timme. Vi fick i allafall åka hem från akuten igår kväll, Elias skrek inte utan hade somnat av ren utmattning i bilen dit så dom tyckte inte det var någon ide att kolla honom :-O dåligt tycker jag, vad ska till för man ska tas på allvar i svenska sjukvården? Fler som har problem med blogg.se? Jag får inga mellanslag i min text alls och där man skriver inlägg ser hel konstigt ut, jag ser inte ikonen för speciall tecknen eller något. Kanske dags att bättra på sina server eller. Jag önskar er en bra dag, uppdaterar lite senare. Kram

Barn akuten nästa

Nu är vi på väg in på akuten med Elias. Vi misstänker starkt att han har ont i sitt ljumskbråck. Han har skrikit oavbrutet i flera timmar nu :-( och enligt BVC räckte det med en timme. Vi har verkligen försökt allt, gett mat, bytt blöja, lagt han i babygymet/sittern, varit ute osv men icke. Sambons bror är hos oss och tar hand om djuren. Jag uppdaterar mer när jag kan. Kram på er


Frågestund

Eftersom jag ska baka lussebullar nu så kör vi en frågestund under tiden.

Ni får fråga precis vad ni vill och jag lovar att svara 100% ärligt på alla svar. Frågestunden slutar klockan 20.00.

Kom igen nu, ge mig massa frågor att svara på :-)

Kram på er

Vart tog vår bebis vägen

Halloj i stugan =)

Nu är vi hemma från BVC och det gick jätte bra där. Vår prins växer så det knakar på alla håll och kanter *L* Han har alltså gått upp 1,6 kg och vuxit 6 cm på 7 veckor.

Och bvc sköterskan såg att vi ska komma på besök hos barnkirugen i januari, skönt att någonting händer i allafall.

När jag kom hem så hade det kommit en överraskning på posten från plusgirot, en utbetalningsavi på 3500 kr :) inget man tackar nej till i allafall. Pengarna är nog från försäkringskassan, ska ringa och fråga dom eftersom jag inte fått något brev eller liknande om detta.

Men nu sover Elias och jag ska passa på att städa av lite innan han ska ha mat igen, sen ska vi gå ut en runda till och köpa saffran så jag kan baka lussebullar.

Sen blir det till att vila lite om tid finns, allt hänger ju också på busfröet här :-)

Känner någon till nåt program på internet som man kan göra en header i? Jag har photoshop men kan inte installera det på min pc, tyvärr.

Ni får ha en fortsatt bra dag så hörs vi snart igen.

Kärlek till er ♥




Vill ha en vit jul

Godmorgon!

Fler än jag som vill ha en vit jul? nu har det snöat både igår och idag men trots det ser det inte ut att vara mycket på marken. Hoppas det ökar lite och kommer lite mer innan julafton. Jag tycker snö&julafton hör till.

Inatt fick jag lite mindre sömn än vanligt men det gör inget, kan ju inte gå perfekt varje natt. Har totalt sovit 4 timmar men får väl sova sen när lilleman sover.

Idag ska vi till BVC igen och väga och mäta honom. Ska passa på att fråga hur det går med kallelsen till oss till barnkirugen, tycker bråcket har blivit större nu, så ska be henne kolla det idag.

För övrigt stack sambon till jobb kl 5 och jag passa då på att sova 2 timmar innan Elias vaknade.

Vad vill ni läsare läsa när ni kommer in i en blogg? Vad ska ge ett första intryck?

I eftermiddag kommer sambons bror hit, han ska sova över inatt eftersom han ska till sjukhuset här i stan imorgon. Kan vara rätt skönt att slippa vara ensam när sambon jobbar tycker jag, blir ju lång tråkigt till slut. Tänkte att jag skulle passa på att städa idag också när lillen sover och baka lussebullar.

Nu måste jag avsluta här, har en missnöjd bebis bredvid mig :-)

Kram på er


Äntligen lugn och ro

Godkväll!

Trodde verkligen inte att jag skulle hinna blogga mer idag eftersom Elias har varit väldigt gnällig och missnöjd i ett antal timmar. Troligen var han övertrött och då passa ingenting man gjorde. Tycker så synd om honom då. Men så fick jag iden att bada honom innan han skulle äta, och det älskar han. Han sa inte ett ljud förrän han kom upp ur badet. Därefter fick han mat och sen slockna han på några få sekunder i min famn och nu ligger han i sin säng och sover så gott så.

Vi hittade även en babyvakt idag från philips advent. Vi har testat den ett par ggr ikväll och den funkar riktigt bra. Den kostade 650 kr på teknik magasinet och hade väldigt många finesser, bla

Tvåvägskommunikation så barnet kan tröstas av din röst

Ett urval av vagvisor

Svag nattlampa som ger lugn och tröst

Räcker 360 meter

och riktigt bra ljud var det också. Hittills är vi nöjda. Vi har 2 års garanti på den också om det skulle bli nåt fel men det hoppas vi inte på.

Så nu funderar jag på att mysa ner mig i soffan med sambon innan det är dags för en duch och sen sömn. Sambon ska upp kl 04.30 imorgon för att åka till jobb så sömn behövs.

Önskar er en fortsatt bra kväll. Sovgott folks.

Kram


TÄVLING- (gravidsmycke) Bola

Nu är det snart jul och kanske väntar du eller någon du känner barn, då kan en bola vara kul att ha. Jag hade själv en när jag vänta Elias och varje gång jag rörde mig så sparka han, en underbar känsla.

Gravidsmycke / Bola ger ett svagt pinglande ljud vilket bebisen kan reagera på genom att sparka. Bolan kan även fungera när bebisen är född och lugna bebisen med dess ljud. Fungerar från graviditetsvecka 20 ungefär.

Värde 249 kr.

För att vara med ska du göra följande

Följ mig på bloglovin

Skriv varför just du vill vinna och om det är till dig själv eller en present.

Tävlingen avslutas på söndag kl 19.


Tips på bra babyvakt?

Godmorgon!

Lilleman somna om runt 5.30 ungefär och sov till 09.00 så då passa jag också på att sova :-) vi är så nöjda med hans sovrutiner, hoppas det håller i sig.

Eftersom Elias föddes en månad för tidigt så hann inte vi med att köpa allting vi behövde, det kom ju liksom väldigt oväntat kan man ju säga.

Så nu vill jag ha tips på bra babyvakter? vore skönt för honom att få ligga i sin egen säng när han sover på kvällarna och vi tittar på tv, men vi vill ju inte lägga honom där utan en babyvakt ifall man inte hör om han vaknar där inne.

Jag tar gärna emot förslag. Har ni egna erfarenheter av ett visst märke så berätta gärna det med.

Vi vill att det ska vara bra ljud i dom i allafall.

Vi ska snart in till stan och träffa Camilla lite, strossa runt i affärer och ta en fika. Sambon är ledig idag också.

Vad har ni för planer idag?

Kram

Vår lille tiger

Godmorgon!

Eller är det fortfarande natt? klockan är 5 i allafall.

Försökte blogga igår kväll men blogg.se verkade ha stora problem då, kom inte ens in på min blogg. Aja men nu funkar det, hur länge lär vi bli varse om.

Har precis gett lillen mat och sitter här och dricker kaffe och hoppas på att han somnar snart, vill gärna sova ett par timmar till i allafall, men vi får se.

På kortet har Elias sin nya pyjamas, visst är han gullig? :-)

Igår kväll kom första snön här i Linköping, hunden blev överlycklig. Hon älskar ju snö. Nu på morgonen ligger det ett tunt vitt lager med snö på gräsmattan i trädgården och snöar gör det ännu. Hoppas det håller sig kvar, vore riktigt mysigt att få en vit jul.

Jag är nyfiken på i vilken åldersgrupp mina läsare är i, kommentera gärna och berätta hur gamal du är och om du är tjej/kille.

Tänkte under dagen ha en tävling i bloggen där jag lottar ut ett gravid smycke, så håll utkik efter det.

Nu ska jag försöka sova lite till, släcker jag ner kanske sötnosen somnar lättare

Kram på er




Snart bär det av hemåt

Godmorgon sunshines!


Hoppas ni har sovit gott? vi fick sova bra även i natt, sötnosen somna runt 00.00 igår och sov till 05.10 i morse och därefter maten somna han igen och sov till 09.40. Många säger att vi verkar ha fått en "snäll" bebis som man säger och det kan vi hålla med om, men det kan ju ändras rätt som det är och han är vaken hela nätterna istället :-)

Vi har druckit lite kaffe med min mamma och stora syster, och ska väl snart bege oss ner mot malmö central. Tåget avgår 12.17. Vi åker så tidigt för vi inte vill komma hem för sent med tanke på Elias.

Nu är ny vecka och sambon börjar jobba imorgon så då blir jag ensam hemma med lillen igen. Vill gärna ha tips på vad man kan hitta på i veckan utom att städa varje dag?

Vi åker nog till sambons bror ikväll och hämtar hem vår hund, dom bor ju 6 mil ifrån oss enkel väg, hans bror får inte köra än då han opererat ögat.

Vi har haft en riktigt trevlig vistelse här nere men gud vad tiden går fort alltså, känns som det var igår vi kom ner här.

Men jag hoppas ni får en underbar dag för nu ska jag avsluta här, kommer nog uppdatera senare under dagen.

Kramar till er ♥


Sovgott Sverige

Nu äntligen har Elias somnat, han har varit vaken sen 21 ungefär så nu har han ätit och fått ny blöja och somna som en stock till slut, så nu ska jag passa på att sova jag också innan han vaknar och ska äta igen.

Ska bara se klart Criminal Minds på kanal5 innan tror jag, får se om jag somnar eller inte.

Tack för alla gulliga kommentarer jag får. Det uppskattas och gör mig glad♥

Var någon som ville att jag skulle ha en frågestund och det hade jag tänkt ha när jag är hemma igen. Vill gärna passa på att umgås med familjen när jag väl är här nere hos dom.

Ni får självklart fråga om det är nåt ni undrar så svarar jag antingen i ett inlägg i er blogg eller mail.

Bilderna är på Elias i sin nya pyjamas och mammas katt Berra :-) som är en renrasig norskskogskatt. Vilken skön stil kissen har, haha

Nu säger jag godnatt och sovgott så hörs vi imorgon.

Kärlek till er





2:a adventsmys

Gokväller!

Har er 2:a advent varit bra? Vår har varit riktigt bra faktiskt, synd bara att dagen snart är slut och vi åker tillbaka till Linköping imorgon. Tiden går ruskigt fort när man har kul, fler som tycker det?

Vi träffade som sagt min mormor&morfar idag så dom också fick se den lille. Det var riktigt kul för det är inte så ofta vi ses direkt eftersom vi bor 42 mil ifrån, men men vad gör man. Vi har även hunnit med att träffa min storebror och brors dotter, mysigt att passa på att umgås lite innan vi ska åka.

Sitter nu här och njuter utav kvällen med min mamma, sambo och Elias. Som tur är så kommer min mamma&systerson upp den 23:e igen och firar jul hos oss, så det är ju inte allt för lång tid kvar till dess.

Passa på att ta ett kort på mina två älsklingar som betyder allt för mig, lite pappa och son mys hade dom allt.

Många tycker Elias är äckligt lik Christian men jag ser inte alls den likheten. Är jag konstig eller är det fler som inte ser det? Kommentera gärna vad ni tycker.

Tänkte att jag skulle vara lite social här nu en stund, men kanske uppdaterar sen eller så blir det imorgon.

Kramar till er där ute ♥


Underbar lördag igår

Godmorgon

Äsch det är egentligen förmiddag men jag säger godmorgon istället :)

Sitter här i Malmö hos min älskade mamma, Elias ligger i vagnen här bredvid, precis nyäten och fått ren blöja och sambon sover än, snart dags att dra upp honom.

Vi kom ner igår och tåget var i exakt tid för en gångs skull. Vi åkte direkt hem till min bror där min kusin med familj vänta, min bror med familj och min mamma. Det bjöds på kaffe, kakor och tårta och en hel del mycket prat och skratt. Vi fick även en del presenter till Elias.

Vi var även på vår favorit restaurang igår kväll och njöt av en underbar middag. Plankstek med duschessemos med hemmagjord bea sås, riktigt gott var det.

Idag ska vi ner och hälsa på min mormor&morfar så dom också får träffa vår sötnos.

Bilden är på min systerson Anton och Elias, Anton är  en stolt kusin <3

Har ni haft en bra helg?


Glad&utvilad mamma

Godmorgon! Klockan är ungefär  halv 7 och jag är riktigt utvilad, bebisen sov ju från kl 00-5.00 så det känns jätte bra. Nu har han fått mat och ren blöja och ligger här bredvid och ser så nöjd ut så.

Borde nu egentligen sova igen men nu är jag pigg och dessutom ska vi tvätta kl 7 så sonen får ha sina nya kläder på sig idag när vi ska till skåneland :-).

Vi åker kl 13 och det är en del som ska göras.
Jag ska färga håret, det ska packas och tvättas innan dess.

Vi kom hem runt 22.30 igår så ingen av oss orka packa då.
Däremellan ska man ducha och sminka sig lite så man kan se vettig ut för en gångs skull, såna saker blir lidande nu när man har en liten att ta hand om.

Vad ska ni göra denna lördag då?

Här blir det fullt upp både idag och imorgon med att träffa släkt och vänner när man ändå är där nere och hälsar på. Vi ska även hinna med ett besök på favorit restaurangen som ligger i Malmö tänkte vi.

Sitter och dricker kaffe nu och funderar på att lägga en beställning på halens faktiskt, har hittat en del jag vill ha därifrån.

Får se om jag hinner blogga innan vi åker annars får jag lägga upp en outfit bild via mobilen.

Kram på er


What a day

Godkväll! Vilken dag det har varit, fullt upp precis hela tiden. Vi har varit i stan där vi träffa min vännina Maria, det var riktigt trevligt. Gick och strossa omkring i affärerna och hitta lite smått och gott till Elias, vi köpte en tomte dräkt med luva till honom med, ska göra egna julkort tänkte vi. Nu i skrivande stund är vi på väg till sambons föräldrar där vi ska lämna vovven och sen blir det fika hos bästa vännen Camilla. Jag hitta ett par byxor och en tröja i stan med. Lägger upp en outfit bild imorgon. Har ni fina läsare en bra fredag kväll? Kram på er


Registreringsskylt till barnvagn

Godmorgon Sverige

För ja det är en GOD morgon, jag har ingenting att klaga på. Det är äntligen fredag, sambon är ledig och sonen har sovit riktigt bra även inatt. Han somna vid 23.30 igår kväll och sov sedan till 02.30 då han skulle äta, därefter somna han 03.30 och sov till 08.30, en riktigt duktig liten kille det där.

Trots detta är han fortfarande trött och ligger och sover igen.

Idag ska vi till stan en sväng och träffa en vännina till mig, hon hade tydligen lite saker till Elias från en barnmässa, så det ser vi fram emot. Sen blir det att lämna hunden till sambons bror eftersom det blir för mycket med både vagn, resväska och hund på tåget imorgon, är lättare när man kör bil tycker jag. Sen blir det att packa till imorgon, lika bra att börja i tid så man inte glömmer något. Tåget avgår vid 13 imorgon, och när vi kommer fram åker vi direkt till min bror och firar hans dotter på 1 års dagen, stora tjejen nu ju.

För en tid sedan beställde jag och sambon en registreringsskylt till barnvagnen med Elias namn på samt när han är född, blev riktigt fränt tycker jag. Men gud vad skylten ser smutsig ut, får skylla på blixten från kameran för skitig är den då inte i allafall.

Vad ska ni goa läsare göra i helgen?

Nu ska jag ringa min kära mamma och sen blir det att väcka den stora älsklingen.

Uppdaterar sedan med en video på vår gullunge.



Att bli ÄD (äggdonator)

Jag har läst på en hel del om vad det innebär att bli äggdonator och det är faktiskt något jag mycket väl kan tänka mig bli förutsatt att jag KAN bli det, alla kan ju inte det. Vilken lycka det skulle vara att hjälpa par som inte kan få barn och ännu bättre är det ju om dom får en bebis med just min hjälp. Jag kan förstå barnlösa par en del också, ett tag trodde jag att jag aldrig skulle få uppleva lyckan att bli mamma. Jag hade gått igenom 3 missfall och hade försökt få barn med min dåvarande i nästan 7 år utan att lyckas. Vi skulle gå igenom IVF (provrörsbefruktning) men kom aldrig så pass långt innan vi separerade.

Jag hade mer eller mindre gett upp hoppet om en egen familj när jag mötte Christian. Trots det bestämde vi väldigt tidigt att vi inte skulle skydda oss, jag tänkte nog inte så mycket på det eftersom jag trots allt gett upp hoppet. Jag och Christian har "bara" varit ihop i 1 år och 3 månader för er som undrar så allting har gått ruskigt snabbt. Vi förlova oss efter 4 månader, blev sambos efter 6 månader, fick plus på testet efter 7 månader, åkte utomlands första gången efter 8 månader.

Men gravid blev jag, den dag jag testa mig så kände jag absolut INGENTING utan testa mig enbart för att utesluta en graviditet men så blev det med andra ord inte. Och nu ja nu har vi vår underbara och efterlängtade Elias hos oss, som är det bästa som har hänt oss båda två.

Men vad gör det att det går snabbt? Det känns ju hur rätt som helst för oss och det är ju huvudsaken. Trots detta har vi aldrig stött på några elaka kommentarer varken från vänner eller familj för alla ser hur lyckliga vi är tillsammans.

Men tillbaka till ÄD, är det någon som har donerat lite av sina ägg eller känner någon som har gjort det? Jag vill gärna bolla lite tankar och erfarenheter med er i såfall.

Jag ska faktiskt prata med min barnmorska om det, vad det innebär, vilka risker osv detta medför. Ska till henne den 12:e så då ska jag ta det med henne då.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lägger in en bild på vår sötnos :) han älskar att ligga med filten över ansiktet, vilket jag inte tillåter iofs men över ena halvan är ok, som på denna bilden. Den säger mer, nej mamma jag vill inte vara med på kort, eller vad tycker ni?


Relativt utvilad mamma

Godmorgon folks!

Jag hoppas alla har sovit riktigt gott? Det har faktiskt jag gjort eftersom min sambo tog Elias inatt när han vaknade vid halv 3. Dock gick jag upp när han hade ätit och var vaken till 4 då han till slut somna igen, sen sov han till halv 8 nu på morgonen så jag klagar inte.

Inatt utöka vi mängden av hans mat, han verkade inte bli nöjd alls utav det han fick först så vi gav han 20 ml till, och vilken skillnad. En nöjd bebis som somna relativt snabbt, tror det tog sekunder bara när jag stoppa in nappen till han somna.

Sambon börjar halv 9 idag så vi har druckit kaffe tillsammans nu på morgonen och han gav Elias mat medan jag gav djuren mat.

Förlåt att jag inte blogga mer igår men hela datorn haka upp sig, mitt mobila bredband slutade fungera under flera timmar, mobilen lade av också osv, så ett bra tag satt man som handlingförlamad, haha. Men nu fungerar båda delar igen i allafall, vet inte vad som hände.

Idag ska jag faktiskt försöka städa av lite här, får passa på dom stunder lilleman sover och imorgon är min stora älskling ledig från jobbet.

Förslag på vad man kan hitta på?  eftersom vi inte fira vår 1 års dag pga massa saker kom ivägen så funderar vi på om vi ska gå ut och äta lite gott och så.

Nu ska jag koka lite mer kaffe, men jag kommer snart skriva ett inlägg igen, då kommer det handla om ÄD (äggdonation)

Kärlek till er ♥

RSS 2.0